Week 11 van 2016 Bouwverslag Week 12 van 2016 Week 13 van 2016
Sparta Stadion Kasteel

Nog maar anderhalve week en dan moet de maquette van het Sparta Stadion klaar zijn! Laatste loodjes voor Het Kasteel. Het nieuwe hoofdgebouw wordt deze week geassembleerd.

Sparta Stadion Kasteel

Ook de kappen boven de tribunes moeten nog worden geplaatst. Daarnaast staan vooral vele kleine details op de lijst, zoals ornamenten, stoeltjes en kozijnen.

Sparta Stadion Kasteel Sparta Stadion Kasteel
Sparta Stadion Kasteel Sparta Stadion Kasteel Sparta Stadion Kasteel Sparta Stadion Kasteel Sparta Stadion Kasteel Sparta Stadion Kasteel Mainport Live maquette Maritiem Museum

Deze week neemt het Maritiem Museum afscheid van de Mainport Live maquette die sinds 1999 onderdeel is van één van de centrale multimediale tentoonstellingen van het Maritiem Museum. Deze 15 meter lange maquette is na alle jaren aan het einde van de (technische) levensduur gekomen. In nauw overleg met het Maritiem Museum is Miniworld de nieuwe eigenaar geworden van de maquette.

Mainport Live maquette Maritiem Museum

Een dergelijke grote maquette is een stukje van de Rotterdamse geschiedenis geworden in de loop der jaren. Een dergelijk kunstwerk mag simpelweg niet verloren gaan vond Miniworld. De komende weken zullen we met een team van ruim 10 personen de maquette demonteren en vervoersklaar gaan maken.

Gelukkig bestaat de maquette uit grote puzzelstukken en er is een bouwtekening! Dat gaat goed komen.

Mainport Live maquette Maritiem Museum Mainport Live maquette Maritiem Museum
Mainport Live maquette Maritiem Museum
Week 11 van 2016 Bouwverslag Week 12 van 2016 Week 13 van 2016
© Miniworld Rotterdam / Modelspoorland B.V. Copyright, Disclaimer & Privacy