Maart 2019 Bouwverslag April 2019 Mei 2019

Dit jaar was het tijd voor een 1 april grap! Brexit is ook bij Miniworld een feit. Sinds 2015 bouwde Miniworld Rotterdam aan een nieuwe uitbreiding van de miniatuurwereld met als landenthema Groot-Brittannië. Een Engelse pro-brexit zakenman heeft het bouwdeel opgekocht en laat dit verschepen naar het Verenigd Koninkrijk. De reden: volgens hem hoort een dergelijke Britse miniatuurlandschap niet thuis op het Europese vasteland. Het zal in delen per zeecontainer worden vervoerd naar het Verenigd Koninkrijk. Zie ook ons nieuwspagina.

Groot Brittannie

Waar zouden wij zijn zonder Bison? It's the glue that holds everything together! Niet alleen onze landschappen, maar ook onze collega's! Wist je trouwens dat Bison dit jaar 80 jaar bestaat? Met een mooie slogan vieren ze dit: Van jong tot oud, van grote tot kleine klus, Bison staat altijd aan jouw zijde. Hartelijk dank Bison voor het inmiddels al 14 jaar durende partnerschap!

Groot Brittannië Bison

De cliff lift van Sandsend is inmiddels helemaal ingebouwd in het landschap. Naadloos lopen begroeïng en gras in elkaar over aan weerszijden.

Groot Brittannië Saltburn cliff lift

Aan de rechterzijde van het kustdorp zijn de stenen en betonnen muren vorm gegeven van de South Devon Railway Sea Wall.

Groot Brittannië

Deze zijn ook prachtig verouderd, met de donkerste kleuren onderaan de muur. Hier zijn elementen van het dorpje Teignmouth zeker herkenbaar.

Groot Brittannië

Ook het station van Teignmouth is helemaal afgebouwd. Als laatste is een voetgangersbrug geplaatst om beide perrons te verbinden.

Teignmouth Station

Ook zijn we weer een paar stappen verder met de bouw van onze pier voor het kustdorp. Zoals in eerdere bouwverslagen al genoemd, bouwen wij een combinatie van de Saltburn Pier en Cromer Pier.

Groot Brittannië

Op onderstaande foto is goed te zien hoe sprekend onze pier lijkt op de Cromer Pier. De karakteristieke ronde daken zijn bijzonder mooi nagebouwd in ons atelier.

Groot Brittannië

Het Sandsend Station is ook zo goed als gereed. De verlichting zal hier nog in worden gebouwd en hier en daar zal het gebouw nog verouderd worden. Maar de basis is helemaal gereed. Het is een prachtig herkenbaar Engels station geworden.

Groot Brittannië

Het inbouwen van het publiekshek heeft ook enige voeten in aarde. Vele hoeken die precies passend moeten worden gemaakt. En natuurlijk veilig moeten zijn.

Groot Brittannië Groot Brittannië

Onze specialisten hebben na weken werk het publiekshek er prachtig stevig en strak ingebouwd. Zo goed als klaar voor een gedeeltelijke openstelling van het Engelse deel tijdens de komende zomervakantie.

Groot Brittannië

Intussen worden er overal in het landschap restprojecten uitgevoerd. Zoals het plaatsen van tunnelportalen en muren langs onze weergave van het Goathland station. Dit station was in de film de locatie waar Harry Potter aankwam bij Zweinstein.

Groot Brittannië

Bij het kustdorp worden de laatste stukken van de kustlijn afgewerkt met gips, zodat ook deze stukken straks kunnen worden geverfd en begroend.

Groot Brittannië

Dan een bijzonder bouwproject van de kasteelruïne van Corfe Castle. Dit bekende kasteel in het Zuiden van Engeland in Dorset gebruiken we als inspiratiebron voor onze ruïne op een berg.

Groot Brittannië

Deze maquette komt op een prominente locatie, dus wordt met veel zorg en gevoel voor details gebouwd. De basis wordt gemaakt van reststukken hout en plaatmateriaal. Hierin zagen we de ruwe vormen van de muren, ramen en doorgangen.

Groot Brittannië

En uiteraard plaatsen we deze delen regelmatig op de locatie in de miniatuurwereld, zodat we van alle kanten de zichtlijnen op de maquette kunnen optimaliseren, door alle componenten op een mooie manier bij elkaar te zetten.

Groot Brittannië

De landschapsbouw van het Victoriaanse kavel is ook onder handen genomen deze maand. We hebben in de bergachtige delen vele stukken groen aangebracht en bomen geplant.

Groot Brittannië

Ook de watermolen, geïspireerd door de Daniel's Mill uit Bridgnorth, is inmiddels geplaatst en ingebouwd in het landschap.

Groot Brittannië

Ook is het middenkavel inmiddels volop in beweging. Hier komt een maquette van Iron Bridge, de eerste gietijzeren brug ter wereld. Het dorpje Ironbridge in Shropshire wordt gezien als de bakermat van de industriële revolutie.

Groot Brittannië

De brug werd geopend in 1779. Sinds 1934 is de brug alleen nog toegankelijk voor voetgangers. Tegenwoordig staat Iron Bridge op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Groot Brittannië

In het ontwerp was in eerste instantie nog onvoldoende rekening gehouden met de brug. We wisten dat we Iron Bridge wilden bouwen en plaatsen, maar we wisten nog niet op welke locatie dit het beste zou passen in het landschap.

Groot Brittannië

In het Victoriaanse kavel in het tijdperk van de industriële revolutie mocht Iron Bridge niet ontbreken. Dus moest er nog wel een en ander worden aangepast in het landschap om de brug te laten passen.

Groot Brittannië

Als laatste zijn we in het atelier gestart met het testen van Engelse treinen van het merk Hornby.

Groot Brittannie Groot Brittannie Groot Brittannië Bison

Groot Brittannië Saltburn cliff lift Groot Brittannië Teignmouth Station Groot Brittannië Sandsend Hotel Groot Brittannië Cromer Pier Groot Brittannië Cromer Pier Groot Brittannië Sandsend Station Groot Brittannië Groot Brittannië Groot Brittannië Chesterton Windmill Fairfield Church Groot Brittannië Groot Brittannië Groot Brittannië Corfe Castle Groot Brittannië Corfe Castle Groot Brittannië Groot Brittannië Groot Brittannië Groot Brittannië Iron Bridge Groot Brittannië Groot Brittannië Iron Bridge Groot Brittannië Midlands
Groot Brittannië Midlands Groot Brittannië Groot Brittannië Corfe Castle Groot Brittannië Groot Brittannië Iron Bridge Groot Brittannië Iron Bridge Groot Brittannië Groot Brittannië Midlands Groot Brittannië Midlands Stonehenge Groot Brittannië South Devon Railway Sea Wall Groot Brittannië South Devon Railway Sea Wall Groot Brittannië Groot Brittannië
Maart 2019 Bouwverslag April 2019 Mei 2019
© Miniworld Rotterdam / Modelspoorland B.V. Copyright, Disclaimer & Privacy