Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Vorige

2015 - week 03

Volgende >>
Politiebureau Doelwater

Het politiebureau aan het Doelwater is voorzien van een V-vormig bouwdeel, dat qua richting aansluit op de achterzijde van het eerder gerealiseerde woongebouw van Carel Weeber aan het Pompenburg. De nieuwe entree van het complex is gesitueerd in de punt van de V. De gevels van de nieuwbouw bestaan uit betonelementen met groene tegeltjes. Hieraan dankt het gebouw de bijnaam het zwembad.

Politiebureau Doelwater

Om ruimte te winnen zijn de zijgevels over de trottoirs heen gebouwd, waarbij op de begane grond twee arcades zijn ontstaan. Op de binnenplaats van de V-vorm is een auditorium gebouwd. Het bestaande gebouw is via twee overgangselementen met de V-vorm verbonden. De bakstenen gevels zijn voorzien van een steenrode pleisterlaag. De granieten plint is wel gehandhaafd. Ook twee erkers hebben hun oorspronkelijke uiterlijk behouden.

Politiebureau Doelwater


Politiebureau Doelwater
Politiebureau Veilingweg

Ook is het Politiebureau aan de Veilingweg in Rotterdam een mooi gebouw dat is toegevoegd aan onze miniaturwereld.

Politiebureau Veilingweg

Het complex werd vroeger gebruikt voor de groenteveiling. Sinds 1976 zijn de hallen in gebruik bij de politie en in 1985 werd de hoogbouw op het complex opgeleverd. Onlangs is het grondig gerenoveerd.

Bij de herontwikkeling is op verschillende fronten ingestoken op duurzaamheid. Zo is veel gebruik gemaakt van bestaande kwaliteiten, zijn de gebouwen flexibel in te delen en uit te breiden en hebben stapeling en meervoudig grondgebruik het mogelijk gemaakt extra groenzones op het terrein te creëren.

Politiebureau Veilingweg Politiebureau Veilingweg
<< Vorige

2015 - week 03

Volgende >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement