Week 22 van 2008 Bouwverslag Week 23 van 2008 Week 24 van 2008

Deze week en de komende weken staat in het teken van het bouwen van de bovenleidingen in de wereldhaven en de middelgrote stad in de miniatuurwereld.

Alle materialen zijn binnen en voor de zomervakantie, wanneer we 7 dagen per week geopend zijn, moet dit project af! We gebruiken onze eigen bovenleidingen. Zie onze webshop als je deze unieke Nederlandse bovenleidingportalen wil kopen voor je eigen modelbaan. Wij hebben Brabantse betonportalen, HSL portalen en portalen van de Betuweroute.

Totaal zijn het honderdenmeters bovenleiding die moeten worden gebouwd. Veel dubbelsporige trajecten van tientallen meters.

En natuurlijk zijn ook de details belangrijk. Zoals bijvoorbeeld deze bouwscène op de Calandbrug. De sporen zien er zoveel mooier en gedetailleerder uit. Als je de sporen eenmaal met bovenleiding hebt gezien, dan kan je je gelijk al niet meer voorstellen hoe het was zonder bovenleiding.

En het permanente onderhoud aan de miniatuurwereld is een dagelijkse werkzaamheid. Vandaag schoonmaken en stofzuigen!

In het modelbouwatelier wordt gewerkt aan de digitale tekeningen van het Delta Hotel in Vlaardingen. Ook staat de basisvorm van het Delta Hotel al op de tafel.

Het eerste deel van het Stadhavenproject nadert zijn einde. Er zijn inmiddels vele bouwpakketten van onder andere Holland Scale, Faller en Cornerstone gebouwd, verbouwd en gecombineerd tot tientallen verschillende typische oud-Rotterdamse pakhuizen.

Week 22 van 2008 Bouwverslag Week 23 van 2008 Week 24 van 2008
© Miniworld Rotterdam / Modelspoorland B.V. Copyright, Disclaimer & Privacy