Aan Den Slag, Rotterdammers!Aan Den Slag Rotterdam

Aan Den Slag, Rotterdammers! Dat was de slogan waarmee de burgerij werd opgeroepen om de handen uit de mouwen te steken en de stad weer op te bouwen na de tweede wereldoorlog. Op de Coolsingel stond een lichtreclame met de woorden "Aan den slag".

De slogan 'Aan Den Slag' is anno 2021 nog actueler dan normaal. Na maandenlange lockdowns die grote delen van de Rotterdamse economie stil hebben gelegd, is het zaak dat we ook nu Rotterdam weer gezamenlijk gaan opbouwen.

Aan Den Slag Rotterdam

Ook in Miniworld gaan we 'Aan den Slag'. Ook wij werken weer toe richting heropening van onze attractie na corona. Met ons ook de rest van de stad. Waarbij wij ons samen met onze branchegenoten in de horeca- en vrijetijdseconomie sterk willen maken om gezamenlijk te werken aan de succesvolle wederopbouw van onze ondernemingen. En natuurlijk vragen we ook alle Rotterdammer om jullie steun. Bezoek jullie attracties, ga weer lekker uit eten en steun je lokale ondernemers.

Wij zoeken "Aan Den Slag" - partners in de stad! Doe jij ook mee?

Als eerste stap heeft het historische "Aan Den Slag" monument een vaste plek gekregen in onze miniatuurwereld. Om nu op een heel andere wijze de stad weer op te bouwen.

Als tweede stap gaan wij een bijzondere actie doen in de stad Rotterdam, waarbij we een miniatuurversie van dit "Aan Den Slag" monument op diverse locaties in de stad zullen gaan plaatsen.

Vanaf 5 juni staan de eerste Aan Den Slag miniaturen in de stad. Zie de kaart. We gaan we zien hoe lang ze op hun plek blijven staan. Kan jij alle locaties vinden?

Als je ze tegen komt, maak dan een foto en stuur deze op naar Miniworld Rotterdam via info@miniworldrotterdam.com

Aan Den Slag Rotterdam

Als derde stap willen we onze branchegenoten in de Rotterdamse Vrijetijdseconomie oproepen een miniatuurexemplaar op jullie locatie te plaatsen, deze spectaculair te fotograferen, zodat wij deze wederzijds kunnen delen op onze social media. Meld je hier direct aan!

Rotterdammers weten van aanpakken. K.P. van der Mandele sprak bij de onthulling in november 1945: "Temidden der gedenkplaatsen van onze gevallenen verrijst dit monument, dat oproept tot arbeid. Wij staan voor de grootse taak een nieuwe stad te bouwen. Werkgevers en werknemers zullen de handen ineenslaan en doorzetten. Zij zullen werken en werk scheppen. Moge dit monument een aansporing en een middel tot inspiratie zijn."

Aan Den Slag Rotterdam

Wij gebruiken ditzelfde monument ter motivatie en blazen de slogan nieuw leven in, om de stad aan te moedigen weer aan de slag te gaan en de stad weer op te bouwen, nu niet na een oorlog, maar na corona. Samen. Hand In Hand. Doe mee!

Aan Den Slag Rotterdam Aan Den Slag Rotterdam Aan Den Slag Rotterdam Aan Den Slag Rotterdam

Aan Den Slag PartnersRotterdam Info.

Bij Rotterdam Info, HET toeristische informatiepunt van Rotterdam, kan je alles te weten komen over wat er in de stad te doen is. En natuurlijk hebben ook zij een Aan Den Slag monument in miniatuur binnen staan.

We troffen hier ook stadsgids Eveline van Wanrooij van Rotterdam Discovery Tours . Ook zij nam een Aan Den Slagje in ontvangst. Erik Lemmers van Rijnmond vroeg haar het hemd van het lijf.

Aan Den Slag Rotterdam

Mariniersmuseum

Ook onze geachte collega's van het Mariniersmuseum zijn per 5 juni weer geopend. Majoor Maas nam het miniatuurtje in ontvangst om samen met Tamara, marketing manager van Miniworld Rotterdam, voor de Telegraaf op de foto te gaan, met het miniatuurtje.

Als je verder hieronder kijkt, zie je ook een aandachtstrekkende banner op hun pand hangen, met ons miniatuur op de voorgrond. Dus komt dat zien! Ook hier gaan ze weer aa den slag!

Aan Den Slag Rotterdam

Spido

Ook met Spido werken we al jarenlang samen. Spido was, net als de andere partners, maandenlang gesloten en de schepen lagen aan de kant. 5 Juni bracht ook hier verandering: Spido mag weer Aan Den Slag. Corporate Captain van Spido Lieuwe Ferwerda nam het 'Aan Den Slag' miniatuur van ons aan om het bij Spido een mooie plek te geven.

Vlakbij de aanlegsteiger van Spido vind je een Aan Den Slag monument in miniatuur. Combineer je bezoek aan Miniworld met een rondvaart met Spido voor een geweldig dagje Rotterdam!

Aan Den Slag Rotterdam

Hotel New York

Hotel New York is meer dan een hotel. Hotel New York is gevestigd in het voormalige hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn op de Kop van Zuid in Rotterdam. Waar vroeger duizenden landverhuizers vol hoop op een beter leven vertrokken naar Noord-Amerika, komen gasten tegenwoordig in een bijzondere sfeer overnachten, eten, drinken, trouwen, vergaderen en feesten.

Als je Hotel New York binnenstapt, ervaar je het: hier gebeurt het. En de nostalgie is nog overal te voelen. Ook Hotel New York kan weer Aan Den Slag. Michel van Jaarsveld, Marketing Manager van Hotel New York, nam het 'Aan Den Slag' miniatuur van ons over en gaat het een opvallende plaats geven.

Aan Den Slag Rotterdam

Laurenskerk

Al sinds jaar en dag werken wij samen met de Laurenskerk. Deze prachtige Middeleeuwse kerk moet je simpelweg gezien hebben als je Rotterdam bezoekt! Zeker nu vanaf 5 juni de deuren weer open mogen en er een fantastisch nieuw glas-in-loodraam te bezichtigen is.

Frank Migchielsen, directeur van de Laurenskerk, gaf ons een prachtige 'sneak preview' van dit raam en wees ons ook deze super mooie plek toe voor de plaatsing van ons kleine 'Aan Den Slag'-je. Wel heel goed kijken!

Tip: tot 10 juli 2021 is er een interessante expositie in de Laurenskerk te zien, getiteld "Rotterdam een attractie?!". Hierin zien we ook het monument van deze actie terug!

Aan Den Slag Rotterdam

Euromast

Een van de bekendste iconen van de stad Rotterdam is toch wel de Euromast. Met 185 meter is het de hoogste toren van Nederland die open is voor publiek. Door de vorm is de toren goed herkenbaar in de skyline van Rotterdam. De Euromast werd ter gelegenheid van de Floriade in 1960 door architect Huig Maaskant en aannemer J.P. van Eesteren neergezet in Het Park, bij de ingang van de Maastunnel. De Euromast is sinds 2010 een rijksmonument. Het is een belangrijk symbnool van de wederopbouw na het bombardement van Rotterdam.

Bij de Euromast is nu ook ons monumentje te vinden. Ook zij gaan weer aan den slag na een hele tijd te zijn dicht geweest. Een tip voor een top dagje uit: Rotterdam in het klein bij Miniworld en van bovenaf in de Euromast met dit combiticket!

Aan Den Slag Rotterdam

Zwarte Zwaan Events

Ook bij Zwarte Zwaan Events zijn twee monumentjes gebracht. Maar waar zouden die geplaatst zijn?

Want hier zijn vele attracties te vinden voor een leuk dagje Rotterdam zoals Splashtours, de Pannenkoekenboot, River Cruise Rotterdam, Lasergame en Midget Golfbaan Parkhaven. Ook zij zijn allemaal weer open en beschikbaar voor een leuk dagje uit, allemaal te combineren met een bezoekje aan Miniworld!

Aan Den Slag Rotterdam

Plaswijckpark

Plaswijckpark. Wie kent het niet? Misschien ben je er zelf ooit geweest, of met je kinderen en/of je kleinkinderen. Het Plaswijckpark is een recreatiepark dat is gelegen aan de Bergse Achterplas tussen de wijken Schiebroek en Hillegersberg aan de noordrand van Rotterdam. Uiteraard brachten wij ook een monumentje naar Plaswijckpark. Ook zij zijn alweer volop 'aan den slag;' gegaan! Wij zijn benieuwd waar dat monumentje een plek krijgt. Goed zoeken maar als je daar bent!

Voor een hemels dagje uit voor de kinderen is er het combiticket met Plaswijckpark. Even heerlijk binnen in de airco bij Miniworld de magische wereld van miniatuur ontdekken, om dan lekker buiten te spelen en ravotten bij Plaswijckpark. Heerlijk toch?!

Aan Den Slag Rotterdam

Maritiem Museum

Rotterdam is natuurlijk een echte havenstad! En dan hoort daar een Maritiem Museum bij. Hier ontdek je de enorme invloed van de maritieme wereld op ons dagelijks leven. Ga mee op reis door ons maritieme heden en verleden in eigentijdse tentoonstellingen voor grote én kleine avonturiers.

Wil je alles weten van de Rotterdamse haven, combineer dan een bezoek aan Miniworld met een bezoek aan het Maritiem Museum. Ook zij zijn weer open en geven ons monumentje een plekje in het museum vol verhalen over de haven. Weet jij het monumentje bij hen te vinden?

Aan Den Slag Rotterdam

Hostel ROOM Rotterdam

Ken je dit gezellige hostel al? Knus, intiem, sfeervol en de locatie is prachtig, midden in Rotterdam vlakbij de Erasmusbrug. In juni 2021 vieren zij hun 15-jarig jubileum en hebben zij leuke extra activiteiten zoals elke vrijdag een gratis rondleiding door dit monumentale pand en een foto-expositie van 15 jaar ROOM in de foyer. Zeker even langsgaan dus!

Wie weet kom je ons monumentje ook nog daar ergens tegen! Want ook zij zijn weer volop aan den slag gegaanen staan klaar vele nieuwe bezoekers bij hun te mogen verwelkomen!

Aan Den Slag Rotterdam
Aan Den Slag Rotterdam Aan Den Slag Rotterdam Aan Den Slag Rotterdam Aan Den Slag Rotterdam Aan Den Slag Rotterdam Aan Den Slag Rotterdam
Aan Den Slag Rotterdam Aan Den Slag Rotterdam
Aan Den Slag Rotterdam Aan Den Slag Rotterdam Aan Den Slag Rotterdam Aan Den Slag Rotterdam Aan Den Slag Rotterdam Aan Den Slag Rotterdam Aan Den Slag Rotterdam Aan Den Slag Rotterdam
airco lekker koel
Kuip miniatuur
Kuip miniatuur

Superleuk voor oud en jong!
Anoniem - Land van ANWB

Kinderen komen met rode koontjes naar buiten
Anoniem - Land van ANWB

Heel goed verzorgd en leuk voor jong & oud
Anoniem - Land van ANWB

Zeer leuk gedaan! Ontzettend veel oog voor detail
Anoniem - Land van ANWB

Te gek gewoon, moet iedereen zien
Anoniem - Land van ANWB

Het was boven verwachting. Zeker een aanrader
Anoniem - Land van ANWB

Met mijn kleinzoon nu 2x naar Miniworld Rotterdam geweest. Beide keren het als een feestje ervaren.
dhr. C.H. Heykoop

Respect voor de mannen met de gouden handen! Te weinig tijd om alles te bekijken!
Elly en Henk Giessenburg

Je komt ogen tekort! Het is fantastisch.
J.Broer

Dit slaat alles... Ik ben sprakeloos
Hans Voorburg

De kleinkinderen hebben ademloos rondgekeken en volop genoten!
Anonieme opa & oma gastenboek

Als oud-Rotterdammer sta je met trots te kijken hoe een stukje herkenning zo mooi wordt weergegeven.
dhr. C.H. Heykoop

De dames in het gezelschap vonden het bijna nog leuker dan de mannen!
Wil van dijk - eropuit.nl

We zijn diep onder de indruk van dit meesterwerk in miniatuur!
Fam. Giessenburg

Veel te veel details om in één dag te fotograferen.
Feike & Laurens

Geweest met zoon, schoondochter, kleinzoon (3) en jongste zoon (11). We hebben allen ontzettend genoten.
N.N. - dagjeweg.nl

Onze kleinzoon heeft genoten en raakte niet uitgekeken.
E. van der Horst - eropuit.nl

Echt een aanrader voor andere opa's en oma's met hun kleinkinderen.
E. van der Horst - eropuit.nl

Een droomreis in miniatuur
De Reiskrant

Het is hier buiten verwachting groot en heel goed toegankelijk in de rolstoel.
Fam. Mulder

In het bijzonder genoten van de rondleiding die met onbegrensd enthousiasme werd gegeven.
Toon van Genugten

Zeer klantvriendelijk en warm bedrijf. Hier staan de bezoekers centraal.
Anoniem in gastenboek

Heel knap neergezet, leuk om te zien en te ervaren.
Fam. Zandbergen

Er is zoveel te zien voor jong EN oud, man en vrouw, dat je echt de tijd wilt nemen om alles te zien.
N.N. - dagjeweg.nl

De details zijn geweldig en de subtiele grappen ook.
Jasper Fransen

We hebben uren genoten van het landschap, de poppetjes en de speciale modelhuizen.
Bert Weenders

Fantastische dag gehad. M'n kleinzoon moeten overreden dat het echt tijd werd om te gaan.
Toon van Genugten

We vonden het prachtig! Ook de rondleiding achter de schermen gedaan. Super was dat!
Patricia - eropuit.nl

Elke keer als het donker werd gingen alle lichtjes aan dat vond onze dochter geweldig.
Patricia - eropuit.nl

Mijn dochter vond het geweldig. Echt een aanrader.
Patricia - eropuit.nl

Super leuke middag gehad! De kids keken hun ogen uit en kregen geen genoeg van al het moois.
"Mama" - eropuit.nl

We hadden het niet zo groot verwacht. Het werd ook licht en donker, heel spannend en gaaf om te zien.
"Mama" - eropuit.nl

In Miniworld Rotterdam wordt voor Guus (7) en Kamiel (4) een droom werkelijkheid.
Janneke Staats - Algemeen Dagblad

De eerste minuten in de grote hal vallen Guus (7) en Kamiel (4) van de ene verbazing in de andere.
Janneke Staats - Algemeen Dagblad

Het zijn vooral de details die de kinderen fascineren.
Janneke Staats - Algemeen Dagblad

M'n kleinzoon was er niet weg te krijgen. We hebben alles drie keer langsgelopen.
Gerard S.

Een hele geslaagde vakantiedag en we willen zeker nog een keer terug!
Kidsvakantiegids.nl

Met de rondleiding zie je nog zo veel meer. Een echte aanrader!
Kidsvakantiegids.nl

Heb je kleine kids dan vind je dit zeker een uitstapje waard.
Ronald Meijer

Als je echt goed keek, kwam je ook veel grapjes tegen.
Teunie Luijk

Wel een paar uur rond gekeken. Er was zoveel te zien.
Teunie Luijk

Absoluut de moeite waard. De kinderen hebben genoten.
Tim Dekker on Twitter

Een bezoek aan Miniworld Rotterdam is vooral met kinderen, zeker de moeite waard.
Bas uit Leeuwarden

Als vrouw heb ik me prima vermaakt! Niet verwacht dat ik het zo leuk zou vinden.
Elsbeth - uitzinning.nl

De modelbouwers mogen zich rekenen tot de beste in Nederland.
feijenoordsemeesters.nl

Miniworld Rotterdam ziet er echt heel vet uit.
"afhaalchinees" op gameforum

Ik vind Miniworld Rotterdam keigaaf! Ik ben er al ontelbaar vaak geweest!
Mark

Mijn meiden gingen met papa en opa. Ze vonden het geweldig terwijl ze echt geen treinliefhebbers zijn.
www.viva.nl (forum)

Geweest met dochter van bijna 5 en die vond het geweldig. Echte aanrader. Leuke kinderspeurtocht.
www.viva.nl (forum)

Met de trein naar Rotterdam. Miniworld Rotterdam was echt leuk! Zeker voor herhaling vatbaar.
www.viva.nl (forum)

Jullie wereld was erg indrukwekkend! Succes met alle uitbreidingen en dank voor de mooie rondleiding.
Jeroen van Delft (via Twitter)

De oppervlakte is enorm, veel groter dan de foto's die we vooraf zagen doen denken.
dhr. B. Bouwhuis

Een aanrader. Ook voor diegenen die niets met modelspoor hebben is Miniworld zeker aan te bevelen.
dhr. B. Bouwhuis

Ben samen met de kinderen geweest. Ze hebben enorm genoten! Ook mama en papa vonden het erg leuk.
A. Uijl - www.dagjeweg.nl

De details zijn geweldig en de subtiele grappen ook.
N.N. - www.dagjeweg.nl

Ook voor beginnende fotografen een mekka om lekker te stoeien met de digitale camera. Statief wel meenenemen!
N.N. - www.dagjeweg.nl

Een mooie en met liefde verzorgde miniatuurwereld.
Rail Man - Facebook

Een fantastische miniatuurwereld. Een zeer bijzondere ervaring kan ik u verzekeren!
Ben Tieben

We hebben werkelijk anderhalf uur met groot plezier rondgelopen.
Herman J. Blom

Schit-te-rend. Ruim 2 uur rondgekeken voor de 1e indruk! Prachtig schouwspel voor jong en oud
Rob van der Klugt

Mooi opgezet met oog op detail. Er zitten leuke en grappige scenes in verwerkt. Een rondleiding achter de schermen is ook interessant.
RvdN - ANWB

sterren
10 jaar Miniworld

SNEAKPREVIEW

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER VIDEO

Bestellen Jaarabonnement

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement