Week 41 van 2008 Bouwverslag Week 42 van 2008 Week 43 van 2008

Ja, de naam staat "verkeerd" op het station. In onze tekening, die dateert uit 2006, stond nog deze naam! Wordt nog aangepast! Deze week stond helemaal in het teken van het opleveren van de maquette van het nieuwe centraal station van Rotterdam. Als het eerste bouwwerk van ons bouwdeel Rotterdam Centraal.

Met het Projectteam Rotterdam Centraal zijn we aan het einde van de middag bij elkaar gekomen om de officiele oplevering te doen. Met het projectteam waren ook Gemeente Rotterdam en Prorail vertegenwoordigd. Ook was één van de architecten van het Rotterdam Centraal aanwezig.

Ook de pers was er bij om het nodige beeld- en geluidsmateriaal te verzamelen.

Het persbericht :

Op 14 oktober is de openbaar vervoer terminal Rotterdam Centraal in Railz Miniworld opgeleverd. Gedurende 38 weken hebben 2 personen, gemiddeld 2 dagen per week gewerkt aan de maquette op basis van originele bouwtekeningen.

‘Mini’ is niet helemaal juist de juiste benaming voor dit project. De weergave van het met de hand gebouwde station is 9 bij 3 meter. De perronoverkapping telt 200 meter minibalken van vurenhout. De 15 sporen en circa 60 wissels zorgen ervoor dat er 3 tot 8 modeltreinen tegelijkertijd kunnen aankomen of vertrekken. In de met de hand vervaardigde reizigerspassage is er naast de ruim 200 figuren, ook een bizon gesignaleerd.

In tegenstelling tot alle andere gebouwen die te bewonderen zijn in Railz Miniworld, bestaat de openbaar vervoer terminal nog niet in het echt.

Eric van der Meer, projectmanager van de echte openbaarvervoer terminal, spoorse zijde, grapte dat
hij blij was met het resultaat. “Het bewijs dat het mogelijk is om aan de hand van de bouwtekeningen de openbaarvervoer terminal binnen tijd en budget op te leveren.”

Dan als laatste nog 2 grote pronkfoto's!

Week 41 van 2008 Bouwverslag Week 42 van 2008 Week 43 van 2008
© Miniworld Rotterdam / Modelspoorland B.V. Copyright, Disclaimer & Privacy