Week 09 van 2009 Bouwverslag Week 10 van 2009 Week 11 van 2009

In het centrum van Rotterdam staan twee zo goed als identieke ventilatiegebouwen aan weerzijden van de fietstunnel onder de Nieuwe Maas. Wij hebben hiervan een maquette gemaakt voor "Wereldstad Rotterdam".

Het begint met een aantal foto's van internet, een spreadsheet om de maten en afmetingen goed te kunnen meten en converteren naar de juiste schaal.

Vervolgens wordt er een digitale bouwtekening gemaakt. De tekening is zo opgebouwd dan onze computergestuurde freesmachine hiermee uit de voeten kan.

Door in de teken- en freesfase veel aandacht te besteden aan de details, bouwwijze en materiaaldikte komt er uit de freesmachine een zo goed als gereed bouwpakket.

Na een week bouw- en verfwerk zit het gebouw dan ook helemaal in elkaar. Uiteraard zo realistisch mogelijk verouderd en vervuild! Een fantastisch resultaat.

Station Delftsche Poort is omstreeks 1870 gebouw in Rotterdam en stond op ongeveer de plaats waar het moderne Rotterdam Centraal staat. Dit station is straks het oudste station in de miniatuurwereld.

Van een paar hele oude foto's en een schetsen van het station is de digitale tekening gemaakt. De freesmachine deed vervolgens de rest.

Het station is door de vele kantelen, hekjes, pilaren en ornamenten enorm ingewikkeld. Elk steentje en detail is door de freesmachine gegraveerd. Het grootste deel van de wanden hadden alleen al 4 uur nodig voor de graveerlaag van het freeswerk.

Nu is het station zo goed als gefreesd. Binnenkort wordt gestart met de afbouw!

In de miniatuurwereld zelf begint het landschap ook steeds meer herkenbaar te worden. De Eramusbrug, de Koninginnebrug en de Hef liggen er sinds deze week mooi bij! Degenen die bekend zijn in Rotterdam zullen deze plaatjes gelijk herkennen.

Week 09 van 2009 Bouwverslag Week 10 van 2009 Week 11 van 2009
© Miniworld Rotterdam / Modelspoorland B.V. Copyright, Disclaimer & Privacy