Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Vorige

2014 - week 50

Volgende >>
Onthulling oliebollenkraam Richard Visser

Op donderdag 11 december onthulde de beroemde Rotterdamse oliebollenbakker Richard Visser op een wel heel bijzondere wijze zijn nieuwe kraam: in miniatuur door middel van het optillen van een reuze oliebol, waaronder zijn kraam was verstopt.

Onthulling oliebollenkraam Richard Visser

Richard Visser is een begrip in Rotterdam. Al negen maal werd hij gekozen tot de beste oliebollenbakker van Nederland. Voor veel Rotterdammers is het een traditie: elk jaar staan er weer urenlange rijen op oudejaarsdag voor zijn kraam om de begeerde oliebollen te bemachtigen. Ook in Miniworld is Richard Visser een begrip. Al in 2011 werd voor het eerst de oliebollenkraam van Richard Visser in Miniworld nagebouwd en kreeg dit model een plaats bij het Stadhuis. Richard kwam spontaan nog even langs op de dag van de plaatsing want er ontbrak nog iets: de lange rijen! Uiteraard hebben we die er snel bijgeplaatst en ook nu, bij de nieuwe kraam, is het weer een drukte van belang bij Richard.

Onthulling oliebollenkraam Richard Visser Onthulling oliebollenkraam Richard Visser
Onthulling oliebollenkraam Richard Visser

Sinds kort is de kraam van Richard geheel vernieuwd, nog mooier en groter. En in Miniworld moest dit natuurlijk ook aangepast worden. Waar Miniworld heel trots op is: in de echte stad is hij maar drie maanden per jaar te vinden op de hoek van de Heemraadssingel en de Vierambachtsstraat, maar bij Miniworld staat hij er het hele jaar bij het Stadhuis.

Dit jaar hebben Richard Visser, Miniworld Rotterdam, stichting RoMeO en het Trammuseum Rotterdam hun handen ineengeslagen. Samen organiseren zij een uniek en nostalgisch dagje uit op oudejaarsdag! Een combinatie van Miniworld, een tramtocht door Rotterdam in een historische tram (lijn 10), naar de oliebollenkraam van Richard Visser, waar op die dag mensen uren in de rij staan voor de oliebollen.

Eenmaal aangekomen ontvangen de tramreizigers direct een oliebol in de tram! Vervolgens rijdt de tram naar het Trammuseum. Hier kunnen bezoekers even rondkijken, waarna ze ten slotte terugkeren naar het mooie Rotterdam Centraal Station en Miniworld Rotterdam. Wil je ook op oudejaarsdag genieten van deze unieke combinatie? Ga voor meer informatie naar de oliebollenrit pagina of bestel je ticket meteen via de webshop!

Onthulling oliebollenkraam Richard Visser Onthulling oliebollenkraam Richard Visser
<< Vorige

2014 - week 50

Volgende >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement