Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Vorige

2014 - week 14

Volgende >>
maquette brielle inname aprilviering trammuseum opening

1 april 1572 is één van de bekendste gebeurtenissen van de Tachtigjarige Oorlog en daarmee erg belangrijk in de "vaderlandse geschiedenis" van Nederland.

Om deze reden zijn de Stichting Meemaken in Miniatuur en Miniworld Rotterdam een unieke samenwerking aangegaan. Zij wilden deze gebeurtenis door middel van een unieke maquette in beeld brengen. Voor de 1 aprilviering in Brielle moest deze maquette af zijn. Daar stond deze tentoongesteld voor het publiek.

Zoals jullie misschien al weten, zijn wij in week 9 hier al mee gestart. Het eerste tastbare resultaat van dit project was de groep poortrammeiende Geuzen. Met chirugische precisie werden figuurtjes verbouwd.

maquette brielle inname aprilviering trammuseum opening

Op drie niveau's is de maquette gebouwd: het laagste niveau: het wateroppervlakte. In het midden: het land en de oevers en uiteindelijk de bovenste laag, die bestaat uit straten en huizen.

Hierdoor wordt het verhaal écht tot leven gebracht en wordt de maquette een mooie weerspiegeling van deze historische dag.

maquette brielle inname aprilviering trammuseum opening

 

Door middel van een speciaal programma werden de stadshuisjes uitgetekend. Ook werd de lasersnijder gebruikt voor de freeswerkzaamheden.

diorama brielle poppetje geuzen stad poort klei karton april viering maquette brielle inname aprilviering trammuseum opening maquette brielle inname aprilviering trammuseum opening maquette brielle inname aprilviering trammuseum opening maquette brielle inname aprilviering trammuseum opening
maquette brielle inname aprilviering trammuseum opening maquette brielle inname aprilviering trammuseum opening maquette brielle inname aprilviering trammuseum opening maquette brielle inname aprilviering trammuseum opening

Naast het schilderwerk van de gevel en de figuurtjes, zijn ook de zeilboten opgeknapt.

maquette brielle inname aprilviering trammuseum opening

De laatste dagen was er toch een tijdsdruk. De huisjes waren inmiddels af, maar de definitieve straatindeling moest nog bepaald worden.

Daar werden vervolgens weer een aantal bestratingsdelen door bepaald en uitgetekend. Het werden uitgefreesde kartondelen, die relief toonden en dus veel mooier oogden.

maquette brielle inname aprilviering trammuseum opening

De bestratingsdelen werden uitgefreesd en bevestigd. De huisjes sloten daar op aan en werden ook vastgemaakt. De figuurtjes konden nu worden geplaatst. Ook de begroeiing werd aangebracht en al snel kreeg de maquette zijn definitieve vorm.

maquette brielle inname aprilviering trammuseum opening

Op 31 maart was dan eindelijk de maquette af. Met nog natte lijm en verf werd het vervoerd naar Brielle.

Daar werd deze geplaatst op de toegewezen marktkraam van Miniworld Rotterdam. De folders werden neergelegd en de reclamewanden opgesteld. Langzaamaan begon het drukker te worden. De maquette trok veel bezoekers naar onze stand.

Al met al was het een succesvol project. Het is zelfs zo dat we zijn benaderd door de recent geopende Oudheidkamer in Brielle. Zij hebben interesse in het permanent plaatsen van onze maquette. Een zeer groot compliment voor de Stichting Meemaken in Miniatuur en Miniworld Rotterdam!

maquette brielle inname aprilviering trammuseum opening

Week 14 was een drukke week voor Miniworld Rotterdam. Zo waren wij ook aanwezig bij de opening van het vernieuwde Tram Museaum Rotterdam. Hier waren bijna alle trams van vroeger te bezichtigen.

Miniworld Rotterdam had ook hier een eigen stand, waarbij de promotie van de Rotterdamse Verhalen Vierdaagse centraal stond.

Deze is van 30 april tot en met 3 mei. Daarbij bieden wij een unieke combinatie aan: Bezoek aan Miniworld Rotterdam, een historische tramrit én een bezoek aan het vernieuwde Trammuseum!

maquette brielle inname aprilviering trammuseum opening maquette brielle inname aprilviering trammuseum opening
maquette brielle inname aprilviering trammuseum opening maquette brielle inname aprilviering trammuseum opening maquette brielle inname aprilviering trammuseum opening maquette brielle inname aprilviering trammuseum opening maquette brielle inname aprilviering trammuseum opening maquette brielle inname aprilviering trammuseum opening maquette brielle inname aprilviering trammuseum opening   maquette brielle inname aprilviering trammuseum opening
<< Vorige

2014 - week 14

Volgende >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement