Juli 2019 Bouwverslag Augustus 2019 September 2019

Deze maand een heel bijzonder moment: romantiek in miniatuur. In samenwerking met Miniworld Rotterdam kreeg deze heer een zeer grote verrassing aan het eind van de rondleiding.

Huwelijksaanzoek

Hiervoor werd onze trein ingezet en de deskundigheid van de mannen in de commandocentrale. Wat de vraag was (zie tekst op trein), laat zich makkelijk raden. Het antwoord was 'Ja'.

Huwelijksaanzoek

Reden om te proosten.

Huwelijksaanzoek Huwelijksaanzoek
Groot-Brittannië Cromer Pier

In ons Groot-Brittannië wordt deze maand gewerkt aan een prachtige pier, gebaseerd op Cromer Pier aan de noordkust van het Engelse graafschap Norfolk. Gebruikte materialen zijn gelazerd karton en plastic draad voor de relingen en spandraden in de voet.

Groot-Brittannië Cromer Pier

Het zijn de details die het doen! Let hier op de prachtige details van de bankjes en op de gedetailleerde onderkant. Echt millimeterwerk.

Groot-Brittannië Cromer Pier

Cromer Pier is in ongeveer dag 30 dagen gemaakt! Uiteraard wordt hij voorzien van de nodige verlichting en aankleding, want een pier zonder mensen 'leeft' niet.

Groot-Brittannië Cromer Pier

Niet van het echt te onderscheiden zijn de pottenbakkersovens, gebaseerd op die in het dorp Bovey Tracey staan. Dit is een plaatsje in het zuiden van Engeland.

Groot-Brittannië Bovey Tracey

De muren zijn net echt. Maar het meest opmerkelijke detail is dat van de verbindingsstukjes op de schoorstenen.

Groot-Brittannië Bovey Traceyr

Dit kunstwerk is gemaakt van hout, triplex, het bekende blauwe foam (ondervloer), gegoten gips en soldeertin. Het soldeertin is heerlijk buigbaar, om de metalen banden rondom de ovens mooi te kunnen nabouwen.

Groot-Brittannië Bovey Traceyr

De pottenbakkersovens vormen een belangrijk stukje van ons verhaal over de Industriële Revolutie in Groot-Brittannië.

Groot-Brittannië Bovey Traceyr

Momenteel bouwen wij aan een schip, van een bekende Rotterdamse maatschappij. Op Facebook mocht je raden welk schip en van welke maatschappij. We geven verder nog geen details, maar het wordt prachtig.

Spido

Vooruit, één leuk detail: het reddingsbootje voor op dit schip. Ongelofelijk hoe klein. Let op de handgrepen op het bootje. Als dit geen millimeter werk is....

Spido

Over details gesproken, die zitten niet enkel in de maquettes, maar ook alles eromheen: landschapsbouw, scènes, elektronica.

Groot-Brittannië

Rondkijkend in het atelier valt op dat er aan veel projecten tegelijk wordt gewerkt: rijen waslijntjes voor straatjes in Engeland. Overal scènes voor in de gebouwen. Om een aantal voorbeelden te noemen.

Groot-Brittannië Waslijnen

Niet alleen de scènes brengen alles in Engeland tot leven. Ook de details in het landschap zoals de keien-muurtjes. Hierdoor wordt het landschap levensecht.

Groot-Brittannië Muurtjes Groot-Brittannië Muurtjes

Maar de absolute winnaars voor onze bezoekers qua details zijn de drukknoppen. Ook in het Engeland deel, waar de eerste drukknoppen een feit zijn, zoals de Saltburn CLiff Lift.

De Saltburn Cliff Lift is een kabeltrein in Saltburn-by-the-Sea waarmee vanuit de stad de pier en het strand kunnen worden bereikt. Het is de oudst werkende lift in het Verenigd Koninkrijk die door een wisselende waterbalans wordt voortbewogen.

Groot-Brittannië Saltburn CLiff Lift

Bij onze Saltburn Cliff Lift is de verlichting in de trammetjes nog een aandachtspunt. De verlichting werkt op basis van de aandrijving van de trammetjes, maar de trammetjes zijn nogal licht en mede door andere factoren hapert het licht soms een beetje.

Groot-Brittannië duiker

De tweede drukknop is die van de duiker. Hij gaat, omringd door andere duikers, de Foggintor/Merrivale Steengroeve in bij Dartmoor (Devon, England, UK).

Groot-Brittannië duiker

De UFO die vliegt bij Stonehenge is het resultaat van maanden puzzelen en proberen. Met resultaat! Prachtige bewegende lampjes, muziek en een UFO die aankomt en even boven Stonehenge blijft hangen.

Het ruimteschip is gebaseerd op een Britse sciencefiction serie die al sinds 1963 bestaat.

Hieronder nog een paar extra foto's van een paar bijzondere details en scènes.

Groot-Brittannië Cromer Pier Groot-Brittannië Cromer Pier Groot-Brittannië Cromer Pier Groot-Brittannië Bovey Tracey Groot-Brittannië Bovey Tracey Spido Groot-Brittannië Groot-Brittannië Waslijnen Groot-Brittannië Muurtjes Groot-Brittannië Saltburn Cliff Lift Groot-Brittannië Groot-Brittannië UFO Stonehenge
Groot-Brittannië Groot-Brittannië
Juli 2019 Bouwverslag Augustus 2019 September 2019
© Miniworld Rotterdam / Modelspoorland B.V. Copyright, Disclaimer & Privacy