Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Previous

2013 - week 04

Next >>
Miniatuurwereld verlichting schaduwstation rotterdam

Het stond al een tijd op de lijst. Nu hebben we dan toch de tijd genomen om de verlichting in de schaduwstations te verbeteren.

Het is januari dus we hadden kerstverlichting over. Deze hebben we een mooie herbestemming gegeven in de schaduwstations.

Dit is niet alleen voor de operators een grote verbetering. Ook tijdens de rondleiding kan je nu als bezoeker veel meer zien in de schaduwstations.

Miniatuurwereld verlichting schaduwstation rotterdam
Miniatuurwereld verlichting schaduwstation rotterdam

De volgende plaats op de verbeterlijst was het Weena in miniatuur. Op het Weena in Miniworld Rotterdam botsten vrachtwagens vaak op de trams van onze partner RET.

Miniatuurwereld tramspoor RET Weena Rotterdam

Daarom is in navolging van de werkzaamheden rond het echte Centraal Station ook een bouwteam gestart met de verbouwing van het tramspoor op het Weena in miniatuur.

Miniatuurwereld tramspoor RET Weena Rotterdam

Door de autoweg te verplaatsen is er ruimte gecreëerd om de RET trams bredere bochten te laten maken en toekomstige botsingen te voorkomen.

Miniatuurwereld tramspoor RET Weena Rotterdam

Op het traject van de AGV's op de ECT Container Terminal op de Maasvlakte in miniatuur waren wat problemen met de wissels.

Om het geheel weer soepel te laten rijden was het noodzakelijk de wisselmotoren te vervangen. Tegelijk hebben we ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om de boogstralen van de rijdraden te vergroten.

Miniatuurwereld ECT maasvlakte agv container rotterdam

In de praktijk betekent dit dat we het polystyreen moesten wegsnijden. Vervolgens moest het metaaldraad losgehaald worden en opnieuw vastgelijmd worden.

Daarna heeft het AGV-traject een grote 'pleister' gekregen. Dit is tijdelijk, zodat we kunnen testen of de reparatie succesvol was. In een later stadium zal de weg hersteld worden.

Miniatuurwereld tramspoor RET Weena Rotterdam Miniatuurwereld tramspoor RET Weena Rotterdam Miniatuurwereld tramspoor RET Weena Rotterdam Miniatuurwereld ECT maasvlakte agv container rotterdam Miniatuurwereld ECT maasvlakte agv container rotterdam
<< Previous

2013 - week 04

Next >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement