November 2019 Bouwverslag December 2019 Januari 2020

Soms krijgen we een mooi klusje tussendoor. Zo kregen wij de vraag van DVB Design of wij een gevel van een huis konden opknappen dat bij een van hun cliënten staat en uiteraard nemen we zoiets graag aan. Net als een echt huis hebben ook modellen onderhoud nodig.

DVB Design gevel huis restauratie

Dus kreeg dit model een nieuwe lik verf over het houtwerk, enkele nieuwe dakpannen, schone gordijnen en gelapte ramen. Verder waren er nog kleine reparaties en zijn alle schuiframen weer werkend gemaakt.

Het huis kan weer jaren mee en voor het modelbouwatelier is het een leuke afwisseling, in een andere schaal dan waar we in onze miniatuurwereld mee werken.

DVB Design gevel huis restauratie

Nog één foto van het verbouwingsproject van de maquette van Ahoy. Deze is opgeleverd en bovendien voorzien van een splinternieuwe plexiglas kap, samen met onze partner Stout Perspex.

DVB Design gevel huis restauratie DVB Design gevel huis restauratie Ahoy Rotterdam
Actie Hulpverleners

Ook dit jaar hebben we wederom onze jaarlijkse billboard campagne geplaatst in onze miniatuurwereld, om de boodschap te onderstrepen dat we vooral onze hulpverleners met rust te laten als ze hun werk doen.

Actie Hulpverleners

Wij applaudisseren voor zowel stadsgids Eveline Van Wanrooij als voor alle hulpverleners. Een geweldige actie van Eveline en haar Discovery Tours. Eveline is al weer jarenlang te vinden in onze miniatuurwereld en ook daar heeft haar evenbeeld een applaudisserende groep op video vastgelegd. Voor de gelegenheid staat ook onze bannercampagne "Steun onze hulpverleners" gemoedelijk naast de vast plek van Discovery Tours.

Actie Hulpverleners

Bekijk ook het artikel op de website van onze partner Rijnmond.

Actie Hulpverleners Actie Hulpverleners
Groot Brittannie

Op een laag pitje blijven we natuurlijk doorbouwen aan Groot-Brittannië in miniatuur.

Groot Brittannie

We hebben een voetgangersbrug geplaatst bij ons station, dat geïnsprireerd is door Goathland station, het station dat te zien is in de Harry Potter reeks als station Zwijnstein.

Groot Brittannie

Vooral in het Victoriaanse kavel, met de industriële revolutie als thema, hebben we de nodige nieuwe zaken bijgeplaatst. Sinds eind oktober staat het gebouw Yarn Market, het ronde historische marktgebouw, in het kavel. Hierom heen hebben we nu de eerste scenes en landschapselementen geplaatst. Ook op andere plaatsten komen er steeds meer details tot leven in het landschap.

Groot Brittannie

Ook begint Iron Bridge, de eerste brug gebouwd van gietijzer, nu echt vorm te krijgen. Het ijzer heeft de karakteristieke blauwe kleur gekregen. En de steen patronen op de brughoofden zijn geplaatst en al een beetje verouderd. Alhoewel je kan zien op de foto dat dit verouderingsproces nog niet klaar is!

Groot Brittannie Groot Brittannie Groot Brittannie Groot Brittannie
November 2019 Bouwverslag December 2019 Januari 2020
© Miniworld Rotterdam / Modelspoorland B.V. Copyright, Disclaimer & Privacy