Week 11 van 2013 Bouwverslag Week 12 van 2013 Week 13 van 2013

Na het bouwen van de Hanzelijn kwam er ruimte voor een volgend groot bouwproject.

Als je een bezoek hebt gebracht aan Miniworld Rotterdam de afgelopen weken dan kan het je opgevallen zijn dat er in het modelbouwatelier vier grote ronde tafels zijn verschenen.

Op deze tafels zullen scènes met veel landschap gebouwd worden voor een museum in Nederland.

Hoe en wat verklappen we nu nog niet, maar de vorderingen zullen zeker besproken worden in toekomstige weekverslagen!

Miniatuurwereld nieuw project maquette museum rotterdam

Daarnaast worden in een rustig tempo de diorama's, die vroeger aan de buitenkant van het gebouw te zien waren, verbouwd.

De scène van Schiedam wordt al meegenomen naar beurzen en ook de andere diorama's zullen voor dit doeleinde gebruikt worden.

Zo kan er gekozen worden uit een scène van de haven, een industrieterrein of een zonnige dag aan het strand. Voor ieder wat wils.

Miniatuurwereld diorama verbouwen beurs miniworld rotterdam
Miniatuurwereld diorama verbouwen beurs miniworld rotterdam Miniatuurwereld nieuw amsterdam cruiseschip hotel new york rotterdam

Na het bezoek van de heer Zilverschoon (zie week 11) werd het tijd om het schip Nieuw Amsterdam uit te pluizen en het hart van het cruiseschip te bekijken.

In het ruim zijn verschillende mechanieken te vinden.

De aanwezige Servo's zorgen voor het openen en sluiten van luiken over de 2,65 meter lengte van het schip. En dankzij een verdeelschakelaar zijn ze vanaf een afstand te besturen.

Aangesloten aan een accu is een geluidsspeler, die zorgt voor sfeermuziek en de scheepshoorn in de stuurhut.

Omdat de Nieuw Amsterdam ook te water gelaten kon worden, is er ook nagedacht over ballast en drijfvermogen.

Miniatuurwereld nieuw amsterdam cruiseschip hotel new york rotterdam

Plakken lood zijn genummerd zodat zij altijd in het corresponderende gedeelte van het ruim liggen. Zij zorgen ervoor dat het houten schip dieper in het water komt te liggen.

En via de slangen, die leiden naar plastic bakken, kan de ballast geregeld worden, waardoor het cruiseschip gebalanceerd in het water ligt.

Deze snufjes zorgen ervoor dat de Nieuw Amsterdam een bijzonder onderdeel van de miniatuurwereld kan worden. De ballastbakken en het lood zullen we niet gebruiken, want bij ons komt het cruiseschip natuurlijk niet in echt water te liggen!

Miniatuurwereld nieuw amsterdam cruiseschip hotel new york rotterdam Miniatuurwereld nieuw amsterdam cruiseschip hotel new york rotterdam Miniatuurwereld nieuw amsterdam cruiseschip hotel new york rotterdam
Miniatuurwereld nieuw amsterdam cruiseschip hotel new york rotterdam
Week 11 van 2013 Bouwverslag Week 12 van 2013 Week 13 van 2013
© Miniworld Rotterdam / Modelspoorland B.V. Copyright, Disclaimer & Privacy