Raad van aanbeveling


Miniworld Rotterdam raad van aanbeveling

De Raad van Aanbeveling steunt zowel de bedrijfsdoelstellingen van Miniworld Rotterdam, als de maatschappelijke en ideële initiatieven die de beleving van de miniatuurwereld biedt.

De belangrijkste van deze bedrijfsdoelstellingen zijn :

  • Onze bezoekers een unieke beleving en een fantastische herinnering geven aan een leuk dagje uit bij de grootste overdekte miniatuurwereld Van De Benelux.
  • Miniworld Rotterdam is een waardevolle toevoeging aan het toeristisch aanbod van Rotterdam.
  • Miniworld Rotterdam heeft tot doel om één van grote attracties van Rotterdam te worden, die je MOET hebben gezien als je Rotterdam bezoekt, zoals Spido, Euromast, SS Rotterdam en Diergaarde Blijdorp.
  • De beleving die Miniworld Rotterdam biedt kan een nieuwe groep gezinnen met kinderen naar de stad Rotterdam trekken. Met het bereiken van dit doel wordt ook de hoogste meerwaarde geleverd aan de stad Rotterdam.

De belangrijkste van deze maatschappelijke en ideële initiatieven zijn :

  • Naast onze reguliere bezoekers streven we er naar om via sponsoring vanuit het bedrijfsleven en donaties van particulieren de beleving van de miniatuurwereld aan te bieden aan met name kinderen en senioren die door ziekte en/of handicap niet in staat zijn om gemakkelijk attracties te bezoeken.
  • Het benutten van de potentie van de miniatuurwereld van Miniworld Rotterdam als middel voor citymarketing van de stad Rotterdam. De thema’s “Rotterdam in miniatuur” en de “Rotterdamse haven in miniatuur” beslaan het overgrote deel van onze ruim 500 m2 grote miniatuurwereld.
  • Het benutten van de educatieve potentie, die de miniatuurwereld biedt. De in de miniatuurwereld verwerkte educatieve thema’s lenen zich voor leerzame en leuke excursies voor het basis- en voortgezet onderwijs. Denk aan thema’s als “watermanagement in miniatuur”, “Leer Je Stad Kennen”, “Water en Haven” en “Techniek”. De technische werking van de miniatuurwereld is een krachtig middel om de jeugd te inzicht te geven en te interesseren in de studierichting Techniek. Het thema Techniek gekoppeld aan het thema “Rotterdamse Haven in miniatuur” kan leerlingen inspireren tot het kiezen voor een opleiding en carrière in het Rotterdamse haven- en industriecomplex.
  • Het inzetten van model-, maquette- en miniatuurbouw voor studie en educatie voor een zo groot mogelijk publiek, met in het bijzonder de jeugd, jongeren en minder validen. De educatieve waarde van model-, maquette- en miniatuurbouw wordt over het algemeen onderschat. Het is veelzijdige en leerzame bezigheid. Het is een krachtig middel voor ervarend leren. Je leert denken en werken op schaal. Er wordt een beroep gedaan op creativiteit, ruimtelijk inzicht, beeldende vorming, handvaardigheid, technisch(e) inzicht en vaardigheden.
Prof. ir. W. Dik

Wijlen Prof. ir. W. Dik (11 januari 1939-19 juni 2022)

Prof. ir. Wim Dik studeerde in 1962 af aan de TH Delft. Studeerde vervolgens enige jaren economie aan de N.E.H. te Rotterdam waarna zijn carrière bij Unilever een aanvang nam. Laatstelijk was de heer Dik bij dit concern Voorzitter van de Directie Nederlandse Unilever Bedrijven B.V. Begin jaren tachtig (1981 en 1982) bekleedde de heer Dik de functie van Staatssecretaris Economische zaken in de kabinetten Van Agt II en III. Bij Koninklijke KPN N.V. sloot de heer Dik zijn carrière in 2000 af als Voorzitter van de Raad van Bestuur. Aansluitend werd hij benoemd tot hoogleraar ICT-management aan de TU Delft. Vanwege, onder andere, zijn bestuurlijke kennis en ervaring bekleedt de heer Dik tal van bestuurlijke functies in het bedrijfsleven en in de culturele sector. De heer Dik ontving 2 koninklijke onderscheidingen, te weten Grootofficier in de Orde van Oranje Nassau en Commandeur in de orde van de Noordster (Zweden). Bij zijn pensionering in 2000 besloot hij een oude liefde, modelspoor, weer op te pakken, nu op groszbahn-niveau in de tuin. Prof. ir. Wim Dik is op 19 juni 2022 op 83-jarige leeftijd overleden.

A.K. van der Vlis

A.K. van der Vlis

Generaal buiten dienst Arie K. van der Vlis heeft in de krijgsmacht vele functies vervuld. Na zijn opleiding aan de Koninklijke Militaire academie in Breda, werd hij in 1961 benoemd tot officier bij het Wapen van de Verbindingsdienst in de Koninklijke Landmacht. Later studeerde hij ook in Engeland en de Verenigde Staten. Zijn laatste functie was die van Chef van de Defensiestaf, de hoogste militaire functie in Nederland. Na zijn pensionering is hij tot op de dag van vandaag nog zeer actief op het gebied van het internationale veiligheidsbeleid. Daarnaast is hij een verwoed spoorweg-modelbouwer. De laatste jaren bouwt hij een grote baan die Beieren als motief heeft.

Dhr. C.G.A. Hoenders

Dhr. C.G.A. Hoenders

Directeur Rail Service Centre (RSC). Na de middelbare school en de hogere Zeevaart School in Vlissingen te hebben gevolg, is de heer Hoenders (1950) gaan varen bij Shell Tankers Nederland BV. In 1978 is hij in dienst getreden bij de Nederlandse Spoorwegen. Na diverse managementfuncties te hebben bekleed, is de heer Hoenders in 1990 naar de Rotterdamse haven gegaan met als opdracht: maak het railvervoer voor containers, wissellaadbakken en trailers goedkoper en kwalitatief beter. Deze opdracht mondde in 1994 uit in de integrale invoering van het (opstap)shuttleconcept. Om het shuttleconcept te kunnen uitvoeren was het ontwerp en de bouw van een dedicated railterminal noodzakelijk, het Rail Service Center Rotterdam. Sinds de integrale invoering van het shuttleconcept is de heer Hoenders managing director van onderneming die RSC Rotterdam exploiteert.

Dhr. C.J. Asselbergs

Dhr. C.J. Asselbergs

Cees Jan Asselbergs is directeur van Deltalinqs. Deltalinqs behartigt de gezamenlijke belangen van de haven- en industriële bedrijven in de Mainport Rotterdam. Binnen Deltalinqs heeft hij de portefeuille Arbeidsmarkt & Kennis. Voor de Federatie van EBB en SVZ was hij vanaf 1991 directeur van de Stichting Europoort/Botlek Belangen. Daarvoor heeft hij functies bekleed als Regionaal secretaris VNO, bestuurslid van het Regionaal Bestuur Arbeidsvoorziening Den Haag/Delft en als adviseur Bedrijven Stadsvernieuwing bij het Centraal Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf. De heer Asselbergs is bouwkundig ingenieur (Delft).

Dhr. P. Peters

Dhr. P. Peters

Algemeen Directeur Rotterdamse Elektrische Tram (RET).

Dhr. mr. R.H.J. Wondolleck

Dhr. mr. R.H.J. Wondolleck

Algemeen Directeur Rotterdam Airport en lid van de Economic Development Board Rotterdam (EDBR).

Dhr. D. Wayenberg

Dhr. D. Wayenberg

Daniel Wayenberg studeerde piano bij Arie Verhaar in Den Haag en bij Marguerite Long in Parijs. Na zijn Amerikaanse debuut in 1953, in de Carnegie Hall in New York met The New York Philharmonic onder leiding van Mitropoulos, maakte hij uitgebreide tournees door de Verenigde Staten en Canada. Sindsdien speelde Wayenberg op grote festivals, zoals het Holland Festival, Athene, Bordeaux en Straatsburg. Hij maakte tevens succesvolle tournees door Europa en de toenmalige USSR. In 1949 won hij de Grand Prix de la Ville de Paris, als jongste van alle deelnemers aan het Concours Marguerite Long - Jacques Thibaud. Zijn grammofoonplaten (met werken van Brahms, Ravel, Gershwin, Rachmaninoff en Jolivet) werden talrijke malen met de `Grand Prix du Disque` bekroond. In 1962 werd hij onderscheiden in de Orde van Oranje Nassau voor zijn verdiensten voor Holland in het buitenland en in 1967 kreeg hij in Frankrijk de onderscheiding `Chevalier des Arts et des Lettres`. In 1985 werd hij benoemd tot docent hoofdvak piano aan het Rotterdams Conservatorium. Daniel Wayenberg is naast een pianist van wereldklasse ook een vervent liefhebber van modelspoor. Hij werkt in zijn huis in Parijs aan een modelspoorbaan van circa 5 bij 10 meter in schaal H0.

Dhr. J. Bernard

Dhr. J. Bernard

John Bernard is in 1957 als meteo-officier begonnen op vliegbasis Soesterberg. In 1962 aanvaardde hij een positie als meteoroloog op het vliegveld Zestienhoven bij Rotterdam. In 1973 ging hij werken bij het KNMI in De Bilt en deed daar vooral onderzoekswerk. Na die tijd was hij zes jaar lang, dus tot 1979 docent meteorologie aan de Landbouw Universiteit in Wageningen. Vanaf 1984, toen men bij de NOS de weerman weer terug wilde hebben, was hij op de Nederlandse televisie te zien. Van 1986 tot en met 1989 was hij nauw betrokken bij het opzetten en verder uitbouwen van het eerste commerciële weerbedrijf Meteo Consult. In 1989 kwam hij bij HMG/RTL te werken en werd daar vaste weerman. Hij werd al snel zelfstandig ondernemer die een overgroot deel per jaar voor HMG werkte.

Superleuk voor oud en jong!
Anoniem - Land van ANWB

Kinderen komen met rode koontjes naar buiten
Anoniem - Land van ANWB

Heel goed verzorgd en leuk voor jong & oud
Anoniem - Land van ANWB

Zeer leuk gedaan! Ontzettend veel oog voor detail
Anoniem - Land van ANWB

Te gek gewoon, moet iedereen zien
Anoniem - Land van ANWB

Het was boven verwachting. Zeker een aanrader
Anoniem - Land van ANWB

Met mijn kleinzoon nu 2x naar Miniworld Rotterdam geweest. Beide keren het als een feestje ervaren.
dhr. C.H. Heykoop

Respect voor de mannen met de gouden handen! Te weinig tijd om alles te bekijken!
Elly en Henk Giessenburg

Je komt ogen tekort! Het is fantastisch.
J.Broer

Dit slaat alles... Ik ben sprakeloos
Hans Voorburg

De kleinkinderen hebben ademloos rondgekeken en volop genoten!
Anonieme opa & oma gastenboek

Als oud-Rotterdammer sta je met trots te kijken hoe een stukje herkenning zo mooi wordt weergegeven.
dhr. C.H. Heykoop

De dames in het gezelschap vonden het bijna nog leuker dan de mannen!
Wil van dijk - eropuit.nl

We zijn diep onder de indruk van dit meesterwerk in miniatuur!
Fam. Giessenburg

Veel te veel details om in één dag te fotograferen.
Feike & Laurens

Geweest met zoon, schoondochter, kleinzoon (3) en jongste zoon (11). We hebben allen ontzettend genoten.
N.N. - dagjeweg.nl

Onze kleinzoon heeft genoten en raakte niet uitgekeken.
E. van der Horst - eropuit.nl

Echt een aanrader voor andere opa's en oma's met hun kleinkinderen.
E. van der Horst - eropuit.nl

Een droomreis in miniatuur
De Reiskrant

Het is hier buiten verwachting groot en heel goed toegankelijk in de rolstoel.
Fam. Mulder

In het bijzonder genoten van de rondleiding die met onbegrensd enthousiasme werd gegeven.
Toon van Genugten

Zeer klantvriendelijk en warm bedrijf. Hier staan de bezoekers centraal.
Anoniem in gastenboek

Heel knap neergezet, leuk om te zien en te ervaren.
Fam. Zandbergen

Er is zoveel te zien voor jong EN oud, man en vrouw, dat je echt de tijd wilt nemen om alles te zien.
N.N. - dagjeweg.nl

De details zijn geweldig en de subtiele grappen ook.
Jasper Fransen

We hebben uren genoten van het landschap, de poppetjes en de speciale modelhuizen.
Bert Weenders

Fantastische dag gehad. M'n kleinzoon moeten overreden dat het echt tijd werd om te gaan.
Toon van Genugten

We vonden het prachtig! Ook de rondleiding achter de schermen gedaan. Super was dat!
Patricia - eropuit.nl

Elke keer als het donker werd gingen alle lichtjes aan dat vond onze dochter geweldig.
Patricia - eropuit.nl

Mijn dochter vond het geweldig. Echt een aanrader.
Patricia - eropuit.nl

Super leuke middag gehad! De kids keken hun ogen uit en kregen geen genoeg van al het moois.
"Mama" - eropuit.nl

We hadden het niet zo groot verwacht. Het werd ook licht en donker, heel spannend en gaaf om te zien.
"Mama" - eropuit.nl

In Miniworld Rotterdam wordt voor Guus (7) en Kamiel (4) een droom werkelijkheid.
Janneke Staats - Algemeen Dagblad

De eerste minuten in de grote hal vallen Guus (7) en Kamiel (4) van de ene verbazing in de andere.
Janneke Staats - Algemeen Dagblad

Het zijn vooral de details die de kinderen fascineren.
Janneke Staats - Algemeen Dagblad

M'n kleinzoon was er niet weg te krijgen. We hebben alles drie keer langsgelopen.
Gerard S.

Een hele geslaagde vakantiedag en we willen zeker nog een keer terug!
Kidsvakantiegids.nl

Met de rondleiding zie je nog zo veel meer. Een echte aanrader!
Kidsvakantiegids.nl

Heb je kleine kids dan vind je dit zeker een uitstapje waard.
Ronald Meijer

Als je echt goed keek, kwam je ook veel grapjes tegen.
Teunie Luijk

Wel een paar uur rond gekeken. Er was zoveel te zien.
Teunie Luijk

Absoluut de moeite waard. De kinderen hebben genoten.
Tim Dekker on Twitter

Een bezoek aan Miniworld Rotterdam is vooral met kinderen, zeker de moeite waard.
Bas uit Leeuwarden

Als vrouw heb ik me prima vermaakt! Niet verwacht dat ik het zo leuk zou vinden.
Elsbeth - uitzinning.nl

De modelbouwers mogen zich rekenen tot de beste in Nederland.
feijenoordsemeesters.nl

Miniworld Rotterdam ziet er echt heel vet uit.
"afhaalchinees" op gameforum

Ik vind Miniworld Rotterdam keigaaf! Ik ben er al ontelbaar vaak geweest!
Mark

Mijn meiden gingen met papa en opa. Ze vonden het geweldig terwijl ze echt geen treinliefhebbers zijn.
www.viva.nl (forum)

Geweest met dochter van bijna 5 en die vond het geweldig. Echte aanrader. Leuke kinderspeurtocht.
www.viva.nl (forum)

Met de trein naar Rotterdam. Miniworld Rotterdam was echt leuk! Zeker voor herhaling vatbaar.
www.viva.nl (forum)

Jullie wereld was erg indrukwekkend! Succes met alle uitbreidingen en dank voor de mooie rondleiding.
Jeroen van Delft (via Twitter)

De oppervlakte is enorm, veel groter dan de foto's die we vooraf zagen doen denken.
dhr. B. Bouwhuis

Een aanrader. Ook voor diegenen die niets met modelspoor hebben is Miniworld zeker aan te bevelen.
dhr. B. Bouwhuis

Ben samen met de kinderen geweest. Ze hebben enorm genoten! Ook mama en papa vonden het erg leuk.
A. Uijl - www.dagjeweg.nl

De details zijn geweldig en de subtiele grappen ook.
N.N. - www.dagjeweg.nl

Ook voor beginnende fotografen een mekka om lekker te stoeien met de digitale camera. Statief wel meenenemen!
N.N. - www.dagjeweg.nl

Een mooie en met liefde verzorgde miniatuurwereld.
Rail Man - Facebook

Een fantastische miniatuurwereld. Een zeer bijzondere ervaring kan ik u verzekeren!
Ben Tieben

We hebben werkelijk anderhalf uur met groot plezier rondgelopen.
Herman J. Blom

Schit-te-rend. Ruim 2 uur rondgekeken voor de 1e indruk! Prachtig schouwspel voor jong en oud
Rob van der Klugt

Mooi opgezet met oog op detail. Er zitten leuke en grappige scenes in verwerkt. Een rondleiding achter de schermen is ook interessant.
RvdN - ANWB

sterren
airco lekker koel
10 jaar Miniworld
Kuip miniatuur
ANWB
ANWB

SNEAKPREVIEW

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER VIDEO

Bestellen Jaarabonnement

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement