Bouwverslagen


bouwverslagen Miniworld Rotterdam

<< Vorige

2019 - september

Volgende >>
beer musical Jeugdtheaterhuis

Woensdag 25 september kwam beer op bezoek, van de gelijknamige musical 'beer' van het jeugdtheaterhuis.

beer musical Jeugdtheaterhuis

De castleden gaven een swingende preview en stelden zich voor aan de pers en kinderen die bij Miniworld langsgekomen waren.

beer musical Jeugdtheaterhuis

Voor deze gelegenheid maakte Miniworld een coole speurtocht. Een standaard poppetje werd omgetoverd tot beer. Het resultaat mag er zijn!

beer musical Jeugdtheaterhuis
Jubileumfeestje 12,5 jaar Miniworld

Op 30 September 2019 was het precies 12,5 jaar geleden dat Miniworld Rotterdam haar deuren opende voor bezoekers. Dat vierden de bewoners in de miniatuurwereld natuurlijk allemaal mee.

Jubileumfeestje 12,5 jaar Miniworld

Op diverse locaties in onze miniatuurwereld plaatsen ze grote banners om deze mijlpaal te vieren. Ze bezochten het stationsplein van het nieuwe Rotterdam Centraal station, het Sparta Stadion Het Kasteel en Hotel New York op de Kop van Zuid. Ze brachten zelfs een bezoekje aan het nieuwe bouwdeel Groot-Brittannië in miniatuur.

Jubileumfeestje 12,5 jaar Miniworld

Natuurlijk willen we ook even terugblikken naar de opening op 30 maart 2007. Toen heetten wij nog Railz Miniworld. De opening vond plaats met de toenmalige burgemeester Ivo Opstelten.

Jubileumfeestje 12,5 jaar Miniworld

Toen we 5 jaar bestonden in 2012 veranderden wij onze naam naar Miniworld Rotterdam. Ook onze huisstijl veranderde volledig. We vierden deze mijlpaal onder andere met Erik de Zwart. Hij plaatste zichzelf op het podium in Ahoy.

Jubileumfeestje 12,5 jaar Miniworld

Inmiddels is het alweer 2019 en tot nu toe bezochten ruim 900.000 bezoekers onze attractie. In eind 2020 of begin 2021 verwachten we onze 1.000.000e bezoeker!

Jubileumfeestje 12,5 jaar Miniworld

Een miniatuurwereld van alweer 12,5 jaar oud heeft natuurlijk continu vernieuwing en onderhoud nodig.

Jubileumfeestje 12,5 jaar Miniworld

Deze maand hebben we onze traditionele schoonmaakdagen na de zomervakantie. Met zoveel mensen binnen hebben we veel stof binnen en er gaan vele dingen kapot.

Jubileumfeestje 12,5 jaar Miniworld

Deze september en oktober staan bovendien in het kader van het opwaarderen van diverse locatie in onze bestaande miniatuurwereld. Daarover in het volgende bouwverslag meer.

Een belangrijk project de afgelopen maanden was Spido. We konden hier nog niets over publiceren, maar nu de Prinses Amalia officieel is gedoopt mogen we ook aankondigen dat wij al maanden bezig zijn om een scheepsmodel te maken van het nieuw schip.

Spido Prinses Amalia

En niet alleen dat. Ook gaan we het kantoor van Spido naast de Erasmusbrug en het Willemsplein neerzetten in miniatuur.

Spido Prinses Amalia

Hiervoor verbouwen we zelf het complete kavel aan de linkerzijde van de Nieuwe Maas. We verbreden zelfs kade met circa 20 centimeter.

Spido Prinses Amalia

In het modelatelier krijgt het kantoorgebouw inmiddels al vorm. Het is opgebouwd uit gelaserd en geverfd karton.

Spido Prinses Amalia

En dan het scheepsmodel zelf. Al maanden werken we in geheim aan dit model. De basis is opgebouwd uit gelaserd polystyreen.

Spido Prinses Amalia

Alles van een scheepsmodel is rond of tenminste niet-recht. Dit geeft de nodige uitdagingen. Ronde vormen maken modelbouw behoorlijk veel lastiger dan iets dat "gewoon" kaarsrecht. Bij een scheepsmodel is bijna alles niet-recht.

Spido Prinses Amalia

Eén van de weinige recht vormen waren de ruimten op het middendek. In schril contrast met de boeg van het schip. Deze prachtige ronde vorm vergde een hoop vakwerk. En vooral heel veel schuren!

Spido Prinses Amalia

Het hoogwaardige karakter van het nieuwe Spidoschip komt onder andere naar voren door de prachtige houten dekken. En de prachtig ingerichte ruimten in het schip.

Spido Prinses Amalia

Al het meubilair hebben we exact gekopieerd uit het ontwerp en na het nodige digitale tekenwerk geprint met onze 3D printer.

Spido Prinses Amalia

Met al het meubilair geinstalleerd en zodra alle LED verlichting is ingebouwd, wordt het dak/dek gelijmd en op de plek gehouden met gewichten.

Spido Prinses Amalia

Het testen van de verlichting geeft al een prachtig beeld van het interieur van het schip.

Spido Prinses Amalia

Natuurlijk hebben we ook bemanning en gasten van het schip ingebouwd. Een eventschip zonder gasten kan natuurlijk niet bestaan.

Spido Prinses Amalia

Ook de naam van het schip was een groot geheim tot de doop van het schip door Spido. De Prinses Amalia is natuurlijk een prachtige naam, zeker in combinatie met het Koninklijk predicaat dat Spido dit jaar kreeg bij de viering van het 100 jarig bestaan van de rederij.

Spido Prinses Amalia

Al met al een prachtig en complex modelbouwproject waar ons modelatelier alle vaardigheden uit de kast moest trekken om dit prachtige resultaat te kunnen realiseren.

Jubileumfeestje 12,5 jaar Miniworld Jubileumfeestje 12,5 jaar Miniworld Jubileumfeestje 12,5 jaar Miniworld Jubileumfeestje 12,5 jaar Miniworld Jubileumfeestje 12,5 jaar Miniworld Jubileumfeestje 12,5 jaar Miniworld Jubileumfeestje 12,5 jaar Miniworld Spido Prinses Amalia Spido Prinses Amalia Spido Prinses Amalia Spido Prinses Amalia Spido Prinses Amalia Spido Prinses Amalia Spido Prinses Amalia Spido Prinses Amalia Spido Prinses Amalia Spido Prinses Amalia Spido Prinses Amalia Spido Prinses Amalia Spido Prinses Amalia Spido Prinses Amalia Spido Prinses Amalia
Grantchester

In Groot-Brittannië wordt het Engeland deel verder tot leven gebracht. Zo zijn de hoofdpersonen van de Britse detectiveserie Grantchester in ons Engeland in miniatuur te vinden. En wel bij de St Mary in Castro kerk, één van de oudste delen van Dover Castle.

Deze televisieserie speelt zich af in de jaren vijftig in het plaatsje Grantchester in de buurt van Cambridge. De 6-delige serie is gebaseerd op het boek The Grantchester Mysteries van James Runcie.

Grantchester

De 4 hoofdpersonen in de serie zijn vereeuwigd, namelijk Sidney Chambers, George Keating en Mevrouw Maguire. Sidney Chambers is een Anglicaanse dominee (en voormalig Scots Guards-officier), die wordt betrokken bij het oplossen van misdaden. Hij staat de knorrige, overwerkte inspecteur George Keating bij. Chambers ontwikkelt zich zo tot een soort reservedetective.

Keating is getrouwd met Cathy en ze hebben drie kinderen. Mevrouw Maguire is Chambers huishoudster en zij is goed thuis in de Bijbel. Ze heeft talrijke persoonlijke verliezen in het leven gehad en dat maakt haar bitter. Chambers is de eerste jonge dominee die zij verzorgt en ze behandelt hem als een zoon, en poogt de baas over hem te spelen.

De productie van de serie begon in Londen, Cambridge en Grantchester van maart tot juni 2014. Grantchester zelf werd gebruikt voor de filmopnamen, met de kerk van St Andrew & St Mary voor scènes in de kerk en op het kerkhof.

Grantchester Grantchester
Victoriaans Kavel

Er is ook hard gewerkt aan het Victoriaanse kavel. Dit deel vormt een belangrijk onderdeel van ons verhaal over de Industriële revolutie. De typisch Engelse straat, met de aaneengesloten arbeidershuizen is geinspireerd door de Netflix serie Peaky Blinders. De hoofdpersoon Thomas Shelby groeit op in een vergelijkbare omgeving.

Grantchester

De steenkolenmijn is nu zo goed als klaar. Hierachter ligt het Laxey Wheel. De installatie om mijnen leeg te pompen op waterkracht.

Victoriaans Kavel

De maquette van het restaurant, pub en hotel "The Ship" is geplaatst in ons Engelse kustdorp. Deze is geïnspireerd door The Ship Inn uit Saltburn by the sea. Ook is een Rotterdams gebouw gebruikt als voorbeeld voor een brits restaurant met een prachtig uitzicht. Het witte gebouw lijkt sprekend op directiewoning van de Snuifmolens aan de Kralingse Plas waar tegenwoordig Restaurant De Tuin in gevestigd is.

Grantchester

Hierboven zie je dat onze versie van Corfe Castle zo goed als gereed is. Zelfs de eerste bezoekers bezoeken deze imposante kasteelruïne. Ook is het tweede station naast kustdorp geplaatst. Deze is geïnspireerd door Goathland Station, het station Zweinstein (Hogwarts) uit de Harry Potter films

Victoriaans Kavel

Als laatste is ook onze versie van Pendennis Castle uit Cornwall geplaatst. Het is slechts een deel van het totale kasteelcomplex, maar wel het meest bijzondere met zijn ronde vorm.

Grantchester Grantchester Victoriaans Kavel Victoriaans Kavel Victoriaans Kavel
Victoriaans Kavel
<< Vorige

2019 - september

Volgende >>

Superleuk voor oud en jong!
Anoniem - Land van ANWB

Kinderen komen met rode koontjes naar buiten
Anoniem - Land van ANWB

Heel goed verzorgd en leuk voor jong & oud
Anoniem - Land van ANWB

Zeer leuk gedaan! Ontzettend veel oog voor detail
Anoniem - Land van ANWB

Te gek gewoon, moet iedereen zien
Anoniem - Land van ANWB

Het was boven verwachting. Zeker een aanrader
Anoniem - Land van ANWB

Met mijn kleinzoon nu 2x naar Miniworld Rotterdam geweest. Beide keren het als een feestje ervaren.
dhr. C.H. Heykoop

Respect voor de mannen met de gouden handen! Te weinig tijd om alles te bekijken!
Elly en Henk Giessenburg

Je komt ogen tekort! Het is fantastisch.
J.Broer

Dit slaat alles... Ik ben sprakeloos
Hans Voorburg

De kleinkinderen hebben ademloos rondgekeken en volop genoten!
Anonieme opa & oma gastenboek

Als oud-Rotterdammer sta je met trots te kijken hoe een stukje herkenning zo mooi wordt weergegeven.
dhr. C.H. Heykoop

De dames in het gezelschap vonden het bijna nog leuker dan de mannen!
Wil van dijk - eropuit.nl

We zijn diep onder de indruk van dit meesterwerk in miniatuur!
Fam. Giessenburg

Veel te veel details om in één dag te fotograferen.
Feike & Laurens

Geweest met zoon, schoondochter, kleinzoon (3) en jongste zoon (11). We hebben allen ontzettend genoten.
N.N. - dagjeweg.nl

Onze kleinzoon heeft genoten en raakte niet uitgekeken.
E. van der Horst - eropuit.nl

Echt een aanrader voor andere opa's en oma's met hun kleinkinderen.
E. van der Horst - eropuit.nl

Een droomreis in miniatuur
De Reiskrant

Het is hier buiten verwachting groot en heel goed toegankelijk in de rolstoel.
Fam. Mulder

In het bijzonder genoten van de rondleiding die met onbegrensd enthousiasme werd gegeven.
Toon van Genugten

Zeer klantvriendelijk en warm bedrijf. Hier staan de bezoekers centraal.
Anoniem in gastenboek

Heel knap neergezet, leuk om te zien en te ervaren.
Fam. Zandbergen

Er is zoveel te zien voor jong EN oud, man en vrouw, dat je echt de tijd wilt nemen om alles te zien.
N.N. - dagjeweg.nl

De details zijn geweldig en de subtiele grappen ook.
Jasper Fransen

We hebben uren genoten van het landschap, de poppetjes en de speciale modelhuizen.
Bert Weenders

Fantastische dag gehad. M'n kleinzoon moeten overreden dat het echt tijd werd om te gaan.
Toon van Genugten

We vonden het prachtig! Ook de rondleiding achter de schermen gedaan. Super was dat!
Patricia - eropuit.nl

Elke keer als het donker werd gingen alle lichtjes aan dat vond onze dochter geweldig.
Patricia - eropuit.nl

Mijn dochter vond het geweldig. Echt een aanrader.
Patricia - eropuit.nl

Super leuke middag gehad! De kids keken hun ogen uit en kregen geen genoeg van al het moois.
"Mama" - eropuit.nl

We hadden het niet zo groot verwacht. Het werd ook licht en donker, heel spannend en gaaf om te zien.
"Mama" - eropuit.nl

In Miniworld Rotterdam wordt voor Guus (7) en Kamiel (4) een droom werkelijkheid.
Janneke Staats - Algemeen Dagblad

De eerste minuten in de grote hal vallen Guus (7) en Kamiel (4) van de ene verbazing in de andere.
Janneke Staats - Algemeen Dagblad

Het zijn vooral de details die de kinderen fascineren.
Janneke Staats - Algemeen Dagblad

M'n kleinzoon was er niet weg te krijgen. We hebben alles drie keer langsgelopen.
Gerard S.

Een hele geslaagde vakantiedag en we willen zeker nog een keer terug!
Kidsvakantiegids.nl

Met de rondleiding zie je nog zo veel meer. Een echte aanrader!
Kidsvakantiegids.nl

Heb je kleine kids dan vind je dit zeker een uitstapje waard.
Ronald Meijer

Als je echt goed keek, kwam je ook veel grapjes tegen.
Teunie Luijk

Wel een paar uur rond gekeken. Er was zoveel te zien.
Teunie Luijk

Absoluut de moeite waard. De kinderen hebben genoten.
Tim Dekker on Twitter

Een bezoek aan Miniworld Rotterdam is vooral met kinderen, zeker de moeite waard.
Bas uit Leeuwarden

Als vrouw heb ik me prima vermaakt! Niet verwacht dat ik het zo leuk zou vinden.
Elsbeth - uitzinning.nl

De modelbouwers mogen zich rekenen tot de beste in Nederland.
feijenoordsemeesters.nl

Miniworld Rotterdam ziet er echt heel vet uit.
"afhaalchinees" op gameforum

Ik vind Miniworld Rotterdam keigaaf! Ik ben er al ontelbaar vaak geweest!
Mark

Mijn meiden gingen met papa en opa. Ze vonden het geweldig terwijl ze echt geen treinliefhebbers zijn.
www.viva.nl (forum)

Geweest met dochter van bijna 5 en die vond het geweldig. Echte aanrader. Leuke kinderspeurtocht.
www.viva.nl (forum)

Met de trein naar Rotterdam. Miniworld Rotterdam was echt leuk! Zeker voor herhaling vatbaar.
www.viva.nl (forum)

Jullie wereld was erg indrukwekkend! Succes met alle uitbreidingen en dank voor de mooie rondleiding.
Jeroen van Delft (via Twitter)

De oppervlakte is enorm, veel groter dan de foto's die we vooraf zagen doen denken.
dhr. B. Bouwhuis

Een aanrader. Ook voor diegenen die niets met modelspoor hebben is Miniworld zeker aan te bevelen.
dhr. B. Bouwhuis

Ben samen met de kinderen geweest. Ze hebben enorm genoten! Ook mama en papa vonden het erg leuk.
A. Uijl - www.dagjeweg.nl

De details zijn geweldig en de subtiele grappen ook.
N.N. - www.dagjeweg.nl

Ook voor beginnende fotografen een mekka om lekker te stoeien met de digitale camera. Statief wel meenenemen!
N.N. - www.dagjeweg.nl

Een mooie en met liefde verzorgde miniatuurwereld.
Rail Man - Facebook

Een fantastische miniatuurwereld. Een zeer bijzondere ervaring kan ik u verzekeren!
Ben Tieben

We hebben werkelijk anderhalf uur met groot plezier rondgelopen.
Herman J. Blom

Schit-te-rend. Ruim 2 uur rondgekeken voor de 1e indruk! Prachtig schouwspel voor jong en oud
Rob van der Klugt

Mooi opgezet met oog op detail. Er zitten leuke en grappige scenes in verwerkt. Een rondleiding achter de schermen is ook interessant.
RvdN - ANWB

sterren
Kuip miniatuur
Kuip miniatuur
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement