Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Vorige

2015 - week 28

Volgende >>
Landschap Engeland Schotland

Ook deze week weer de nodige werkzaamheden aan nieuwe Groot Brittannië deel. De beleving van de spectaculaire landschappen van Engeland, Wales en Schotland proberen we in onze miniatuurwereld terug te brengen.

Brent Tor Church

De Brent Tor Church krijgt een mooie plek in ons landschap. Deze kerk staat in de regio Dartmoor, dat bekend staat op zijn prachtige berglandschappen.

Dartmoor

Het landschap rondom de Glastonbury Tor, op de foto hieronder, is op zijn minst spectaculair te noemen. Rechts zie je de eerste delen van de toren in miniatuur.

Glastonbury Tor Glastonbury Tor
Brent Tor Church Kerk berglandschap Glastonbury Tor
Snowdon Mountain

Snowdon mountain is de hoogste berg van Wales en is met zijn 1085 meter de hoogste berg van Groot_Brittannië. De berg is goed begaanbaar doordat er vele wegen en paden vanuit de omliggende dorpen naar de top leiden, variërend van relatief makkelijke wandelingen tot volledige bergklimroutes waar stijgijzers noodzakelijk zijn. Naast deze wandel- en klimroutes is er een spoorlijn naar de top. Reden voor ons om ook dit een onderdeel te maken van het nieuwe bouwdeel.

Snowdon Mountain station

Rechts de helix of railspiraal. De stroken zijn de spoorlijnen van de Snowdon Mountain Railway die op 3 hoogtes rondom de berg gaan rijden waarin de helix zit verstopt. Op de foto hieronder zie je de achterkant van de railspiraal met delen van de Snowdon Mountain Railway.

Snowdon Mountain

Alleen de sporen op de iets bredere plank komen in het zicht. (foto hieronder) 70% van de sporen van dit bouwdeel liggen in uit het zicht. Op de foto's rechts zie je de sporen vanuit het railspiraal naar de bruggen. De metalen profielen die zullen straks de basis van de bruggen gaan vormen.

Snowdon Mountain
Snowdon Mountain Helix Sporen railspiraal Railspiraal
<< Vorige

2015 - week 28

Volgende >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement