Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Vorige

2015 - week 41

Volgende >>
Engeland Schotland Engeland Schotland

Ons modelatelier (www.modelatelier.nl) bouwt op dit moment een speciale maquette vanhet Engelse Paddington Station in schaal 1:50 voor de tentoonstelling "Design by Choice: de oorsprong van massaproductie op maat in Europa".

Engeland Schotland

Er wordt in deze tentoonstelling teruggegrepen op de productie en consumptie van gietijzeren producten, voorafgaand aan de opkomst van gestandaardiseerde massafabricage.

De opkomst van nieuwe productiemethoden, massaproductie op maat en het 3D-printen heeft de relatie tussen productie en consumptie drastisch veranderd.

Een deel van de tentoonstelling is gericht op vroege hoogtepunten in gietijzeren architectuur. Te zien zijn de tekeningen van de Bibliothèque Sainte-Geneviève in Parijs, het Londense Paddington Station en de innovatieve fabrieksarchitectuur van de Sayner Hütte bij Koblenz.

Engeland Schotland

Bijzonder is dat wij in het Modelatelier deze maatwerkmaquette van historisch gietijzeren maatwerk met behulp van lasermachine en 3D geprinte onderdelen! Zo hebben we de kolommen van de constructie geprint in 3D.

Engeland Schotland

Wij bouwen de maquette met laserkarton in diverse dikten, die we laag voor laag met aanbrengen. Alle miniscule details van het gietijzeren frame hebben we gepoogd zo nauwkeurig mogelijk in miniatuur na te bouwen.

Engeland Schotland

Voor de spectaculaire voorgevel hebben we een basis gebruikt van perspex, waaroverheen een patroon van gelaserd karton wordt gelijmd.

Engeland Schotland

Al met al een bijzonder project voor een externe opdrachtgever. Volgende week meer.

Engeland Schotland Engeland Schotland Engeland Schotland
Engeland Schotland Engeland Schotland Engeland Schotland Engeland Schotland

We bouwen voor ons nieuwe bouwdeel Groot Brittannië een heel bijzondere locatie in Cornwall, Engeland. Namelijk het Minack Theatre in miniatuur. Dit is een open lucht theater gebouwd in een rotswand vlak aan zee. Bij ons Groot Brittannië in miniatuur kom je dit theater in miniatuur direct bij binnnenkomst tegen.

Engeland Schotland

Het staat te boek als één van de meest spectaculaire theaters in de wereld. Wij maken onze eigen versie, die past in onze miniatuurwereld. We doen een paar aanpassingen. Zo maken we het toneel iets groter, zodat we hier meer ruimte hebben voor interactieve scenes.

Engeland Schotland Engeland Schotland
Engeland Schotland Engeland Schotland Engeland Schotland Engeland Schotland Engeland Schotland
<< Vorige

2015 - week 41

Volgende >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement