Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Vorige

2015 - week 17

Volgende >>
Jungle Express Diergaarde Blijdorp

In dit weekverslag kun je zien hoe ons atelier het personenvervoer treintje van Diergaarde Blijdorp heeft nagemaakt.

Bij het ontwerp wordt er eerst rekening houden met een aantal vaste gegevens, zoals de motor, stuurinrichting de grote van de banden, wielen en natuurlijk de accu en de decoder. Voor al deze zaken is een goed ontwerp zeer belangrijk. Op de tekening kan je zien dat de motor is weergegeven in blauw en rood. De uitslag hiervan is het papieren voorbeeld hieronder.

Jungle Express Diergaarde Blijdorp

Na het papieren voorbeeld, wordt er ook nog een voorbeeld van karton gemaakt. Deze is hier rechts te zien.

Jungle Express Diergaarde Blijdorp

Hierboven is dan de uiteindelijke tekening, welke gefreesd zal worden uit polystyreen. Rechts zie je de CNC frees in werking. Hieronder dan het eindresultaat, met linksboven op de foto een deel van de bankjes van de Jungle Express.

Jungle Express Diergaarde Blijdorp Jungle Express Diergaarde Blijdorp

Langzaamaan begint het vorm te krijgen. Hierboven zie je het laatste wagentje, waarbij er plaats is gemaakt voor de verlichting. Rechtsboven zie je het eerste trekkende voertuig, al voor een gedeelte in elkaar gezet. Uiteindelijk toont de foto rechtsonder het eindresultaat in polystyreen met wielen en triangel.

Jungle Express Diergaarde Blijdorp Jungle Express Diergaarde Blijdorp
Jungle Express Diergaarde Blijdorp Jungle Express Diergaarde Blijdorp Jungle Express Diergaarde Blijdorp Jungle Express Diergaarde Blijdorp Jungle Express Diergaarde Blijdorp Jungle Express Diergaarde Blijdorp

Uiteraard moet het voertuig wel kunnen rijden. Er worden SMD leds gebruikt voor de achter- en knipperlichten. Er komt ook een accu in, welke tegen het dak in het eerste volgwagentje wordt geplaatst. Linksonder kun je het motorvoertuig zien inclusief stuurinrichting en motor bevestigd in een motorhuis.

Jungle Express Diergaarde Blijdorp

Hieronder dan het eindresultaat zonder stickers en op dit moment nog zonder decoder. Daardoor zijn de draden nog te goed zichtbaar. Belangrijk is wel dat de eerste bezoekers van diergaarde Blijdorp al een proefritje kunnen maken!

Jungle Express Diergaarde Blijdorp
<< Vorige

2015 - week 17

Volgende >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement