Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Vorige

2015 - week 49

Volgende >>
CTO meetrijtuig TU Delft CTO meetrijtuig TU Delft

Vanaf deze week hebben we een nieuwe aanwinst voor onze miniatuurwereld, namelijk een CTO-meetrijtuig van TU Delft.

Dankzij de inzet van Roestrijden.nl en de TU Delft rijdt er nu net als in het groot een dergelijk meetrijtuig op de sporen van Miniworld. Onder toeziend oog van tientallen studenten, studiebegeleiders en hoogleraar werd de trein officieel in werking gesteld.

CTO meetrijtuig TU Delft

De meettrein wordt ook wel een klaslokaal op wielen genoemd. Het rijdt door heel Europa.

Aan boord wordt onderzoek gedaan en worden nieuwe ideëen getest. Met computers en andere apparatuur wordt de kwalitieit gemeten van rails, bovenleiding en wissels.

CTO meetrijtuig TU Delft

Alle genodigden kregen nog een speciale rondleiding achter de schermen, waarin we vooral op de technische achtergronden van Miniworld ingingen. Met name de digitale besturingstechniek van treinen, auto's en verlichting.

CTO meetrijtuig TU Delft CTO meetrijtuig TU Delft CTO meetrijtuig TU Delft CTO meetrijtuig TU Delft
Groot Brittannie Engeland Wales Schotland

Op vrijdagavond 27 november 2015 hadden we onze eerste presentatieavond over ons nieuwe bouwdeel Groot Brittanië.

Een miniatuurwereld is eigenlijk slechts het zichtbare topje van de ijsberg. Voordat deze miniatuurwereld operationeel voor je neus staat moet er ontzettend veel denk- en bouwwerk worden gedaan. In deze presentatie komen juist die onzichtbare dingen aan de orde.

Groot Brittannie Engeland Wales Schotland

Als eerste geeft directeur en mede-ontwerper Marc van Buren deze avond een presentatie over de inspiratiebronnen en ontstaan van het ontwerp. Hij neemt je mee door de evolutie van het ontwerp en welke overwegingen hieraan ten grondslag liggen.

Daarna wordt de groep van maar liefst 80 personen geplitst in 2 groepen, die om beurten de bouwplaats van Groot Brittanië op de benedenverdieping en het modelbouwatelier bezoeken. Hier geven Marc van Buren en Dido Geluk (teamleider modelbouwatelier) meer uitleg over de voerderingen van de bouwwerkzaamheden.

Het animo was zo groot voor deze presentatieavond, dat deze binnen een paar dagen helemaal volgeboekt was. We hebben gelijk een tweede presentatieavond opgezet voor 11 december.

Ook deze zag binnen een paar dagen vol. Er komt in januari daarom nog een presentatieavond! Hou onze website en Facebookpagina in de gaten!

Groot Brittannie Engeland Wales Schotland Groot Brittannie Engeland Wales Schotland Groot Brittannie Engeland Wales Schotland Groot Brittannie Engeland Wales Schotland
Groot Brittannie Engeland Wales Schotland Groot Brittannie Engeland Wales Schotland Groot Brittannie Engeland Wales Schotland Groot Brittannie Engeland Wales Schotland
<< Vorige

2015 - week 49

Volgende >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement