Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Vorige

2014 - week 27

Volgende >>
BP_hoofdkantoor

In het verslag van week 25, werd verteld dat er van het BP hoofdkantoor een miniatuurversie is gebouwd. In het echt bestaat deze uit 15.000m2 oppervlakte. In de miniatuurwereld tellen we dezelfde aantallen: ruim 15.000cm2 is er gewijd aan dit bijzondere bouwwerk, de omgeving, de olieraffinaderij en de waterzuivering. Het groene dak loopt over in een kunstmatige aarden wal, in ons geval een spoordijk. Ook aan het parkje op het voorterrein is gedacht.

BP_hoofdkantoor

Tenslotte is er gebouwd aan de waterzuivering. Dit model is een vereenvoudigde weergave van de werkelijke ETP installatie, omdat het kavel bij Miniworld Rotterdam voor deze installatie veel kleiner is dan de ruimte in werkelijkheid. Daarom is er gekozen voor een meer schematische opstelling van de hoofdonderdelen, die op hun beurt ook weer in formaat zijn aangepast. Belangrijk hierbij was dat het proces van deze installatie duidelijk is en dat de verschillende stromen van water, sludge en afgas goed zichtbaar worden. De uitdaging voor Miniworld Rotterdam was dan ook om het model dusdanig neer te zetten dat het paste binnen de bestaande miniatuurwereld en tegelijkertijd de verschillende fases van het proces weergeeft.

ETP_installatie_waterzuivering

Ook was er tijd om het landschap in de miniatuurwereld op te frissen. Om de bestaande boompjes is er een vierkant roostertje geplaatst door Monique. Hieroverheen werd er nog een beetje zand gestrooid om het net echt te laten lijken.

opfrissen_landschap_rooster_zand_boompje

Om duidelijk het verschil te kunnen laten zien, zie je hieronder "ervoor" en "erna" foto's. Wat vinden jullie ervan?

opfrissen_landschap_rooster_zand_boompje opfrissen_landschap_rooster_zand_boompje opfrissen_landschap_rooster_zand_boompje
opfrissen_landschap_rooster_zand_boompje opfrissen_landschap_rooster_zand_boompje opfrissen_landschap_rooster_zand_boompje
opfrissen_landschap_rooster_zand_boompje
<< Vorige

2014 - week 27

Volgende >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement