Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Previous

2013 - week 10

Next >>

Nieuw in onze miniatuurwereld is R.M.I..

Dit bedrijf is gespecialiseerd in het vervoer van bulk vloeistoffen in tankcontainers en makkelijk te herkennen tussen alle vierkante containers die onze miniatuur haven rijk is.

Meer informatie over R.M.I. is te vinden op onze adverteerderspagina, waar je ook meer informatie vindt om jouw bedrijf te profileren.

Miniatuurwereld rmi adverteerder miniatuurwereld rotterdam

Er zijn genoeg plekken in de miniatuurwereld die tijdens een normaal bezoek niet zichtbaar zijn.

Dit betekent niet dat hier geen zorg aan wordt besteed! Een voorbeeld hiervan zijn de sporen die achterin de miniatuurwereld liggen en naar Rotterdam Centraal Station leiden.

Miniatuurwereld bovenleiding centraal station rotterdam

Deze zijn gebouwd zonder in acht te nemen dat hier bovenleidingen bij geplaatst moeten worden.

Afgelopen week is de spoorweg verbreed, waardoor er bovenleidingen geplaatst konden worden zonder dat deze door de miniatuur treinen omgereden worden.

Dit mooie handwerk is te bewonderen tijdens rondleidingen achter de schermen, waar nog meer verborgen details te vinden zijn.

Miniatuurwereld bovenleiding centraal station rotterdam

In week 06 kan gelezen worden dat het gietwerk in massaproductie is overgegaan, waarmee de kleinste details bewaard worden zonder dat de eigenaren van de bouwpakketten honderden onderdelen op elkaar moeten plakken.

Iedere dag vloeit er uit de handen van de maquettebouwers een onderdeel voor station Delft.

Af en toe wisselen ze dit af met andere klussen, zodat ze geen nachtmerries krijgen van alle details van dit prachtige station.

Om de vorderingen makkelijk te kunnen volgen worden de verschillende onderdelen die gegoten zijn één voor één opgebouwd aan de hand van een kartonnen plattegrond.

Zo is te zien dat de buitenmuren van de zijtakken van het stationsgebouw makkelijk op de plattegrond te plaatsen zijn en is het straks aan de eigenaren van de bouwpakketten zelf om karakter te geven aan hun gebouw.

Binnenkort zullen de kopers uitgenodigd worden om in het modelbouwatelier te komen kijken naar het gietwerk. Hierbij zullen ook de maquettebouwers aanwezig zijn om tekst en uitleg te geven.

Houd de weekverslagen goed in de gaten om alle stappen in het bouwproces op de voet te volgen!

Miniatuurwereld station delft bouwpakket rotterdam
Miniatuurwereld station delft bouwpakket rotterdam Miniatuurwereld station delft bouwpakket rotterdam
<< Previous

2013 - week 10

Next >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement