Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Vorige

2014 - week 34

Volgende >>
Uitbreiding Groot Brittannië

Vanaf september 2014 wordt gestart met de bouw van een ruim 190 m2 groot bouwdeel met het thema Groot Brittannië. Van de krijtrotsen van Dover, via de glooiende heuvels van midden Engeland, tot de spectaculaire bergen in de Schotse Highlands. Meer informatie hierover? Kijk dan op onze speciale pagina over de bouw van Groot Brittannië.

Uitbreiding Groot Brittannië Engeland Schotland Uitbreiding Groot Brittannië Engeland Schotland

Zoals jullie ook op onze website hebben kunnen lezen is de Kuip in miniatuur in aanbouw bij Miniworld Rotterdam. Naar verwachting zal deze in oktober worden opgeleverd. Wil jij jezelf ook vereeuwigen in de mini-Kuip? Word dan nu supporter! Bekijk de foto's van de eerste tekeningen en bouwdelen. Kun jij er al een voorstelling bij maken?

De Kuip in miniatuur
De Kuip in miniatuur De Kuip in miniatuur

In het modelbouwatelier wordt nog een nieuwe maquette gemaakt: het bedrijfsgebouw van Facilicom.
Facilicom begon bijna 50 jaar geleden als handelsonderneming in schoonmaakartikelen. Het bedrijf werd opgericht door de heer Geurts. Van Gemeentewerken Rotterdam kreeg Facilicom een grote opdracht toebedeeld waarna de naam Gom werd gevestigd: Gebouwen Onderhoud-Maatschappij. Nadat in 1972 met de gemeente Rotterdam een contract werd afgesloten voor het schoonmaken van 2000 scholen kreeg Gom ook vestigingen in andere steden in Nederland.

Facilicomgebouw

In de jaren 1979 en 1986 werd verder uitgebreid. De bedrijven Gom Security Services, Gom Tapwacht en Prorest werden opgericht en Breijer werd overgenomen. Door diverse overnames en naamswijzigingen bij de verschillende divisies, kwam de organisatie tot de huidige zeven divisies: Axxicom (personeelsdiensten), Breijer (bouw en installatie), Facilicom Facility Solutions (main contracting en multiservices), Gom (schoonhouden), Prorest (catering), Tapwacht (service en techniek) en Trigion (beveiliging).

Facilicom Gom Tapwacht Breier Trigion Facilicom Gom Tapwacht Breier Trigion Facilicom Gom Tapwacht Breier Trigion Facilicom Gom Tapwacht Breier Trigion

Bij Miniworld Rotterdam wordt gebouwd aan het bedrijfsgebouw van Facilicom, inclusief de draaiende windmolen op het dak en een heuse glazenwasserscène. Uiteraard wordt het gebouw voorzien van verlichting. Hou onze weekverslagen in de gaten voor de vorderingen.

Facilicom in miniatuur Facilicom in miniatuur
<< Vorige

2014 - week 34

Volgende >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement