Bouwverslagen


bouwverslagen Miniworld Rotterdam

<< Vorige

2020 - april

Volgende >>
Delta Hotel Vlaardingen Maquette

De oude maquette van het Delta Hotel in Vlaardingen stond eigenlijk op de verkeerde plek. Die werd in 2009 geplaatst in een nog vrijwel leeg stuk van de attractie. Later zou dat uitgroeien tot 'Rotterdam in miniatuur'.

Delta Hotel Vlaardingen Maquette

De (ver)nieuwbouw was een goede gelegenheid om dat recht te zetten. Aan de Nieuwe Maas kon ruimte worden vrijgemaakt om het gebouw in te passen.

Delta Hotel Vlaardingen Maquette

Nadat het nieuwe hotel op zijn plek was gezet, kon onze bouwer aan de slag met lijm, gras en boompjes. Zo sluit het gebouw weer naadloos aan op de omgeving.

Net zoals het origineel viert onze maquette van het Delta hotel een jubileum: het staat nu 10 jaar in de miniatuurwereld. Nu op een betere, meer in de omgeving geïntegreerde plaats.

Hotel De Wereld Wageningen

Deze maand wordt ook een historische plek in de Nederlandse geschiedenis gebouwd: Hotel De Wereld in Wageningen. Onze miniatuurwereld beperkt zich namelijk niet alleen tot Rotterdam. Ook andere regio's komen aan bod.

Hotel De Wereld Wageningen

Hotel de Wereld is vooral bekend geworden door wat zich daar aan het einde van de Tweede Wereldoorlog heeft afgespeeld. Maar het pand bestond daarvoor al veel langer.

Met de viering van 75 jaar bevrijding leek het ons passend om ook een maquette van Hotel De Wereld toe te voegen aan onze miniatuurwereld en op deze manier het bijzondere verhaal van dit gebouw onderdeel te maken van onze beleving.

Op ons YouTube kanaal vind je bovendien een uitgebreide video over het verhaal van Hotel De Wereld in Wageningen.

Hotel De Wereld Wageningen

Het hotel is nu nog een doos vol onderdelen, in van dat saaie zachtgele giethars. Onze ambachtelijke modelbouwer gaan hier een prachtig hotel van maken!

De buitenmuren kun je doen met de paintbrush, maar voor de naam van het hotel en de vensterbanken heb je toch een penseel en een vaste hand nodig.

In zo'n veranda zitten nog een hoop losse onderdelen, om van die vele zonweringen maar te zwijgen!

Met de bovenramen erin geplaatst en het platte dak met die mooie 'zinken' rand erop, begint de veranda er al aardig compleet uit te zien. Nu nog het platte dak op het hoofdgebouw en de zonweringen boven de ramen.

Hotel De Wereld Wageningen

De plaats waar het gebouw in de miniatuurwereld is gepland, moet worden vrijgemaakt. Verdere voorbereidingen zorgen ervoor dat we het hotel naadloos in zijn omgeving kunnen inpassen.

Hotel De Wereld Wageningen

Ook over de enscenering wordt nagedacht. Het Nationaal Bevrijdingsmonument, dat in het echt in Wageningen op het 5 Mei plein vlak bij Hotel De Wereld staat, moeten wij door ruimtegebrek op het terras plaatsen.

Een verantwoorde historische setting: de aankomst van de Duitse generaal Blaskowitz bij Hotel De Wereld op 5 mei 1945, waar hij wordt ontvangen door de geallieerde delegatie onder leiding van generaal Foulkes.

Hotel De Wereld Wageningen

De in juli 1945 geplaatste en door Prins Bernhard en generaal Foulkes onthulde plaquette mag natuurlijk ook in miniatuur niet ontbreken.

Weer een fraaie uitbreiding van de miniatuurwereld, dankzij het geduld en de vaste hand van onze bouwers!

Delta Hotel Vlaardingen Maquette Delta Hotel Vlaardingen Maquette Delta Hotel Vlaardingen Maquette Hotel De Wereld Wageningen Hotel De Wereld Wageningen Hotel De Wereld Wageningen Hotel De Wereld Wageningen Hotel De Wereld Wageningen Hotel De Wereld Wageningen Hotel De Wereld Wageningen Hotel De Wereld Wageningen
Hotel De Wereld Wageningen Koningsdag in miniatuur

Het was dit jaar een vreemde Koningsdag, zo met alle Corona maatregelen. Ook in onze miniatuurwereld moest met beleid en met in achtneming van diverse richtlijnen het feest gevierd worden.

Koningsdag in miniatuur

Ook de Oranje Koeien werden weer van stal gehaald en werden gesignaleerd op diverse plekken in onze miniatuurwereld.

Ondanks de uitzonderlijke situatie maakte men er toch het beste van. Koningsdag 2020 zal ook in onze miniatuurwereld de geschiedenis in gaan als de meest vreemde tot nu toe.

Koningsdag in miniatuur Koningsdag in miniatuur
Vriendenbazaar Diergaarde Blijdorp

Sinds 2015 is de Rotterdamse Diergaarde Blijdorp in het klein vertegenwoordigd in onze miniatuurwereld. De vereniging 'Vrienden van Blijdorp' heeft als doel de ondersteuning van de diergaarde 'met geld en goede wil'.

Deze vereniging heeft in de dierentuin een eigen winkelgebouw, waar al jarenlang allerlei diergaarde-gerelateerde artikelen worden verkocht. Alle opbrengsten zijn bestemd voor de doelstellingen van de Vrienden van Blijdorp.

Vriendenbazaar Diergaarde Blijdorp

Toen deze zogenoemde 'Vrienden Bazaar' werd vernieuwd, betekende dit een splinternieuw gebouwd dat vele malen groter was dan de oude winkel. Hier lag weer een mooie opdracht voor onze bouwers. Namelijk op basis van foto's van het gebouw een precies lijkende maquette na te bouwen.

Ook onze Vrienden hebben nu een nieuwe bazaar in miniatuur, met een kunstig en levensecht 'verweerd' dak!

Vriendenbazaar Diergaarde Blijdorp Vriendenbazaar Diergaarde Blijdorp
KPN Toren Hoofdkantoor Rotterdam

De eerste digitale schetsen van de KPN-toren aan de Wilhelminakade, sedert 2017 het nieuwe hoofdkantoor van KPN op de Kop van Zuid in Rotterdam. Het staat naast de Cruiseterminal en het oude veemgebouw van Pakhuismeesteren. Ook komt het te staan vlakbij Hotel New York en Ahoy in miniatuur.

KPN Toren Hoofdkantoor Rotterdam

Het is een groot en complex gebouw. Weliswaar met veel rechtelijnen, maar wel verraderlijke schuine geveld, die de nodige aandacht nodig hebben om deze natuurgetrouw na te bouwen.

KPN Toren Hoofdkantoor Rotterdam

Minutieus nageteld en ingetekend zijn de honderden ramen in het gebouw. En niet in de laatste plaats bouwen we ook de met LEDs verlichte gevel van het KPN hoofdkantoor na.

Het bedrijfslogo, dat straks tegen de voorgevel moet komen, is gelaserd met onze lasersnijmachine op doorzichtig perspex. Het wordt straks net zo goed leesbaar als op het origineel!

KPN Toren Hoofdkantoor Rotterdam

De voorgevel, die 6° voorover helt, is op onze lasersnijmachine uitgesneden in dun groen perspex. Daar komen te zijner tijd 896 LED-lampjes in, waarmee net als in het grote voorbeeld allerlei figuren kunnen worden gemaakt.

Het grijze, hoge deel van de maquette is op de digitale tekening op de foto hierboven roodbruin van kleur. Zo krijgt u een indruk van hoe het hele complex er straks uit gaat zien.

KPN Toren Hoofdkantoor Rotterdam KPN Toren Hoofdkantoor Rotterdam
KPN Toren Hoofdkantoor Rotterdam

Ondanks het gegeven dat een rol toiletpapier op ware grootte voor de inwoners van Miniworld in een heel grote behoefte kan voorzien, was de aankomst van zo'n rol in de haven reden tot 'rumoer'.

KPN Toren Hoofdkantoor Rotterdam

Ook al probeerde men gebruik te maken van een heel vroeg moment op de dag, het bleek ondoenlijk om de rol ongezien naar de plaats van bestemming te transporteren.

KPN Toren Hoofdkantoor Rotterdam

Midden in het centrum werd het transport opgemerkt, en toen was er geen houden meer aan. Van alle kanten kwamen hamsteraars aangesneld!

Een in allerijl ingericht distributiekantoortje zorgde ervoor dat alle belangstellenden een hen passende hoeveelheid toiletpapier in ontvangst konden nemen.

Van diverse zijden werd bericht dat toen de aanvankelijke opwinding tot bedaren was gekomen, de inwoners van Miniworld zich zeer gedisciplineerd gedroegen!

KPN Toren Hoofdkantoor Rotterdam KPN Toren Hoofdkantoor Rotterdam KPN Toren Hoofdkantoor Rotterdam
Uitbreiding Bedrijfspand Regoort

Sinds 2015 is de vestiging van Regoort onderdeel van onze miniatuurwereld. Omdat het gebouw in Zwijndrecht inmiddels een uitbreiding had ondergaan, moesten onze maquettebouwers ook aan de slag in miniatuur.

Uitbreiding Bedrijfspand Regoort

De driehoekig gevormde uitbreiding (hier aangegeven met een stuk wit plaatmateriaal in de juiste afmeting) moest worden ingepast in de bestaande maquette, die daarvoor moest worden uitgebouwd.

Uitbreiding Bedrijfspand Regoort

Hier staan het originele gebouw en de uitbreiding in hun definitieve samenstelling te wachten op terugplaatsing.

Uitbreiding Bedrijfspand Regoort

In de miniatuurwereld moesten we het gebied rondom de maquette aanpassen. Hier moest ruimte komen voor een groter kavel in een aangepaste vorm. Een nieuwe grondplaat werd gelijmd en op z'n plek gehouden door vele gewichten, waaronder ookde nodige verfblikken.

De komende weken wordt het bedrijfsterrein nog helemaal aangekleed en afgebouwd. Zo is het natuurlijk veel te leeg! Ook de verlichting en het unieke LED scherm op het pand zullen worden aangesloten op de elektrotechnische aansturing.

Uitbreiding Bedrijfspand Regoort Uitbreiding Bedrijfspand Regoort Uitbreiding Bedrijfspand Regoort Uitbreiding Bedrijfspand Regoort
Uitbreiding Bedrijfspand Regoort
<< Vorige

2020 - april

Volgende >>

Superleuk voor oud en jong!
Anoniem - Land van ANWB

Kinderen komen met rode koontjes naar buiten
Anoniem - Land van ANWB

Heel goed verzorgd en leuk voor jong & oud
Anoniem - Land van ANWB

Zeer leuk gedaan! Ontzettend veel oog voor detail
Anoniem - Land van ANWB

Te gek gewoon, moet iedereen zien
Anoniem - Land van ANWB

Het was boven verwachting. Zeker een aanrader
Anoniem - Land van ANWB

Met mijn kleinzoon nu 2x naar Miniworld Rotterdam geweest. Beide keren het als een feestje ervaren.
dhr. C.H. Heykoop

Respect voor de mannen met de gouden handen! Te weinig tijd om alles te bekijken!
Elly en Henk Giessenburg

Je komt ogen tekort! Het is fantastisch.
J.Broer

Dit slaat alles... Ik ben sprakeloos
Hans Voorburg

De kleinkinderen hebben ademloos rondgekeken en volop genoten!
Anonieme opa & oma gastenboek

Als oud-Rotterdammer sta je met trots te kijken hoe een stukje herkenning zo mooi wordt weergegeven.
dhr. C.H. Heykoop

De dames in het gezelschap vonden het bijna nog leuker dan de mannen!
Wil van dijk - eropuit.nl

We zijn diep onder de indruk van dit meesterwerk in miniatuur!
Fam. Giessenburg

Veel te veel details om in één dag te fotograferen.
Feike & Laurens

Geweest met zoon, schoondochter, kleinzoon (3) en jongste zoon (11). We hebben allen ontzettend genoten.
N.N. - dagjeweg.nl

Onze kleinzoon heeft genoten en raakte niet uitgekeken.
E. van der Horst - eropuit.nl

Echt een aanrader voor andere opa's en oma's met hun kleinkinderen.
E. van der Horst - eropuit.nl

Een droomreis in miniatuur
De Reiskrant

Het is hier buiten verwachting groot en heel goed toegankelijk in de rolstoel.
Fam. Mulder

In het bijzonder genoten van de rondleiding die met onbegrensd enthousiasme werd gegeven.
Toon van Genugten

Zeer klantvriendelijk en warm bedrijf. Hier staan de bezoekers centraal.
Anoniem in gastenboek

Heel knap neergezet, leuk om te zien en te ervaren.
Fam. Zandbergen

Er is zoveel te zien voor jong EN oud, man en vrouw, dat je echt de tijd wilt nemen om alles te zien.
N.N. - dagjeweg.nl

De details zijn geweldig en de subtiele grappen ook.
Jasper Fransen

We hebben uren genoten van het landschap, de poppetjes en de speciale modelhuizen.
Bert Weenders

Fantastische dag gehad. M'n kleinzoon moeten overreden dat het echt tijd werd om te gaan.
Toon van Genugten

We vonden het prachtig! Ook de rondleiding achter de schermen gedaan. Super was dat!
Patricia - eropuit.nl

Elke keer als het donker werd gingen alle lichtjes aan dat vond onze dochter geweldig.
Patricia - eropuit.nl

Mijn dochter vond het geweldig. Echt een aanrader.
Patricia - eropuit.nl

Super leuke middag gehad! De kids keken hun ogen uit en kregen geen genoeg van al het moois.
"Mama" - eropuit.nl

We hadden het niet zo groot verwacht. Het werd ook licht en donker, heel spannend en gaaf om te zien.
"Mama" - eropuit.nl

In Miniworld Rotterdam wordt voor Guus (7) en Kamiel (4) een droom werkelijkheid.
Janneke Staats - Algemeen Dagblad

De eerste minuten in de grote hal vallen Guus (7) en Kamiel (4) van de ene verbazing in de andere.
Janneke Staats - Algemeen Dagblad

Het zijn vooral de details die de kinderen fascineren.
Janneke Staats - Algemeen Dagblad

M'n kleinzoon was er niet weg te krijgen. We hebben alles drie keer langsgelopen.
Gerard S.

Een hele geslaagde vakantiedag en we willen zeker nog een keer terug!
Kidsvakantiegids.nl

Met de rondleiding zie je nog zo veel meer. Een echte aanrader!
Kidsvakantiegids.nl

Heb je kleine kids dan vind je dit zeker een uitstapje waard.
Ronald Meijer

Als je echt goed keek, kwam je ook veel grapjes tegen.
Teunie Luijk

Wel een paar uur rond gekeken. Er was zoveel te zien.
Teunie Luijk

Absoluut de moeite waard. De kinderen hebben genoten.
Tim Dekker on Twitter

Een bezoek aan Miniworld Rotterdam is vooral met kinderen, zeker de moeite waard.
Bas uit Leeuwarden

Als vrouw heb ik me prima vermaakt! Niet verwacht dat ik het zo leuk zou vinden.
Elsbeth - uitzinning.nl

De modelbouwers mogen zich rekenen tot de beste in Nederland.
feijenoordsemeesters.nl

Miniworld Rotterdam ziet er echt heel vet uit.
"afhaalchinees" op gameforum

Ik vind Miniworld Rotterdam keigaaf! Ik ben er al ontelbaar vaak geweest!
Mark

Mijn meiden gingen met papa en opa. Ze vonden het geweldig terwijl ze echt geen treinliefhebbers zijn.
www.viva.nl (forum)

Geweest met dochter van bijna 5 en die vond het geweldig. Echte aanrader. Leuke kinderspeurtocht.
www.viva.nl (forum)

Met de trein naar Rotterdam. Miniworld Rotterdam was echt leuk! Zeker voor herhaling vatbaar.
www.viva.nl (forum)

Jullie wereld was erg indrukwekkend! Succes met alle uitbreidingen en dank voor de mooie rondleiding.
Jeroen van Delft (via Twitter)

De oppervlakte is enorm, veel groter dan de foto's die we vooraf zagen doen denken.
dhr. B. Bouwhuis

Een aanrader. Ook voor diegenen die niets met modelspoor hebben is Miniworld zeker aan te bevelen.
dhr. B. Bouwhuis

Ben samen met de kinderen geweest. Ze hebben enorm genoten! Ook mama en papa vonden het erg leuk.
A. Uijl - www.dagjeweg.nl

De details zijn geweldig en de subtiele grappen ook.
N.N. - www.dagjeweg.nl

Ook voor beginnende fotografen een mekka om lekker te stoeien met de digitale camera. Statief wel meenenemen!
N.N. - www.dagjeweg.nl

Een mooie en met liefde verzorgde miniatuurwereld.
Rail Man - Facebook

Een fantastische miniatuurwereld. Een zeer bijzondere ervaring kan ik u verzekeren!
Ben Tieben

We hebben werkelijk anderhalf uur met groot plezier rondgelopen.
Herman J. Blom

Schit-te-rend. Ruim 2 uur rondgekeken voor de 1e indruk! Prachtig schouwspel voor jong en oud
Rob van der Klugt

Mooi opgezet met oog op detail. Er zitten leuke en grappige scenes in verwerkt. Een rondleiding achter de schermen is ook interessant.
RvdN - ANWB

sterren
Kuip miniatuur
Kuip miniatuur
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement