Rotterdamse verhalen vierdaagse logo

Rotterdam viert de Stad!

In 2016 viert Rotterdam 75 jaar wederopbouw met een culturele manifestatie. Hiermee wordt de stad van nu gevierd en wordt er vooruit gekeken. Verschillende evenementen, bezienswaardigheden en projecten vormen samen de culturele manifestatie. In het Programmaoverzicht vind je alle programmaonderdelen van Rotterdam viert de stad!.

HOOFDLIJNEN PROGRAMMERING

Rotterdam viert de stad! is een bloemlezing van verhalen van mensen die de stad hebben gemaakt, maken en zullen maken. Een stad die zichzelf blijft vernieuwen. De verhalen zijn de kapstok voor de totale programmering en vormen de rode draad voor een bijzondere routemarkering door de stad. Miniworld zal aan een aantal van deze pijlers een geheel eigen invulling geven:

  • Zichtbaarheid in stad:

    Tijdens de manifestatie wordt de stad visueel op de kaart gezet met een indrukwekkend programma in de buitenruimte, zoals bijvoorbeeld de aankleding van iconen als de Erasmusbrug (twintig jaar), opvallende objecten als de nieuwe Rotterdammer en lichtshows op wederopbouwgebouwen. Op geheel eigen wijze wordt ook bij Miniworld invulling gegeven aan een aantal van de buitenexposities.

  • Publiek, gesprek en educatie:

    Tijdens Rotterdam viert de stad! worden als een rode draad 75 persoonlijke verhalen van betekenis voor de wederopbouw door het programma geweven. Deze verhalen brengen ons dichterbij het hart van onze stad: de bevolking. De verhalen van 75 bekende en onbekende Rotterdammers die de stad hebben gemaakt, maken of zullen maken, laten in de breedte en diepte zien hoe Rotterdam gevormd is door bewoners. In Miniworld tonen wij een selectie van deze verhalen. Bovendien heeft Miniworld hier nog een aantal verhalen van (bekende) Rotterdammers aan toegevoegd.

Tijdens de Rotterdamse Verhalen Vierdaagse wordt aan alle bezoekers een flyer uitgereikt met de informatie over Miniworld viert de stad!.Stichting Meemaken in Miniatuur Rotterdamse verhalen vierdaagse logo

sterren
10 jaar Miniworld
ANWB
10 jaar Miniworld

SNEAKPREVIEW

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER VIDEO

Bestellen Jaarabonnement

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement