Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Vorige

2014 - week 37

Volgende >>

De week na de zomervakantie 2014 staat in het teken van aan de ene kant schoonmaak van de miniatuurwereld en aan de andere kan de aanvang van de bouw van uitbreiding Groot Brittannië (Engeland, Wales & Schotland).

ruwe schets Engeland Schotland

Voordat we hiermee kunnen starten moet eerst de Hanzelijn ontmanteld worden. We kunnen melden dat we vele vragen en aanmeldingen gehad hebben van geïnteresseerde personen die (delen van) de Hanzelijn wilden overnemen om deze in stand te houden. Waarvoor nogmaals hartelijk dank!.

We kunnen inmiddels melden dat we een passende overnamekandidaat hebben gevonden, die alle belangrijkste delen van de Hanzelijn als modules zal veilig stellen. En zelfs overweegt deze tentoon te stellen op beurzen. We zijn hier erg blij mee. Het ging ons ook aan het hart dat de Hanzelijn moest verdwijnen. Er zit toch heel veel werk in! We weten nu dat deze goed terecht komt.

Engeland Schotland deel

Het is nu wel zaak om de Hanzelijn met zorg te ontmantelen en deze transportklaar te maken. Hiermee is deze week mee begonnen.

Ook zijn de sloopwerkzaamheden gestart. Om uitbreiding Groot Brittannië zo imposant mogelijk te maken offeren wij onze personeelskantine en –toiletten in de kelder. Alles voor de goede zaak!

Engeland Schotland deelDe sloopwerkzaamheden zijn nu gestart. Echter het ontwerp is inmiddels al enige maanden in de maak. De ruwe vormen zijn inmiddels bekend. Zo hebben we een 3D versie van de ruimte met het voorlopige frame erin. En een hele ruwe schets van het landschap in hoogtelijnen. De brainstormsessie over het ontwerp zijn nog in volle gang en verandering is de enige constante!

De komende weken staat dus in het teken van het slopen en leegruimen van deze ruimtes. We verheugen ons niet op de 20 meter lange rioleringsbuis, die hierbij ook moet worden verwijderd! Met deze sloopwerkzaamheden krijgen we er ruim 60 m2 miniatuurwereld bij, waarmee de totale omvang van de uitbreiding Groot Brittannië op ruim 140 m2 komt. We zijn nog bezig met nog eens 50 m2 extra uitbreidingsruimte, echter daarover later (hopelijk) meer.

ruwe vorm Engeland Schotland Engeland Schotland deel Engeland Schotland deel Engeland Schotland deel Engeland Schotland deeld Engeland Schotland deel
Engeland Schotland deel
<< Vorige

2014 - week 37

Volgende >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement