Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Previous

2012 - week 10

Next >>
Hanzelijn Prorail

Hierboven zie je een video van een aantal dagen van de bouw van de Hanzelijn in miniatuur van eind februari 2012. Voornamelijk gefilmd vanaf de plek waar straks station Zwolle zal worden gebouwd.

Hanzelijn Prorail

Deze week wel een grote mijlpaal : de eerste rails van de Hanzelijn in miniatuur is gelegd. En ook uniek dat dit de eerste rails in schaal N is, die ooit in de miniatuurwereld is gelegd. Gestart is met het leggen van de keerlus vlak achter station Lelystad. Ook een deel van het station Lelystad is al voorzien van rails.

Hanzelijn Prorail

Intussen wordt ook hard gewerkt aan het ruwbouwen van het landschap. Sloten worden gefreesd. Bruggen en viaducten worden ingemeten. Onderaan dit weekverslag een aantal grotere foto's van de resultaten van deze week. Waaronder ook een paar foto's van de laatste vorderingen van de brug over de IJssel.

Hanzelijn Prorail

Naaast de bouw van de Hanzelijn gaat ook ons normale werk door, namelijk het onderhouden en in operationele staat houden van de miniatuurwereld. Zo werd deze week weer flink gestofzuigd. Door de werkzaamheden voor onze deur komt er veel meer stof binnen via ons luchtbehandelingsysteem en tussen alle kieren en gaten van het pand. Op de foto hieronder zie je het resultaat van een paar uurtjes stofzuigen. Tot de nok vol met stof.

Hanzelijn Prorail

Ook moet er net als in het groot onderhoud gepleegd worden aan de sporen en overige infrastructuur. Deze week werd bijvoorbeeld een wisselmotor vervangen in de miniatuurwereld. Een lastig werkje onder het frame van de miniatuurwereld, waar je precies moet weten wat je doet!

Hanzelijn Prorail Hanzelijn Prorail Hanzelijn Prorail Hanzelijn Prorail Hanzelijn Prorail Hanzelijn Prorail
Hanzelijn Prorail Hanzelijn Prorail Hanzelijn Prorail Hanzelijn Prorail Hanzelijn Prorail Hanzelijn Prorail Hanzelijn Prorail Hanzelijn Prorail Hanzelijn Prorail Hanzelijn Prorail Hanzelijn Prorail Hanzelijn Prorail Hanzelijn Prorail Hanzelijn Prorail
<< Previous

2012 - week 10

Next >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement