Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Previous

2013 - week 01

Next >>
Miniatuurwereld douane maasvlakte scanner Rotterdam

In week 47 hebben we al genoemd dat we bezig zijn met de bouw van een maquette van de nieuwe Xray scanner van de Belastingdienst & Douane Rotterdam op de Maasvlakte. De eerste delen zijn gefreesd.

Miniatuurwereld douane maasvlakte scanner Rotterdam

Het gebouw is tijdelijk geassembleeerd met tape om te checken of alle maten kloppen.

Miniatuurwereld douane maasvlakte scanner Rotterdam

Uiteraard worden alle delen eerste geverfd voordat het gebouw geassembleerd wordt. We hebben nu een aantal verfproeven gedaan om de kleur het best te benaderen.

Op dit moment wordt nog hard gewerkt om de muurschildering in miniatuur te kunnen maken. Er is behoorlijk wat fotobewerking nodig om de muurschildering te laten passen op de miniatuurwand.

Miniatuurwereld douane maasvlakte scanner Rotterdam Miniatuurwereld douane maasvlakte scanner Rotterdam Miniatuurwereld douane maasvlakte scanner Rotterdam
Miniatuurwereld douane maasvlakte scanner Rotterdam

Er is op de voormalige spoorbrug De Hef in ons Rotterdam een miniatuurbewoner gesignaleerd. Hij staat op z'n gemak op de top van &&n van de brugdelen rond te kijken.

Miniatuurwereld Hef Rotterdam

Echter in deze crisistijd nemen we geen halve maatregelen en gaan we van het ergste uit. Er heeft zich inmiddels een menigte verzameld. De politie is ter plaatse. Ook heeft de brandweer alvast maatregelen genomen.

Miniatuurwereld Hef Rotterdam Miniatuurwereld Hef Rotterdam
Miniatuurwereld delft giethars mallen Rotterdam

Intussen wordt hard gewerkt aan de productie van station Delft. We hebben inmiddels de ervaringen met station Harlingen opgedaan. Ook de aanbeveling van een aantal kopers hebben we ter harte genomen, namelijk dat het aantal onderdelen dat we voornemens waren te frezen te veel en te ingewikkeld wordt om nog te kunnen bouwen. Zelfs met een uitgebreide bouwbeschrijving.

Miniatuurwereld delft giethars mallen Rotterdam

We zijn dan ook druk bezig geweest met het (nogmaals gedeeltelijk) herontwerpen van station Delft om meer kant en klare onderdelen te kunnen gaan gieten. En dan nog blijft er een aanzienlijk aantal onderdelen over om wijs uit te worden! Hier een aantal foto's van de meest recente gietresultaten.

Miniatuurwereld delft giethars mallen Rotterdam Miniatuurwereld delft giethars mallen Rotterdam
<< Previous

2013 - week 01

Next >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement