Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Vorige

2014 - week 16

Volgende >>
Rotterdamse verhalen vierdaagse

Op 30 april 2014 is de officiële opening van de Rotterdamse Verhalen Vierdaagse (RVV). Dit is de tweede editie van de RVV, waarbij het thema "175 jaar spoor en 150 jaar tram" centraal zal staan

Ook dit jaar vindt het evenement weer plaats binnen de muren van Miniworld Rotterdam. Via aanvullende exposities, informatiebladen, posters, maquettes en beeldmateriaal wordt in de huidige miniatuurwereld ingegaan op drie thema's, te weten: spoor en haven, historische trams en de stations in (regio) Rotterdam.

Voor meer informatie over de Rotterdamse Verhalen Vierdaagse. Neem dan een kijkje op onze RVV pagina

rotterdamse verhalen vierdaagse paardentram

Speciaal voor de Rotterdamse Verhalen Vierdaagse is er in ons atelier gewerkt aan twee unieke paardentrammen. Een paardentram is een tram die wordt voortbewogen door paardentractie. Afhankelijk van de grootte van de wagen staan er een of twee paarden voor. Zoals je kunt zien op de foto's, was dit een heel bouwpakket!

rotterdamse verhalen vierdaagse paardentram rotterdamse verhalen vierdaagse paardentram

Vervolgens moest het geheel nog geverfd worden, zodat het echt op een historische paardentram zou gaan lijken. En? Vinden jullie dat het gelukt is?

rotterdamse verhalen vierdaagse paardentram rotterdamse verhalen vierdaagse paardentram rotterdamse verhalen vierdaagse paardentram rotterdamse verhalen vierdaagse paardentram

Omdat de straten doorgaans met kinderkopjes geplaveid waren en de luchtband nog niet gebruikt werd, liet het rijcomfort in dit voertuig te wensen over. Daarom werden rails aangelegd om de rijeigenschappen te verbeteren.

rotterdamse verhalen vierdaagse paardentram

Tijdens de Rotterdamse Verhalen Vierdaagse is ook het vernieuwde station Delftsche Poort te bewonderen. Het eerste station Delftsche Poort werd geopend in 1847 bij de voltooiing van de spoorlijn Amsterdam – Rotterdam. Het station werd ontworpen door Cornelis Outshoorn, een assistent van Frederik Willem Conrad. Hij koos voor een neo-Tudorstijl met drie grote bogen over het spoor waar de stoomtrein onder door kon.

rotterdamse verhalen vierdaagse paardentram

Door het bombardement van 14 mei 1940 raakte het station Delftsche Poort ernstig beschadigd. In 1941 maakte architect Sybold van Ravesteyn de eerste ontwerpen voor een nieuw Centraal Station ter vervanging van het station Delftsche Poort. Het duurde nog tot 1957 voor het nieuwe station Rotterdam Centraal werd geopend.

 

Een belangrijk thema van de Rotterdamse Verhalen Vierdaagse zijn de stations. Speciaal hiervoor is het Depot Feyenoord in miniatuur nagebouwd. Op de foto's zie je stap voor stap hoe dit mooie bouwwerk tot stand is gekomen. Deze is te bewonderen vanaf woensdag 30 april!

rotterdamse verhalen vierdaagse paardentram rotterdamse verhalen vierdaagse paardentram rotterdamse verhalen vierdaagse paardentram rotterdamse verhalen vierdaagse paardentram rotterdamse verhalen vierdaagse paardentram rotterdamse verhalen vierdaagse paardentram
Rotterdam goederenkantoor rayonkantoor feijenoord
<< Vorige

2014 - week 16

Volgende >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement