Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Vorige

2015 - week 24

Volgende >>

We bouwen hard aan een bedrijfsmaquette van Regoort uit Zwijndrecht. Sinds kort is Regoort adverteerder in onze miniatuurwereld. We bouwen het splinternieuwe bedrijfspand precies na in miniatuur.

Regoort Zwijndrecht

Met name de spectaculaire LED-verlichting op het pand gaat straks fantastische tot zijn rechts komen in onze miniatuurwereld in de dag- en nachtsimulatie.

Regoort Zwijndrecht

Daarnaast bouwen we voor Regoort ook een 2e maquette voor in de receptie op locatie van Regoort zelf.

Regoort Zwijndrecht

Regoort Zwijndrecht Regoort Zwijndrecht Regoort Zwijndrecht
Helix Railspiraal Groot Brittannië

De basis voor de helix (railspiraal) is gelegd voor het bouwdeel Groot Brittannië. De diameter van de railspiraal is ongeveer 2,5 meter.

Helix Railspiraal Groot Brittannië

De railspiraal bestaat uit standaard delen die winding voor winding worden gelijmd en geschroefd. Treinen rijden op verschillende hoogte op ongeveer dezelfde locatie de railspiraal in.

sporen laseren Groot Brittannië

De eerste lagen van de railspiraal zijn opgebouwd. Ook de eerste sporen worden gelegd. Kan je je voorstellen dat de railspiraal nog 3x zo hoog gaat worden?

sporen laseren Groot Brittannië

Via onze leverancier Stout Perspex kregen wij voorgelaserde platen multiplex binnen met hierop het sporenplan voor Engeland. Voorgelaserd wil zeggen dat de hartlijnen en buitenste lijnen van de spoortrajecten hierin met de laser gegraveerd zijn, precies zoals deze in onze digitale ontwerp zijn uitgetekend.

sporen laseren Groot Brittannië

Langs de buitenste lijnen worden de spoortrajecten met de hand uitgezaagd. Om de spoortrajecten nauwkeurig te kunnen neerleggen is vanuit de ontwerptekening precies uitgewerk op hoeveel cm afstand de sporen van de zijkant van het frame mogen liggen.

sporen laseren Groot Brittannië

Na flink wat zaagwerk worden de ruim honderd puzselstukken gesorteerd. Hiermee worden de spoortrajecten aan elkaar gelegd zoals dit in het ontwerp is uitgetekend. Gelukkig is elk puzzelstuk voorzien van een nummer, zodat deze relatief bij elkaar gezocht kunnen worden. De puzzelstukken worden uitgelegd op het frame en daar waar nodig op maat gemaakt om het allemaal precies te laten passen.

Helix Railspiraal Groot Brittannië Helix Railspiraal Groot Brittannië Helix Railspiraal Groot Brittannië sporen laseren Groot Brittannië Stout Perspex Rotterdam Schiedam

sporen laseren Groot Brittannië sporen laseren Groot Brittannië
Helix Railspiraal Groot Brittannië Helix Railspiraal Groot Brittannië
<< Vorige

2015 - week 24

Volgende >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement