Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Previous

2012 - week 17

Next >>
Hanzelijn Prorail

Deze lanceren wij onze nieuwe naam Minworld Rotterdam! Zie ook het nieuwsbericht. Op de foto plaatst Erik de Zwart zijn evenbeeld als discjockey op het podium in Ahoy in miniatuur. Hiermee is Erik de Zwart onze eerste ereburger in de miniatuurwereld. Wil jij ook inwoner worden in onze miniatuurwereld. Dat kan nu! Zie het bevolkingsregister voor meer informatie.

Hanzelijn Prorail

Marc van Buren heet iedereen welkom en introduceert de sprekers.

Hanzelijn Prorail

De oude Railz Miniworld shirts worden verwisseld voor de splinternieuwe T-shirts van Miniworld Rotterdam.

Hanzelijn Prorail

Ton Wesselink – Directeur van Rotterdam Marketing – feliciteerde Miniworld Rotterdam met de 5 succesvolle jaren en stijgende bezoekersaantallen. Hij benadrukte de waarde van de familieattractie voor de stad Rotterdam. In korte tijd en ook met slecht weer kan je belangrijkste highlights van de stad Rotterdam in volle glorie aanschouwen.

Hanzelijn Prorail

Uit handen van Souad El Hamdaoui, directeur Euromast, en Annie Gruisen, directeur Spido ontving Marc van Buren het jubileumbeeldje van toeristische bedrijven. Het beeldje staat symbool voor onder andere de onderlinge samenwerking en het gemeenschappelijke belang van Rotterdamse attracties.

Hanzelijn Prorail

Marc onthult het jubileumbeeldje.

Hanzelijn Prorail

Erik de Zwart houdt een bevlogen speech over zijn liefde voor Rotterdam, de bewondering voor de attractie en zijn liefde voor spoor en modelspoor.

Hanzelijn Prorail

Erik de Zwart feliciteert Marc van buren met het jubileum en de nieuwe naam. Marc bedankt Erik voor zijn speciale woorden.

Hanzelijn Prorail

Erik de Zwart en Marc van Buren bewonderen de drive-inn show die met de plaatsing van het evenbeeld van Erik de Zwart in miniatuur nu compleet is.

Hanzelijn Prorail

Het glas wordt geheven op een succesvolle toekomst! vnlr : Marc van Buren, Ton Wesselink, Souad El Hamdaoui, Erik de Zwart en Wim Dik (Raad van Aanbeveling)

Hanzelijn Prorail

De complete uitstraling van de attractie aan de buitenkant is flink aangepakt. De entree is geverfd en een nieuwe logobord is boven de entree geplaatst. Ook zijn de ramen voorzien van levensgrote kleurenfoto's van scene's uit de miniatuurwereld. Zie hieronder een paar impressies.

Hanzelijn Prorail Hanzelijn Prorail Hanzelijn Prorail

Natuurlijk was er de nodige voorbereiding nodig om de buitenkant van de attractie zo ver te krijgen. Door het hele team is keihard gewerkt aan de metamorfose.

Hanzelijn Prorail

In de wind en zandstormen veroorzaakt door de werkzaamheden op het Weena voor onze deur is met kunst en vliegwerk de entree geverfd.

Hanzelijn Prorail

Ook het plakken van de foto's was een pittige uitdaging, vanwege het vele zand dat door de harde wind onder de folie waaide. Pas 2 dagen voor de naamswijziging was de folie gereed om te kunnen plakken en zelfs toen moest het werk tot 2x toe worden gestaakt door de harde wind en het vele zand. Op het nippertje is op de ochtend van de naamswijziging de laatste folie geplakt!

Hanzelijn Prorail

Ook wordt de dag voor de herlancering het logobord vervangen door het nieuwe. Dit keer met ingebouwde verlichting.

Hanzelijn Prorail

Binnen de attractie is ook het nodige veranderd. Bijvoorbeeld de nieuwe huisstijl van de informatiebladen!

Hanzelijn Prorail

Bij de entree wordt het nieuwe behang opgehangen. Geen treincoupé meer, maar paarden en een dame erbij. Bij de kinderhoek wordt de melkwitte folie verwijderd, zodat we hier uitzicht naar buiten hebben.

Op dit moment is het nog een bouwput, maar zodra de werkzaamheden zijn afgerond is het een gezellig parkje met groen en bankjes.

Hanzelijn Prorail Hanzelijn Prorail Hanzelijn Prorail Hanzelijn Prorail Hanzelijn Prorail
Hanzelijn Prorail

De stations Dronten en Kampen zijn grotendeels geverfd in het modelbouwatelier.

Hanzelijn Prorail

Alle onderdelen, inclusief de trappen, zitten op hun plek.

Hanzelijn Prorail

Het landschap rondom de Drontermeertunnel is weer een paar stappen verder. De diverse dijklichamen zijn zo als mogelijk in miniatuur op hoogte gesteld.

Hanzelijn Prorail

In de miniatuurwereld zelf is uiteraard weer verder gebouwd aan spoordijken. Ook de snelweg bij Kampen is grotendeels gezaagd en ingebouwd.

Hanzelijn Prorail

Bij Zwolle is bijna alle rails van het station gelegd. Hier zit de grootste concentratie van rails en wissels. Ofwel ook de meeste besturingselektronica.

Hanzelijn Prorail

Onder Zwolle zitten 2 Dinamopanelen. In middels zijn alle sporen ook bedraad en zijn de kabels aangesloten op de connectiestroken.

Hanzelijn Prorail

Links van Zwolle zit een aantal schaduwsporen. Deze lopen in een boog met een kleine capaciteit aan stopplaatsen voor reservetreinen.

Hanzelijn Prorail Hanzelijn Prorail Hanzelijn Prorail Hanzelijn Prorail Hanzelijn Prorail Hanzelijn Prorail
<< Previous

2012 - week 17

Next >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement