Station Rotterdam Centraal

Voor de Tweede Wereldoorlog had Rotterdam niet één centraal station, maar vier stations die in en rond het centrum gelegen waren. Hiervandaan reisde men in verschillende richtingen: naar Schiedam, Den Haag en Amsterdam vanuit Station Delftsche Poort, naar Dordrecht via Station Beurs, naar Gouda en Utrecht via Station Maas en naar Den Haag en Scheveningen via Station Hofplein.

Treinen uit de richting Utrecht eindigden van 1858 tot 1953 op station Maas. In 1953 werd een nieuw tracé in gebruik genomen waarbij de trein vanuit Utrecht werd geleid over de Ceintuurbaan, die tot dan toe Station Delftsche Poort met Station Maas verbond. Rotterdam Noord werd stoptreinhalte op dat traject en tot in 1967 stopplaats voor de internationale treinen Hoek van Holland – Utrecht – Amersfoort – Hengelo – Duitsland (en Polen/Rusland). In datzelfde jaar werd Station Maas gesloten en afgebroken en werd in Rotterdam Noord een nieuwe stationsgebouw, Rotterdam Centraal Station geheten, geopend. Dit station werd het uiteinde van de nieuwe verkeersader: het zorgde voor een verbinding vanuit het centrum van Rotterdam in alle richtingen.

Wederopbouw
Het eerste Station Rotterdam Centraal (destijds 'Rotterdam Centraal Station' en in de wandeling 'Rotterdam CS' geheten) werd op 21 mei 1957 officieel geopend. Het verving station Delftse Poort dat tijdens het bombardement op Rotterdam ernstig beschadigd was. Station Rotterdam Centraal diende tussen 1957 en 2007 als het Centraal Station van Rotterdam. Het gebouw was ontworpen door de architect Van Ravesteyn en nam een belangrijke plaats in in de wederopbouw van Rotterdam.

Op 9 februari 1968 opende prinses Beatrix de Rotterdamse metro, de eerste metrolijn in Nederland, op Rotterdam CS. Hierdoor kreeg Rotterdam CS een metroverbinding met Rotterdam-Zuid, de 'noord-zuidlijn' genaamd (tegenwoordig 'lijn D'). Het eerste metrostation had één eilandperron met twee sporen.

De definitieve sluiting van het oude station Rotterdam CS vond plaats op 2 september 2007, in aanwezigheid van burgemeester Opstelten, om een begin te kunnen maken met de afbraak. Tussen 16 januari 2008 en eind maart 2008 werd het stationsgebouw geheel afgebroken.

Architectuur huidig stationsgebouw (2014)
In juni 2004 gaven ProRail en de gemeente Rotterdam de opdracht aan Team CS (een coöperatie tussen Benthem Crouwel Architecten, MVSA Meyer en Van Schooten Architecten en West 8) om plannen uit te werken tot een ontwerp voor het nieuwe centraal station. Dit moest onderdeel worden van een totale reconstructie van het station en zijn omgeving om het toenemende verkeer van treinen, bijvoorbeeld de hogesnelheidstrein tussen Amsterdam, Brussel en Parijs, te kunnen verwerken en om de RandstadRail haar plaats te kunnen geven. Zo werd voor 2025 gerekend op 320.000 reizigers per dag.

De treinreizigers moesten jarenlang gebruik maken van voorzieningen in een tijdelijk onderkomen, een smurfenblauw gebouwencomplex aan de Conradstraat op de noordoosthoek van het Groot Handelsgebouw. De fietstunnel fungeerde hierbij tijdelijk als reizigerspassage.

Op 28 november 2012 is de zes keer zo brede, nieuwe reizigerstunnel geopend en op 28 augustus 2013 is de fietstunnel na renovatie weer voor fietsers (en voetgangers) opengesteld; de zogeheten speculaasjes, kunstwerken die de vleugels van het oude centraal station sierden, staan nu boven de uiteinden van de fietstunnel. Aan de zuidzijde zijn op uitdrukkelijk verzoek van de Rotterdamse bevolking, de klok en de letters 'Centraal Station', in de belettering die architect Van Ravesteyn op het oude station had laten aanbrengen, teruggekeerd.

Op 13 maart 2014 werd het nieuwe stationsgebouw officieel geopend door Koning Willem-Alexander. Rotterdam Centraal, zoals het station tegenwoordig officieel heet, heeft een moderne overkapping gekregen die (in tegenstelling tot het vorige station) de perrons en sporen volledig overspant en daarmee reizigers optimaal beschermt tegen regen en wind. Een voorziening die past bij de status van Rotterdam Centraal als groot en internationaal station. Aan de noordelijke zijde van de tunnel zijn er richting de meeste perrons drie roltrappen. Twee van de drie roltrappen zijn neergaand zodat op deze manier reizigers van een gearriveerde trein in korte tijd naar de reizigerstunnel geleid kunnen worden. Aan de zuidelijke zijde van de tunnel zijn er bij de meeste perrons een roltrap (opgaand) en een vaste trap.

Ook het oude metrostation Rotterdam Centraal met twee sporen en één eilandperron werd vernieuwd en uitgebreid, mede ten behoeve van de RandstadRail-verbinding met Den Haag Centraal. Dit nieuwe metrostation werd op 28 september 2009 geopend. Het tracé van de RandstadRail Metrolijn E werd met een nieuwe tunnel bij Rotterdam Centraal op het metronetwerk aangesloten. Het nieuwe metrostation heeft drie sporen en twee eilandperrons. De verbinding voor de RandstadRail werd op 16 augustus 2010 officieel geopend en was een dag later ook beschikbaar voor de reizigersdienst.

Op 26 maart 2014 werd een van de zestigjarige platanen die in 2005 moesten 'verhuizen' om ruimte te maken voor de verbouwing van het station, in de Conradstraat geplant.

Het station is sinds 1 mei 2015 afgesloten met OVC-poorten. Rotterdam Centraal is het eerste grote station waarop dat is gebeurd. De sluiting van de poortjes is versneld in verband met de agressie jegens spoorpersoneel die vooral samenhangt met zwartrijden (meestal het niet inchecken met een ov-chipkaart). Om internationale reizigers die hier overstappen de gelegenheid te geven om in of uit te checken, zijn er OVC-paaltjes op het perron voor internationale treinen aanwezig.

In de reizigerspassage zijn de nodige winkels en andere voorzieningen te vinden: onder meer twee AH to go's, een HEMA, een La Place, een Dudok en twee vestigingen van Starbucks. Aan de zuidzijde is een ondergrondse fietsenstalling voor ruim 5.000 fietsen gerealiseerd en zowel aan de noord- als de zuidzijde zijn taxistandplaatsen.

Met Schiphol en de stations Amsterdam Centraal, Arnhem Centraal, Den Haag Centraal, Leiden Centraal en Utrecht Centraal behoort Rotterdam Centraal tot de drukste stations in Nederland. Naast de vele trein- en metroverbindingen is het ook het belangrijkste knooppunt van de Rotterdamse tram: aan de zijkant van het stationsplein stoppen alle Rotterdamse tramlijnen, behalve lijn 2. Drie stadsbuslijnen en één streekbuslijn van de RET hebben een halte op het busplatform aan de Conradstraat tussen het Groot Handelsgebouw en de spoorlijn.

Station Rotterdam Centraal

Bouw van de maquette van Station Rotterdam Centraal in Miniworld
We hebben heel veel aandacht besteed aan de bouw van de maquette. Het was een omvangrijke klus, waarbij we gebruik konden maken van de originele bouwtekeningen. Met een doorlooptijd van bijna een jaar (waarin natuurlijk niet helemaal continu aan de maquette is gewerkt) is het een van de langer lopende projecten geworden, maar we zijn best trots op het feit dat ons Rotterdam Centraal maar liefst zes jaar eerder werd opgeleverd dan het origineel!

Station Rotterdam Centraal

Wilt u meer weten van de bouw van Station Rotterdam Centraal in Miniworld? Ga dan naar onze bouwverslagen:

Station Rotterdam Centraal Station Rotterdam Centraal Station Rotterdam Centraal Station Rotterdam Centraal Station Rotterdam Centraal Station Rotterdam Centraal Station Rotterdam Centraal
Station Rotterdam Centraal
airco lekker koel
Kuip miniatuur
Kuip miniatuur

Superleuk voor oud en jong!
Anoniem - Land van ANWB

Kinderen komen met rode koontjes naar buiten
Anoniem - Land van ANWB

Heel goed verzorgd en leuk voor jong & oud
Anoniem - Land van ANWB

Zeer leuk gedaan! Ontzettend veel oog voor detail
Anoniem - Land van ANWB

Te gek gewoon, moet iedereen zien
Anoniem - Land van ANWB

Het was boven verwachting. Zeker een aanrader
Anoniem - Land van ANWB

Met mijn kleinzoon nu 2x naar Miniworld Rotterdam geweest. Beide keren het als een feestje ervaren.
dhr. C.H. Heykoop

Respect voor de mannen met de gouden handen! Te weinig tijd om alles te bekijken!
Elly en Henk Giessenburg

Je komt ogen tekort! Het is fantastisch.
J.Broer

Dit slaat alles... Ik ben sprakeloos
Hans Voorburg

De kleinkinderen hebben ademloos rondgekeken en volop genoten!
Anonieme opa & oma gastenboek

Als oud-Rotterdammer sta je met trots te kijken hoe een stukje herkenning zo mooi wordt weergegeven.
dhr. C.H. Heykoop

De dames in het gezelschap vonden het bijna nog leuker dan de mannen!
Wil van dijk - eropuit.nl

We zijn diep onder de indruk van dit meesterwerk in miniatuur!
Fam. Giessenburg

Veel te veel details om in één dag te fotograferen.
Feike & Laurens

Geweest met zoon, schoondochter, kleinzoon (3) en jongste zoon (11). We hebben allen ontzettend genoten.
N.N. - dagjeweg.nl

Onze kleinzoon heeft genoten en raakte niet uitgekeken.
E. van der Horst - eropuit.nl

Echt een aanrader voor andere opa's en oma's met hun kleinkinderen.
E. van der Horst - eropuit.nl

Een droomreis in miniatuur
De Reiskrant

Het is hier buiten verwachting groot en heel goed toegankelijk in de rolstoel.
Fam. Mulder

In het bijzonder genoten van de rondleiding die met onbegrensd enthousiasme werd gegeven.
Toon van Genugten

Zeer klantvriendelijk en warm bedrijf. Hier staan de bezoekers centraal.
Anoniem in gastenboek

Heel knap neergezet, leuk om te zien en te ervaren.
Fam. Zandbergen

Er is zoveel te zien voor jong EN oud, man en vrouw, dat je echt de tijd wilt nemen om alles te zien.
N.N. - dagjeweg.nl

De details zijn geweldig en de subtiele grappen ook.
Jasper Fransen

We hebben uren genoten van het landschap, de poppetjes en de speciale modelhuizen.
Bert Weenders

Fantastische dag gehad. M'n kleinzoon moeten overreden dat het echt tijd werd om te gaan.
Toon van Genugten

We vonden het prachtig! Ook de rondleiding achter de schermen gedaan. Super was dat!
Patricia - eropuit.nl

Elke keer als het donker werd gingen alle lichtjes aan dat vond onze dochter geweldig.
Patricia - eropuit.nl

Mijn dochter vond het geweldig. Echt een aanrader.
Patricia - eropuit.nl

Super leuke middag gehad! De kids keken hun ogen uit en kregen geen genoeg van al het moois.
"Mama" - eropuit.nl

We hadden het niet zo groot verwacht. Het werd ook licht en donker, heel spannend en gaaf om te zien.
"Mama" - eropuit.nl

In Miniworld Rotterdam wordt voor Guus (7) en Kamiel (4) een droom werkelijkheid.
Janneke Staats - Algemeen Dagblad

De eerste minuten in de grote hal vallen Guus (7) en Kamiel (4) van de ene verbazing in de andere.
Janneke Staats - Algemeen Dagblad

Het zijn vooral de details die de kinderen fascineren.
Janneke Staats - Algemeen Dagblad

M'n kleinzoon was er niet weg te krijgen. We hebben alles drie keer langsgelopen.
Gerard S.

Een hele geslaagde vakantiedag en we willen zeker nog een keer terug!
Kidsvakantiegids.nl

Met de rondleiding zie je nog zo veel meer. Een echte aanrader!
Kidsvakantiegids.nl

Heb je kleine kids dan vind je dit zeker een uitstapje waard.
Ronald Meijer

Als je echt goed keek, kwam je ook veel grapjes tegen.
Teunie Luijk

Wel een paar uur rond gekeken. Er was zoveel te zien.
Teunie Luijk

Absoluut de moeite waard. De kinderen hebben genoten.
Tim Dekker on Twitter

Een bezoek aan Miniworld Rotterdam is vooral met kinderen, zeker de moeite waard.
Bas uit Leeuwarden

Als vrouw heb ik me prima vermaakt! Niet verwacht dat ik het zo leuk zou vinden.
Elsbeth - uitzinning.nl

De modelbouwers mogen zich rekenen tot de beste in Nederland.
feijenoordsemeesters.nl

Miniworld Rotterdam ziet er echt heel vet uit.
"afhaalchinees" op gameforum

Ik vind Miniworld Rotterdam keigaaf! Ik ben er al ontelbaar vaak geweest!
Mark

Mijn meiden gingen met papa en opa. Ze vonden het geweldig terwijl ze echt geen treinliefhebbers zijn.
www.viva.nl (forum)

Geweest met dochter van bijna 5 en die vond het geweldig. Echte aanrader. Leuke kinderspeurtocht.
www.viva.nl (forum)

Met de trein naar Rotterdam. Miniworld Rotterdam was echt leuk! Zeker voor herhaling vatbaar.
www.viva.nl (forum)

Jullie wereld was erg indrukwekkend! Succes met alle uitbreidingen en dank voor de mooie rondleiding.
Jeroen van Delft (via Twitter)

De oppervlakte is enorm, veel groter dan de foto's die we vooraf zagen doen denken.
dhr. B. Bouwhuis

Een aanrader. Ook voor diegenen die niets met modelspoor hebben is Miniworld zeker aan te bevelen.
dhr. B. Bouwhuis

Ben samen met de kinderen geweest. Ze hebben enorm genoten! Ook mama en papa vonden het erg leuk.
A. Uijl - www.dagjeweg.nl

De details zijn geweldig en de subtiele grappen ook.
N.N. - www.dagjeweg.nl

Ook voor beginnende fotografen een mekka om lekker te stoeien met de digitale camera. Statief wel meenenemen!
N.N. - www.dagjeweg.nl

Een mooie en met liefde verzorgde miniatuurwereld.
Rail Man - Facebook

Een fantastische miniatuurwereld. Een zeer bijzondere ervaring kan ik u verzekeren!
Ben Tieben

We hebben werkelijk anderhalf uur met groot plezier rondgelopen.
Herman J. Blom

Schit-te-rend. Ruim 2 uur rondgekeken voor de 1e indruk! Prachtig schouwspel voor jong en oud
Rob van der Klugt

Mooi opgezet met oog op detail. Er zitten leuke en grappige scenes in verwerkt. Een rondleiding achter de schermen is ook interessant.
RvdN - ANWB

sterren
10 jaar Miniworld

SNEAKPREVIEW

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER VIDEO

Bestellen Jaarabonnement

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement