Week 28 van 2011 Bouwverslag Week 29 van 2011 Week 30 van 2011
laurenskerk

Deze week is de laatste hand gelegd aan de maquette van de Laurenskerk. Al zeggen we het zelf : het is fantastisch geworden en we zijn er erg trots op.

Na de zomervakantie wordt de Laurenskerk op de definitieve plek ingebouwd in de miniatuurwereld. Voor nu is de Laurenskerk tijdelijk tentoongesteld bij het modelbouwatelier achterin de miniatuurwereld.

laurenskerk

We vallen in herhaling, maar de details zijn heel mooi geworden. Mooi 3D effect van de vele lagen polystyreen op elkaar. Vele lagen verf waren nodig om dit effect te krijgen. En natuurlijk de nodige weathering- en verouderingstechnieken.

laurenskerk

En natuurlijk het zeer gevaarlijke bijproduct van dit bouwproject : het afplaktapemonster.

Kom je het monster tegen in de miniatuurwereld? Benader het dan niet. Blijf stil staan. Geen plotselingen bewegingen. Waarschuw een medewerker van de attractie. Beweeg langszaam achteruit en keer hem nooit je rug toe. Het ruikt angst :-)

laurenskerk laurenskerk
laurenskerk laurenskerk

Deze week is het North Sea Jazz festival in onze maquette van Ahoy weer in volle gang. Op het podium is een lokaal jazz ensemble aan het werk met concertbeelden op het grote scherm!

En er is zelfs een oude bekende gesignaleerd: onze lama. Hij is terug van een lange wereldreis. Voor het laatst gesignaleerd in de miniatuurwereld in week 6 van 2007! Nu blijkt hij Backstagekaarten te hebben bemachtigd voor North Sea Jazz.

north sea jazz ahoy rotterdam
north sea jazz ahoy rotterdam

Uiteraard mogen in ons uitgestrekte poldergebied een aan grazende koeien niet ontbreken. De boer licht met de koplampen van de trekker de koeien bij, zodat ze tijdens onze nacht elke 24 minuten gewoon door kunnen grazen. Kun jij de koeien vinden in ons poldergebied?

AHOB

In Hooghburgt hebben we een nieuwe AHOB (overweg) geplaatst. Compleet met motoren, automatische aansturing en lampjes. Nog best een uitdaging, die inbouw: we moesten sectiescheidingen verleggen, bedrading aanleggen en de Koploperdatabase uitbreiden. Een flink project voor een klein object!

grazende koe ahob
laurenskerk

Ook begonnen deze week is het bouwen van één van de grotere internationale evenementen van Rotterdam : het CHIO dat dit jaar plaatsvindt van 24 t/m 28 augustus! Voor meer informatie zie : www.chio.nl.

laurenskerk

Speciaal hiervoor gaan we een nieuwe evenemententerrein bouwen op een prominente plek in de miniatuurwereld.

Het terrein wordt in ons geval afgezet met de gebruikelijke ijzeren hekken met zwarte afheining. De eerste hekken worden nu gemaakt in het modelbouwatelier.

Ook de eerste publiekstribunes worden gebouwd. We hebben deze allemaal gemaakt op basis van foto's van vorige jaren, dus het was een lastig klusje. We komen in ieder geval heeeel dichtbij de werkelijkheid!

laurenskerk laurenskerk laurenskerk
Week 28 van 2011 Bouwverslag Week 29 van 2011 Week 30 van 2011
© Miniworld Rotterdam / Modelspoorland B.V. Copyright, Disclaimer & Privacy