Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Vorige

2015 - week 18

Volgende >>
Bouw Groot Brittannië Wales Engeland Schotland

Tussen alle drukke nieuwe projecten door wordt er nog steeds hard gewerkt aan de verbouwing in de kelder voor het nieuwe bouwdeel Groot Brittannië. Door de diverse externe en interne projecten kunnen we niet zo snel bouwen aan Groot Brittannië in miniatuur als we zouden willen. In dit weekverslag kun je de basis zien van de bouw van een Engels kustdorpje. Rechts kun je het eerste deel van het frame zien voor. Hieronder zie je dat het lager gelegen deel nog gebouwd moet worden.

Bouw Groot Brittannië Wales Engeland Schotland

De voormalige muren van de personeelskantine hebben sleuven in de vloer achtergelaten. Deze zijn nu dichtgemaakt met speciaal cement voor gietvloeren. De gehele ruimte (rechts) zal later helemaal gevuld zijn met een Schots miniatuurlandschap.

Bouw Groot Brittannië Wales Engeland Schotland

Op 1 meter hoogte komt het onderste spoor uit de helix en begint zijn reis door het landschap. De locatie van het railspiraal (helix) van Schotland wordt minutieus uitgemeten, zoals je hieronder kunt zien. Rechts zie je het eindresultaat: Het frame waarop de helix komt te staan is af.

Bouw Groot Brittannië Wales Engeland Schotland Bouw Groot Brittannië Wales Engeland Schotland

Uiteraard mogen de krijtrotsen van Dover niet ontbreken. Het is vaak het eerste wat je van Engeland ziet en iedere keer weer even prachtig. Het basisframe is hier ook al van gemaakt. Op het lager gelegen niveau komt er een spoorlijn.

Zoals je kunt zien hebben we al hele grote stappen gemaakt in de bouw van het Groot Brittannië deel. Hou onze weekverslagen in de gaten om alles op de voet te blijven volgen!

Bouw Engeland Schotland Bouw Engeland Schotland Bouw Engeland Schotland Bouw Groot Brittannië Wales Engeland Schotland Bouw Groot Brittannië Wales Engeland Schotland Bouw Groot Brittannië Wales Engeland Schotland Bouw Groot Brittannië Wales Engeland Schotland Bouw Groot Brittannië Wales Engeland Schotland
Bouw  Groot Brittannië Wales Engeland Schotland
<< Vorige

2015 - week 18

Volgende >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement