Rotterdamse verhalen vierdaagse logo

RVV 2015: "Sporen van de oorlog".

Na het succes in 2013 en 2014 zal van 6 t/m 9 mei 2015 voor de derde keer op rij de Rotterdamse Verhalen Vierdaagse (RVV) worden gehouden bij Miniworld Rotterdam , dit jaar mede georganiseerd door de stichting Meemaken in Miniatuur (MiM). De 2015 editie van de RVV wordt vormgegeven vanuit het centrale thema Rotterdam, 75 jaar na het bombardement, welke met elkaar verenigd worden onder de gezamenlijke titel: Sporen van de oorlog.

De stichting Meemaken in Miniatuur heeft gezorgd voor de informatiebladen in de miniatuurwereld, de nieuwe fotowanden én een film in de minibioscoop over Rotterdam voor en na het bombardement. Meer informatie kun je hier lezen.

Ook dit jaar vindt het evenement weer plaats binnen de muren van Miniworld Rotterdam. Via aanvullende exposities, informatiebladen, posters, maquettes en foto's wordt in de huidige miniatuurwereld ingegaan op twee thema's, te weten: 'Sporen in- en om Rotterdam' en 'de rol van het spoor in- en na de bevrijding'. Daarnaast is er een minibioscoop waar een mooie film draait over Rotterdam en kunnen onze jongste bezoekers deelnemen aan een speciale RVV speurtocht.

Net als tijdens de vorige editie van de Rotterdamse Verhalen Vierdaagse vindt er ook dit jaar weer een combinatietramrit met Stichting RoMeO en het Trammuseum Rotterdam plaats. Met deze combinatie heeft u recht op entree tot Miniworld Rotterdam en een historische tramrit langs delen van de brandgrens in Rotterdam om vervolgens de expositie 'Trammend door het Puin' te bezoeken in het Trammuseum Rotterdam. Tijdens de RVV van 6 t/m 9 mei zijn er dagelijks tramritten om 11.00 en 13.00 uur.

U kunt uw e-ticket voor deze unieke combinatie kopen via de Miniworldshop. Miniworld Rotterdam en het Trammuseum hebben beide 20% korting gegeven op hun reguliere prijzen. Deze korting is in dit ticket verwerkt. U kunt hier ook kijken wat u verder moet doen om de juiste tijd te reserveren op de dag dat u gebruik wilt maken van deze combinatie.

Tarieven combinatie RoMeO en Miniworld Rotterdam:
 • Volwassene € 14,40 (normaal € 18,00)
 • Kind (3-13 jaar) € 11,60 (normaal € 14,50)


 • Stichting Meemaken in Miniatuur Rotterdamse verhalen vierdaagse logo

  sterren
  10 jaar Miniworld
  ANWB
  10 jaar Miniworld

  SNEAKPREVIEW

  . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

  MEER VIDEO

  Bestellen Jaarabonnement

  PARTNERS

  . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

  MEER INFORMATIE

  Bestellen Jaarabonnement