Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Previous

2007 - week 52

Next >>

Nogsteeds wachtend op de bouwmaterialen hebben we een klein test Rotterdam Centraal gebouwd. Het is gemaakt met foamboard in schaal 1:1000 om een handzaam modelletje te hebben om de verhoudingen goed te kunnen zien.

In de miniatuurwereld worden de verhouding zo goed als hetzelfde als in het groot, echter een paar kleine wijzigingen zijn noodzakelijk om het geheel te laten passen. Vandaar dat het niet klakkeloos nabouwen wordt, maar veel meten en aanpassen.

Het rekenwerk ligt inmiddels al helemaal klaar om bovenop de bouw van het stationsgebouw te kunnen springen zodra de materialen binnen komen.

De etalagebakken wachten op plaatsing. We wachten nog op de laatste in bestelling zijnde elektrische componenten. We experimenteren nu met de beste verlichting

Dan hebben we een stuk "echt" spoor in werkelijke grootte neergelegd in de tentoonstellingsruimte. We hebben dit stuk spoor geschonken gekregen door ProRail en de Historische vereniging Capelle a/d IJssel. Dit stuk spoor was onderdeel van de expositie "Capelle aan het Spoor" die de vereniging in 2007 heeft gehad. Nu is het verschil tussen het grootspoor en modelspoor pas echt duidelijk te zien.

Als laatste de kerstsfeer in de commandocentrale. Dit is de laatste week van de kerstversieringen! Het is bij nieuw jaar!

<< Previous

2008 - week 52

Next >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement