Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Vorige

2015 - week 19

Volgende >>
Rotterdamse Verhalen Vierdaagse

Na het succes in 2013 en 2014 werd van 6 t/m 9 mei voor de derde keer op rij de Rotterdamse Verhalen Vierdaagse (RVV) gehouden. Deze editie van de RVV werd vorm gegeven vanuit het centrale thema Rotterdam, 75 jaar na het bombardement, welke met elkaar verenigd worden onder de gezamenlijke titel: Sporen van de oorlog. Ook vond er dit jaar weer een combinatietramrit met Stichting RoMeO en het Trammuseum Rotterdam plaats. De historische tramrit vertrok vanaf het Centraal Station, reed langs delen van de brandgrens in Rotterdam om vervolgens de expositie 'Trammend door het Puin' te bezoeken in het Trammuseum Rotterdam.

Rotterdamse Verhalen Vierdaagse

Via aanvullende exposities, informatiebladen, posters, maquettes en foto's werd in de miniatuurwereld ingegaan op twee thema's, te weten: 'Sporen in- en om Rotterdam' en 'de rol van het spoor in- en na de bevrijding'. Daarnaast werd er in de minibioscoop een mooie film gedraaid over Rotterdam en werden (voornamelijk) onze jongste bezoekers hartelijk ontvangen door Arie Boertje, één van de conducteurs van de Stichting RoMeO.

Rotterdamse Verhalen Vierdaagse

Modulegroep BCN presenteerden het station Scheveningen "Kurhaus" in miniatuur, Aat Visser van Meccano liet ook de prachtigste creaties zien en ook Stichting 162 was er met de mooiste verhalen. Kinderen konden wederom ook weer zelf rangeren en hun eigen rangeerdiploma halen.

Rotterdamse Verhalen Vierdaagse

Op 9 en 10 mei waren ook de Nationale Molendagen. Aangezien wij ook molens hebben in de miniatuurwereld besteedden wij hier extra aandacht aan.

Rotterdamse Verhalen Vierdaagse
Rotterdamse Verhalen Vierdaagse Rotterdamse Verhalen Vierdaagse Rotterdamse Verhalen Vierdaagse Rotterdamse Verhalen Vierdaagse Rotterdamse Verhalen Vierdaagse Rotterdamse Verhalen Vierdaagse

Tot slot kregen wij ook bezoek van Open Rotterdam, die over deze speciale editie van de Rotterdamse Verhalen Vierdaagse een erg leuk item hebben gemaakt:

<< Vorige

2015 - week 19

Volgende >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement