Bouwverslagen


bouwverslagen Miniworld Rotterdam

<< Vorige

2019 - oktober

Volgende >>
Spido 100 jaar jubileumfeestje

Met trots kunnen wij vertellen dat op woensdag 9 oktober ook Spido officieel een mooie plek heeft gekregen in onze miniatuurwereld met hun nieuwe eventjacht Prinses Amalia.

Spido 100 jaar jubileumfeestje

Spido-directeur Leo Blok en zijn driejarige kleindochter Femme verrichten de openingshandeling, net zoals zij in het echt deden op 4 september 2019.

Spido 100 jaar jubileumfeestje

Ook voor Spido is 2019 een heel bijzonder jaar: het bedrijf viert dit jaar zijn 100-jarig jubileum, kreeg op 5 juli 2019 het predicaat 'Koninklijk' en mocht de Prinses Amalia toevoegen aan hun vloot.

Spido 100 jaar jubileumfeestje

Reden voor Spido om ook in Miniworld zichtbaar te worden. Ook het bijzondere kantoor van Spido, de aanlegsteiger en het Willemsplein waaraan Spido is gevestigd zijn nu te vinden naast onze Erasmusbrug in het klein.

Spido 100 jaar jubileumfeestje

Een mini-Rotterdam zonder Spido is natuurlijk niet compleet. Ook Spido heten wij van harte welkom.

Spido 100 jaar jubileumfeestje Spido 100 jaar jubileumfeestje Spido 100 jaar jubileumfeestje Spido 100 jaar jubileumfeestje
Spido 100 jaar jubileumfeestje Spido 100 jaar jubileumfeestje Spido 100 jaar jubileumfeestje Spido 100 jaar jubileumfeestje Spido 100 jaar jubileumfeestje Spido 100 jaar jubileumfeestje Spido 100 jaar jubileumfeestje Firma Zegwaard in Miniworld

Per 3 oktober 2019 maakt ook Firma Zegwaard onderdeel uit van Miniworld Rotterdam!

Firma Zegwaard in Miniworld

Ter ere van de 75ste verjaardag van de heer Zegwaard hebben collega's drie bedrijfswagens van Zegwaard op maat laten nabouwen door ons atelier.

Firma Zegwaard in Miniworld

Het gaat om een DAF A1600 (een containerwagen), een Mercedes Sprinter en een Schurling veegmachine.

Firma Zegwaard in Miniworld

De wagens hebben een tour gemaakt door onze miniatuurwereld, zodat we een ware fotoreportage konden maken als verjaardagdagscadeau. Zo bezochten de auto's Hotel New York op de Kop van Zuid, de Laurenskerk, het oude station Blaak en de Rotterdamse haven.

Firma Zegwaard in Miniworld

Het bedrijf Zegwaard is al jaren betrokken en aanwezig op het CHIO Rotterdam in het Kralingse Bos. Ook hier moesten we natuurlijk een aantal mooie foto's maken met de Zegwaard bedrijfswagens.

Firma Zegwaard in Miniworld

Na de uitgebreide fototour door onze miniatuurwereld zijn deze uiteindelijk op hun definitieve plek neergezet in ons Rotterdam in miniatuur.

Firma Zegwaard in Miniworld

In ons atelier hebben we bestaande modellen met de hand verbouwd en voorzien van de specifieke huisstijl van Zegwaard.

Firma Zegwaard in Miniworld Firma Zegwaard in Miniworld Firma Zegwaard in Miniworld Firma Zegwaard in Miniworld Firma Zegwaard in Miniworld Firma Zegwaard in Miniworld Firma Zegwaard in Miniworld
Boerenprotest

Op 16 Oktober 2019 vond het Boerenprotest plaats in Den Haag. De boeren in Miniworld gingen ook op pad. Ze zijn het niet eens met nieuwe stikstofmaatregelen en het negatieve beeld dat er volgens hen over boeren wordt gecreëerd.

Boerenprotest

Op weg naar Den Haag passeerden ze onder andere de Port of Rotterdam. Met files tot gevolg op onze Callandbrug in miniatuur.

Boerenprotest

Maar daar hadden wij een mooie oplossing voor. Per trein werden uiteindelijk vele tractoren afgevoerd, zodat het verkeer toch weer door kan rijden.

Boerenprotest Boerenprotest Boerenprotest
Halloween en Spinnen

Help! Op donderdag 31 oktober hadden reusachtige spinnen zich genesteld in onze miniatuurwereld. Ook zij waren niet vergeten dat het Halloween was. Zo waren er spinnenwebben verschenen op De Hef en de Erasmusbrug.

Halloween en Spinnen

Een aantal bezoekers was er minder blij mee. Wat doen die webben toch in de miniatuurwereld? Zelfs op het Metropolis festival in miniatuur zat een megaspin op het podium.

Halloween en Spinnen

Ook waren er vele pompoenen verspreid door de miniatuurwereld voor de speurtocht. Er was zelfs een heuse pompoenenboom!

Halloween en Spinnen

Maar geen zorgen. De grote webben, spinnen en pompoenen was maar voor even. Alleen voor Halloween. Inmiddels is alles weer weggehaald. Geen (reuze)spin meer te vinden!

Halloween en Spinnen Halloween en Spinnen Halloween en Spinnen
Firma Design and Security

Dankzij Firma Design & Security hebben wij weer licht in het donker met deze prachtige led-lampen. In onze miniatuurwereld wordt het elke 24 minuten nacht, dus regelmatig gaan onze verkeersleiders er in het donker op uit.

Firma Design and Security

Deze maand hebben we ook veel aandacht besteed aan grote reparatie- en verbeterprojecten in onze miniatuurwereld. Vooral het landschap had een aantal belangrijke verbeterpunten.

Upgrade miniatuurwereld

Duizenden bezoekers per maand en continu onderhoud (stofzuigen) van het landschap laat zijn sporen na. Zo hadden we op sommige plaatsen een aantal gaten in het landschap zitten, kapotte bomen en beschadigd gras en groen.

Upgrade miniatuurwereld

We zijn daarom wekenlang in de weer geweest met gips, groen en het plaatsen van nieuwe bomen. Ook zijn we alle verlichting in de miniatuurwereld aan het upgraden.

Upgrade miniatuurwereld

Als oplettende bezoeker kan je de verbeteringen zien in bij de Calandbrug, in de polders vlakbij Kinderdijk, de Rotterdamse Haven, het pand van Koninklijke Van Waming, Rotterdam Centraal Station en het park bij de Euromast.

Upgrade miniatuurwereld

Bovendien hebben we de komst van Spido naar onze miniatuurwereld gecombinered met het volledig herontwerpen en indelen van het kavel langs de Nieuw Maas.

Firma Design and Security Upgrade miniatuurwereld Upgrade miniatuurwereld Upgrade miniatuurwereld Upgrade miniatuurwereld
Groot Brittannie

Ondanks de vele uren die we in het Nederlandse deel van onze miniatuurwereld hebben besteed, vonden we ook nog tijd om op een laag pitje verder te werken aan Groot-Brittannië in miniatuur.

Groot Brittannie

Eén van de projecten in het modelatelier was de Yarn Market in het plaatsje Dunster. In werkelijkheid is dit bouwwerk waarschijnlijk gebouwd in 1609.

Groot Brittannie

Zoals de afbeeldingen al laten zien, is dit gebouw al eeuwen onderdeel van het straatbeeld in Dunster in Somerset.

Groot Brittannie

We hebben in het Victoriaanse kavel in het Engelse bouwdeel een prachtige plaats gereserveerd voor dit kenmerkende historische gebouw.

Groot Brittannie

Ook in dit Victoriaanse kavel hebben we de typisch Engelse straat verder aangekleed. De eerste tuinen omringd door stenen muurtjes zijn geplaatst. Deze arbeidershuizen zijn geinspireerd door de Netflix serie Peaky Blinders.

Groot Brittannie

In het atelier werken we aan middeleeuwse figuren voor bij de Ridderscene mret drukknop, die we momenteel aan het bouwen en testen zijn.

Groot Brittannie

Deze figuren worden alleen ongeverfd geleverd, dus is het onze uitdaging in het atelier om ze zo mooi en gedetailleerd mogelijk te verven in middeleeuwse kledij.

Groot Brittannie

Dan de Primrose Hill Tunnel uit 1837. Op het Victoriaanse kavel hebben we diverse tunnels, waarvan één van de beter zichtbare gebaseerd is op het bijzondere tunnelportaal bij Primrose Hill. Dit was ooit Londens eerste spoortunnel en was voor die tijd een geweldig staaltje techniek.

Groot Brittannie

Ons tunnelportaal heeft niet zoveel ruimte als in het groot, waardoor we de verhoudingen iets moesten aanpassen. Bovendien wordt het portaal nog ingebouwd in het landschap. De vorm is echter duidelijk te herkennen.

Groot Brittannie

Als laatste is het Goathland station definitief geplaatst en zijn het gebouw en de perrons sfeervol aangekleed. Er stoppen zelfs al treinen bij het station!

Groot Brittannie Groot Brittannie Groot Brittannie Groot Brittannie Groot Brittannie Groot Brittannie Groot Brittannie Groot Brittannie Groot Brittannie Groot Brittannie
Groot Brittannie
<< Vorige

2019 - oktober

Volgende >>

Superleuk voor oud en jong!
Anoniem - Land van ANWB

Kinderen komen met rode koontjes naar buiten
Anoniem - Land van ANWB

Heel goed verzorgd en leuk voor jong & oud
Anoniem - Land van ANWB

Zeer leuk gedaan! Ontzettend veel oog voor detail
Anoniem - Land van ANWB

Te gek gewoon, moet iedereen zien
Anoniem - Land van ANWB

Het was boven verwachting. Zeker een aanrader
Anoniem - Land van ANWB

Met mijn kleinzoon nu 2x naar Miniworld Rotterdam geweest. Beide keren het als een feestje ervaren.
dhr. C.H. Heykoop

Respect voor de mannen met de gouden handen! Te weinig tijd om alles te bekijken!
Elly en Henk Giessenburg

Je komt ogen tekort! Het is fantastisch.
J.Broer

Dit slaat alles... Ik ben sprakeloos
Hans Voorburg

De kleinkinderen hebben ademloos rondgekeken en volop genoten!
Anonieme opa & oma gastenboek

Als oud-Rotterdammer sta je met trots te kijken hoe een stukje herkenning zo mooi wordt weergegeven.
dhr. C.H. Heykoop

De dames in het gezelschap vonden het bijna nog leuker dan de mannen!
Wil van dijk - eropuit.nl

We zijn diep onder de indruk van dit meesterwerk in miniatuur!
Fam. Giessenburg

Veel te veel details om in één dag te fotograferen.
Feike & Laurens

Geweest met zoon, schoondochter, kleinzoon (3) en jongste zoon (11). We hebben allen ontzettend genoten.
N.N. - dagjeweg.nl

Onze kleinzoon heeft genoten en raakte niet uitgekeken.
E. van der Horst - eropuit.nl

Echt een aanrader voor andere opa's en oma's met hun kleinkinderen.
E. van der Horst - eropuit.nl

Een droomreis in miniatuur
De Reiskrant

Het is hier buiten verwachting groot en heel goed toegankelijk in de rolstoel.
Fam. Mulder

In het bijzonder genoten van de rondleiding die met onbegrensd enthousiasme werd gegeven.
Toon van Genugten

Zeer klantvriendelijk en warm bedrijf. Hier staan de bezoekers centraal.
Anoniem in gastenboek

Heel knap neergezet, leuk om te zien en te ervaren.
Fam. Zandbergen

Er is zoveel te zien voor jong EN oud, man en vrouw, dat je echt de tijd wilt nemen om alles te zien.
N.N. - dagjeweg.nl

De details zijn geweldig en de subtiele grappen ook.
Jasper Fransen

We hebben uren genoten van het landschap, de poppetjes en de speciale modelhuizen.
Bert Weenders

Fantastische dag gehad. M'n kleinzoon moeten overreden dat het echt tijd werd om te gaan.
Toon van Genugten

We vonden het prachtig! Ook de rondleiding achter de schermen gedaan. Super was dat!
Patricia - eropuit.nl

Elke keer als het donker werd gingen alle lichtjes aan dat vond onze dochter geweldig.
Patricia - eropuit.nl

Mijn dochter vond het geweldig. Echt een aanrader.
Patricia - eropuit.nl

Super leuke middag gehad! De kids keken hun ogen uit en kregen geen genoeg van al het moois.
"Mama" - eropuit.nl

We hadden het niet zo groot verwacht. Het werd ook licht en donker, heel spannend en gaaf om te zien.
"Mama" - eropuit.nl

In Miniworld Rotterdam wordt voor Guus (7) en Kamiel (4) een droom werkelijkheid.
Janneke Staats - Algemeen Dagblad

De eerste minuten in de grote hal vallen Guus (7) en Kamiel (4) van de ene verbazing in de andere.
Janneke Staats - Algemeen Dagblad

Het zijn vooral de details die de kinderen fascineren.
Janneke Staats - Algemeen Dagblad

M'n kleinzoon was er niet weg te krijgen. We hebben alles drie keer langsgelopen.
Gerard S.

Een hele geslaagde vakantiedag en we willen zeker nog een keer terug!
Kidsvakantiegids.nl

Met de rondleiding zie je nog zo veel meer. Een echte aanrader!
Kidsvakantiegids.nl

Heb je kleine kids dan vind je dit zeker een uitstapje waard.
Ronald Meijer

Als je echt goed keek, kwam je ook veel grapjes tegen.
Teunie Luijk

Wel een paar uur rond gekeken. Er was zoveel te zien.
Teunie Luijk

Absoluut de moeite waard. De kinderen hebben genoten.
Tim Dekker on Twitter

Een bezoek aan Miniworld Rotterdam is vooral met kinderen, zeker de moeite waard.
Bas uit Leeuwarden

Als vrouw heb ik me prima vermaakt! Niet verwacht dat ik het zo leuk zou vinden.
Elsbeth - uitzinning.nl

De modelbouwers mogen zich rekenen tot de beste in Nederland.
feijenoordsemeesters.nl

Miniworld Rotterdam ziet er echt heel vet uit.
"afhaalchinees" op gameforum

Ik vind Miniworld Rotterdam keigaaf! Ik ben er al ontelbaar vaak geweest!
Mark

Mijn meiden gingen met papa en opa. Ze vonden het geweldig terwijl ze echt geen treinliefhebbers zijn.
www.viva.nl (forum)

Geweest met dochter van bijna 5 en die vond het geweldig. Echte aanrader. Leuke kinderspeurtocht.
www.viva.nl (forum)

Met de trein naar Rotterdam. Miniworld Rotterdam was echt leuk! Zeker voor herhaling vatbaar.
www.viva.nl (forum)

Jullie wereld was erg indrukwekkend! Succes met alle uitbreidingen en dank voor de mooie rondleiding.
Jeroen van Delft (via Twitter)

De oppervlakte is enorm, veel groter dan de foto's die we vooraf zagen doen denken.
dhr. B. Bouwhuis

Een aanrader. Ook voor diegenen die niets met modelspoor hebben is Miniworld zeker aan te bevelen.
dhr. B. Bouwhuis

Ben samen met de kinderen geweest. Ze hebben enorm genoten! Ook mama en papa vonden het erg leuk.
A. Uijl - www.dagjeweg.nl

De details zijn geweldig en de subtiele grappen ook.
N.N. - www.dagjeweg.nl

Ook voor beginnende fotografen een mekka om lekker te stoeien met de digitale camera. Statief wel meenenemen!
N.N. - www.dagjeweg.nl

Een mooie en met liefde verzorgde miniatuurwereld.
Rail Man - Facebook

Een fantastische miniatuurwereld. Een zeer bijzondere ervaring kan ik u verzekeren!
Ben Tieben

We hebben werkelijk anderhalf uur met groot plezier rondgelopen.
Herman J. Blom

Schit-te-rend. Ruim 2 uur rondgekeken voor de 1e indruk! Prachtig schouwspel voor jong en oud
Rob van der Klugt

Mooi opgezet met oog op detail. Er zitten leuke en grappige scenes in verwerkt. Een rondleiding achter de schermen is ook interessant.
RvdN - ANWB

sterren
Kuip miniatuur
Kuip miniatuur
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement