Raad van aanbeveling


Miniworld Rotterdam raad van aanbeveling

De Raad van Aanbeveling steunt zowel de bedrijfsdoelstellingen van Miniworld Rotterdam, als de maatschappelijke en ideële initiatieven die de beleving van de miniatuurwereld biedt.

De belangrijkste van deze bedrijfsdoelstellingen zijn :

  • Onze bezoekers een unieke beleving en een fantastische herinnering geven aan een leuk dagje uit bij de grootste overdekte miniatuurwereld Van De Benelux.
  • Miniworld Rotterdam is een waardevolle toevoeging aan het toeristisch aanbod van Rotterdam.
  • Miniworld Rotterdam heeft tot doel om één van grote attracties van Rotterdam te worden, die je MOET hebben gezien als je Rotterdam bezoekt, zoals Spido, Euromast, SS Rotterdam en Diergaarde Blijdorp.
  • De beleving die Miniworld Rotterdam biedt kan een nieuwe groep gezinnen met kinderen naar de stad Rotterdam trekken. Met het bereiken van dit doel wordt ook de hoogste meerwaarde geleverd aan de stad Rotterdam.

De belangrijkste van deze maatschappelijke en ideële initiatieven zijn :

  • Naast onze reguliere bezoekers streven we er naar om via sponsoring vanuit het bedrijfsleven en donaties van particulieren de beleving van de miniatuurwereld aan te bieden aan met name kinderen en senioren die door ziekte en/of handicap niet in staat zijn om gemakkelijk attracties te bezoeken.
  • Het benutten van de potentie van de miniatuurwereld van Miniworld Rotterdam als middel voor citymarketing van de stad Rotterdam. De thema’s “Rotterdam in miniatuur” en de “Rotterdamse haven in miniatuur” beslaan het overgrote deel van onze ruim 500 m2 grote miniatuurwereld.
  • Het benutten van de educatieve potentie, die de miniatuurwereld biedt. De in de miniatuurwereld verwerkte educatieve thema’s lenen zich voor leerzame en leuke excursies voor het basis- en voortgezet onderwijs. Denk aan thema’s als “watermanagement in miniatuur”, “Leer Je Stad Kennen”, “Water en Haven” en “Techniek”. De technische werking van de miniatuurwereld is een krachtig middel om de jeugd te inzicht te geven en te interesseren in de studierichting Techniek. Het thema Techniek gekoppeld aan het thema “Rotterdamse Haven in miniatuur” kan leerlingen inspireren tot het kiezen voor een opleiding en carrière in het Rotterdamse haven- en industriecomplex.
  • Het inzetten van model-, maquette- en miniatuurbouw voor studie en educatie voor een zo groot mogelijk publiek, met in het bijzonder de jeugd, jongeren en minder validen. De educatieve waarde van model-, maquette- en miniatuurbouw wordt over het algemeen onderschat. Het is veelzijdige en leerzame bezigheid. Het is een krachtig middel voor ervarend leren. Je leert denken en werken op schaal. Er wordt een beroep gedaan op creativiteit, ruimtelijk inzicht, beeldende vorming, handvaardigheid, technisch(e) inzicht en vaardigheden.
Prof. ir. W. Dik

Prof. ir. W. Dik

Prof. ir. Wim Dik studeerde in 1962 af aan de TH Delft. Studeerde vervolgens enige jaren economie aan de N.E.H. te Rotterdam waarna zijn carrière bij Unilever een aanvang nam. Laatstelijk was de heer Dik bij dit concern Voorzitter van de Directie Nederlandse Unilever Bedrijven B.V. Begin jaren tachtig (1981 en 1982) bekleedde de heer Dik de functie van Staatssecretaris Economische zaken in de kabinetten Van Agt II en III. Bij Koninklijke KPN N.V. sloot de heer Dik zijn carrière in 2000 af als Voorzitter van de Raad van Bestuur. Aansluitend werd hij benoemd tot hoogleraar ICT-management aan de TU Delft. Vanwege, onder andere, zijn bestuurlijke kennis en ervaring bekleedt de heer Dik tal van bestuurlijke functies in het bedrijfsleven en in de culturele sector. De heer Dik ontving 2 koninklijke onderscheidingen, te weten Grootofficier in de Orde van Oranje Nassau en Commandeur in de orde van de Noordster (Zweden). Bij zijn pensionering in 2000 besloot hij een oude liefde, modelspoor, weer op te pakken, nu op groszbahn-niveau in de tuin. Tot nu toe ontbreekt hem echter de tijd om er veel aan te doen.

A.K. van der Vlis

A.K. van der Vlis

Generaal buiten dienst Arie K. van der Vlis heeft in de krijgsmacht vele functies vervuld. Na zijn opleiding aan de Koninklijke Militaire academie in Breda, werd hij in 1961 benoemd tot officier bij het Wapen van de Verbindingsdienst in de Koninklijke Landmacht. Later studeerde hij ook in Engeland en de Verenigde Staten. Zijn laatste functie was die van Chef van de Defensiestaf, de hoogste militaire functie in Nederland. Na zijn pensionering is hij tot op de dag van vandaag nog zeer actief op het gebied van het internationale veiligheidsbeleid. Daarnaast is hij een verwoed spoorweg-modelbouwer. De laatste jaren bouwt hij een grote baan die Beieren als motief heeft.

Dhr. C.G.A. Hoenders

Dhr. C.G.A. Hoenders

Directeur Rail Service Centre (RSC). Na de middelbare school en de hogere Zeevaart School in Vlissingen te hebben gevolg, is de heer Hoenders (1950) gaan varen bij Shell Tankers Nederland BV. In 1978 is hij in dienst getreden bij de Nederlandse Spoorwegen. Na diverse managementfuncties te hebben bekleed, is de heer Hoenders in 1990 naar de Rotterdamse haven gegaan met als opdracht: maak het railvervoer voor containers, wissellaadbakken en trailers goedkoper en kwalitatief beter. Deze opdracht mondde in 1994 uit in de integrale invoering van het (opstap)shuttleconcept. Om het shuttleconcept te kunnen uitvoeren was het ontwerp en de bouw van een dedicated railterminal noodzakelijk, het Rail Service Center Rotterdam. Sinds de integrale invoering van het shuttleconcept is de heer Hoenders managing director van onderneming die RSC Rotterdam exploiteert.

Dhr. C.J. Asselbergs

Dhr. C.J. Asselbergs

Cees Jan Asselbergs is directeur van Deltalinqs. Deltalinqs behartigt de gezamenlijke belangen van de haven- en industriële bedrijven in de Mainport Rotterdam. Binnen Deltalinqs heeft hij de portefeuille Arbeidsmarkt & Kennis. Voor de Federatie van EBB en SVZ was hij vanaf 1991 directeur van de Stichting Europoort/Botlek Belangen. Daarvoor heeft hij functies bekleed als Regionaal secretaris VNO, bestuurslid van het Regionaal Bestuur Arbeidsvoorziening Den Haag/Delft en als adviseur Bedrijven Stadsvernieuwing bij het Centraal Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf. De heer Asselbergs is bouwkundig ingenieur (Delft).

Dhr. P. Peters

Dhr. P. Peters

Algemeen Directeur Rotterdamse Elektrische Tram (RET).

Dhr. mr. R.H.J. Wondolleck

Dhr. mr. R.H.J. Wondolleck

Algemeen Directeur Rotterdam Airport en lid van de Economic Development Board Rotterdam (EDBR).

Dhr. D. Wayenberg

Dhr. D. Wayenberg

Daniel Wayenberg studeerde piano bij Arie Verhaar in Den Haag en bij Marguerite Long in Parijs. Na zijn Amerikaanse debuut in 1953, in de Carnegie Hall in New York met The New York Philharmonic onder leiding van Mitropoulos, maakte hij uitgebreide tournees door de Verenigde Staten en Canada. Sindsdien speelde Wayenberg op grote festivals, zoals het Holland Festival, Athene, Bordeaux en Straatsburg. Hij maakte tevens succesvolle tournees door Europa en de toenmalige USSR. In 1949 won hij de Grand Prix de la Ville de Paris, als jongste van alle deelnemers aan het Concours Marguerite Long - Jacques Thibaud. Zijn grammofoonplaten (met werken van Brahms, Ravel, Gershwin, Rachmaninoff en Jolivet) werden talrijke malen met de `Grand Prix du Disque` bekroond. In 1962 werd hij onderscheiden in de Orde van Oranje Nassau voor zijn verdiensten voor Holland in het buitenland en in 1967 kreeg hij in Frankrijk de onderscheiding `Chevalier des Arts et des Lettres`. In 1985 werd hij benoemd tot docent hoofdvak piano aan het Rotterdams Conservatorium. Daniel Wayenberg is naast een pianist van wereldklasse ook een vervent liefhebber van modelspoor. Hij werkt in zijn huis in Parijs aan een modelspoorbaan van circa 5 bij 10 meter in schaal H0.

Dhr. J. Bernard

Dhr. J. Bernard

John Bernard is in 1957 als meteo-officier begonnen op vliegbasis Soesterberg. In 1962 aanvaardde hij een positie als meteoroloog op het vliegveld Zestienhoven bij Rotterdam. In 1973 ging hij werken bij het KNMI in De Bilt en deed daar vooral onderzoekswerk. Na die tijd was hij zes jaar lang, dus tot 1979 docent meteorologie aan de Landbouw Universiteit in Wageningen. Vanaf 1984, toen men bij de NOS de weerman weer terug wilde hebben, was hij op de Nederlandse televisie te zien. Van 1986 tot en met 1989 was hij nauw betrokken bij het opzetten en verder uitbouwen van het eerste commerciële weerbedrijf Meteo Consult. In 1989 kwam hij bij HMG/RTL te werken en werd daar vaste weerman. Hij werd al snel zelfstandig ondernemer die een overgroot deel per jaar voor HMG werkte.

sterren
10 jaar Miniworld
ANWB
10 jaar Miniworld

SNEAKPREVIEW

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER VIDEO

Bestellen Jaarabonnement

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement