Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Vorige

2015 - week 26

Volgende >>
CHIO Rotterdam Vitrine Prinses Beatrix

Tijdens het CHIO 2015 in Kralingen onthulde prinses Beatrix een vitrine van de vorig jaar overleden ere-voorzitter van het CHIO Jacques Schoufour.

CHIO Rotterdam Vitrine Prinses Beatrix

Miniworld maakte de openingshandeling mogelijk met een LGB trein, die het gordijn voor de vitrine weg trok en de vitrine zichtbaar te maken. Miniworld heeft een bijzondere band met ere-voorzitter Jacques Schoufour en daarmee met het CHIO.

Dhr. Schoufour had een grote modelbaan staan in zijn huis in België. Deze prachtige baan toonde zijn liefde voor modelspoor. Na zijn overleden heeft hij zijn levenswerk nagelaten aan de stichting Meemaken in Miniatuur (MiM).

CHIO Rotterdam Vitrine Prinses Beatrix

Deze stichting heeft Miniworld aangeboden om deze modelbaan een zichtbare plaats te geven in de attractie. Uiteraard is Miniworld ingegaan op dit aanbod. Sterker nog: Miniworld en CHIO werken er momenteel aan om deze modelbaan een permanente plek bij Miniworld te geven onder de naam "Station Schoufour". Dit wordt één van de grote projecten van 2016, naast het bouwdeel Groot Brittannië.

logo_CHIO

CHIO Rotterdam Vitrine Prinses Beatrix CHIO Rotterdam Vitrine Prinses Beatrix

Deze week ook een grote doorbraak. Letterlijk. We hebben de beschikking gekregen over een nieuw stuk kelder van circa 5x7 meter, zodat we onze uitbreiding Groot Brittannië nog groter kunnen maken.

Muur doorbreken Engeland Schotland

De doorbraak was ook fysiek. Namelijk we hebben de muur doorgebroken! Zoals de watergeuzen in Brielle deden, hebben we een houten balk en gat in de wand gerammeid. Dit als officieel startschot van de sloopwerkzaamheden.

Muur doorbreken Engeland Schotland

Ook worden nog 2 wanden van een intern opslaghok verwijderd, zodat over de hele breedte een de extra ruimte van circa 12 meter bij 5 meter beschikbaar komt voor onze uitbreiding.

Muur doorbreken Engeland Schotland

Het geeft wel behoorlijk wat rommel natuurlijk. Alles voor meer beleving in miniatuur!

Muur doorbreken Engeland Schotland

Uiteindelijk heeft nog ruim 4 dagen gekost om alle sloopmaterialen uit de ruimte te verwijderen en af te voeren.

Muur doorbreken Engeland Schotland

Intussen wordt in het modelbouwatelier hard doorgewerkt aan de maquettes voor het Engelse deel. Deze week is gewerkt aan de overblijfselen van een oud industrieel gebied uit de Victoriaanse tijd geinspireerd door de omgeving van Wheal Coates.

Wheal Coates Engeland Schotland

Dit zijn de ruines van oude fabrieken en bijgebouwen, vlakbij de kust en een stukje landinwaarts.

Helix Railspiraal Engeland Schotland

De railspiraal is ook gevorderd. We zijn nu bezig met het leggen van de rails van 2 spoortrajecten naast elkaar. Ofwel er liggen hier 4 sporen naast elkaar.

Helix Railspiraal Engeland Schotland

Ook het neerleggen van de onderbouw van de sporen voor de lokale lijnen van het Engelse gedeelte vordert. Bijna alle puzzelstukken zijn voorzien van de foamlaag van blauwe ondervloer.

Muur doorbreken Engeland Schotland Muur doorbreken Engeland Schotland Muur doorbreken Engeland Schotland Muur doorbreken Engeland Schotland Wheal Coates Engeland Schotland Helix Railspiraal Engeland Schotland Helix Railspiraal Engeland Schotland
Helix Railspiraal Engeland Schotland Helix Railspiraal Engeland Schotland Helix Railspiraal Engeland Schotland Helix Railspiraal Engeland Schotland
<< Vorige

2015 - week 26

Volgende >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement