NieuwsNieuws Miniworld Rotterdam

BLIJF OP DE HOOGTE

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Nog meer nieuws vind je in onze periodieke nieuwsbrief, die we maximaal eens per maand versturen.

Wil jij je ook abonneren?

MEER INFORMATIE

PERSBERICHTEN

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Een mooi overzicht van mijlpalen en bijzondere gebeurtenissen aan de hand van onze persberichten.

Wil jij je ook abonneren?

MEER INFORMATIE

BOUWVERSLAGEN

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Altijd in beweging


Volg wekelijks de laatste ontwikkelingen en bouwprojecten in onze miniatuurwereld.


Telkens weer iets nieuws!

MEER INFORMATIE


Een vreemde beer in Miniworld Rotterdam

Datum publicatie: 13-09-2019

Beer Jeugdtheaterhuis

Beer is een spannende en hartverwarmende familievoorstelling van het Jeugdtheaterhuis die te zien is in theaters in het land van oktober 2019 tot en met februari 2020. Op woensdag 25 september duikt beer voor het eerst op in de stad. En niet zomaar een stad, maar in de stad van Miniworld Rotterdam!Dat moet gevierd worden! Beer en de andere hoofdrolspelers uit de voorstelling geven een swingende preview, stellen zich graag aan alle pers en kinderen voor en beantwoorden alle vragen. Vervolgens gaan zij met de kinderen op zoek naar een miniatuurversie van beer die ergens tussen alle kleine gebouwen, voertuigen en inwoners van Miniworld is opgedoken. De kinderen die hem vinden maken kans op gratis kaartjes voor de try-outs in het Oude Luxor Theater! Uiteraard is er voldoende mogelijkheid om foto's te maken van de castleden en kinderen tussen de prachtige miniatuurlandschappen.

Speciale aanbieding: voordeelticket! Speciaal voor deze dag heeft Miniworld een bijzondere aanbieding: het arrangement speuren geldt die dag voor alle kinderen! Voor de prijs van €6,15 kan je naar binnen, inclusief de speurtocht van beer! Ouders mogen naar binnen voor € 6,00, bijna de helft van de normale prijs! Van deze aanbieding is gebruik te maken via onze webshop.

Over Beer
Beer in de stad! Alarm! Zo'n gevaarlijk beest, dat kan niet, tussen alle mensen. Hoewel… een beer is ook natuur. En hij komt hier niet voor niks. Hij is misschien wel gevlucht. Maar toch, die klauwen… Als hij zich nou aanpast, dan kan hij misschien blijven. Is dat goed voor de stad, of juist gevaarlijk?

De verschijning van een beer zorgt voor verdeeldheid. Wat moet je ermee? Ambtenaren, natuurvrienden, gelovigen, zwerfjongeren en sportschoolbezoekers hebben allemaal hun visie op de zaak, van uitzetten en afschieten tot knuffelen en aanbidden.

De muzikale familievoorstelling beer (7+) is geschreven door Guus Kuijer (tekst) en Diederik van Vleuten (muziek). Belangrijke rollen worden vertolkt door Fabian Jansen (Hij gelooft in mij, Mannenharten), theatermaker, actrice, presentatrice en zangeres Wendy Hoogendijk, cabaretier Kiki Schippers (De Slimste mens, Spijkers met Koppen) en Oscar Aerts (GTST, Expeditie Robinson). Alle vier zijn oud-leerlingen van het Jeugdtheaterhuis, die hun sporen op de nationale podia en de film- en televisiewereld inmiddels ruimschoots verdiend hebben. Daarnaast zijn na een intensieve auditieweek 50 talentvolle jongeren geselecteerd, die de cast compleet maken.

Heel graag tot 25 september!

Beer Jeugdtheaterhuis Beer Jeugdtheaterhuis Beer Jeugdtheaterhuis Beer Jeugdtheaterhuis

Reis Mee! Miniworld en Kinderboekenweek 2019

Datum publicatie: 12-09-2019

Kinderboekenweek

Van 2 t/m 13 oktober is de Kinderboekenweek. Dit jaar met als thema 'Reis Mee'. Waar kan je beter op reis dan in Miniworld Rotterdam?'Reis mee' gaat over de verschillende manieren van reizen. Per trein, auto, bus, vliegtuig of schip. In het binnen- en buitenland. En zelfs reizen door de tijd. Bij Miniworld kan het allemaal. Hier vind je allerlei soorten vervoersmiddelen zoals treinen, schepen, vrachtwagens en zelfs vliegtuigen. Reis door uitgestrekte polderlandschappen, via de grootste overdekte miniatuurhaven van de Benelux naar wereldstad Rotterdam. Dan steek je Het Kanaal over en reis je verder door Engeland. Alles in maar één dag!

In het thema 'Reis Mee' hebben we een leuke speurtocht bedacht. Wij ontvingen namelijk veel aanvragen van scholen / BSO's of de kinderen iets leuks kunnen doen in Miniworld met dit thema. Daarom hebben wij speciaal voor Kinderboekenweek een super vette speurtocht gemaakt waarin vervoersmiddelen centraal staan. Met deze speurtocht ga je op reis door onze miniatuurwereld, door de diverse landschappen, van Nederland naar Engeland, en zelfs door de tijd heen, op zoek naar alle vervoersmiddelen en de plekken waar ze staan.

Ga je ook me op reis door deze geweldige wereld in het klein?

Kinderboekenweek Kinderboekenweek
Kinderboekenweek Kinderboekenweek Kinderboekenweek Kinderboekenweek

Miniworld Does UK

Datum publicatie: 15-06-2019

In de maanden juli en augustus staat Miniworld in het teken van 'Miniworld Does UK'. In deze periode staat ons Groot-Brittannië bouwproject centraal. Zo zijn er speciale en iets langere rondleidingen achter de schermen, inclusief een kijkje bij dit prachtige bouwdeel. Ook serveren wij heerlijke fish & chips in ons restaurant.De laatste maanden is er keihard gewerkt om puntjes op de i te zetten voor de zomervakantie. Het Engeland/Wales deel is al ver gevorderd en is per 3 juli opengesteld voor publiek. De laatste gereed zijnde maquettes zijn geplaatst, evenals de eerste scènes met poppetjes en dieren, als ook de loopbankjes voor kinderen en de handreling. Natuurlijk werd ook keihard gewerkt aan de elektronica om de eerste treinen te kunnen laten rijden! Last but not least is er een mooie ingang gemaakt bij dit bouwdeel. Ook de horeca doet deze maanden mee met heerlijke fish & chips, geserveerd in heus krantenpapier! We hope to see you soon.

Een mooie aanbieding voor deze maanden is verkrijgbaar via onze webshop: entree met een gratis rondleiding: https://miniworldshop.nl/product/miniworlddoesuk/

Zie ook het officiële persbericht en de hoge resolutie persfoto.

Miniworld Does UK Miniworld Does UK
Miniworld Does UK Miniworld Does UK Miniworld Does UK Miniworld Does UK

Coolblue onderdeel van Miniworld Rotterdam

Datum publicatie: 15-05-2019

Coolblue

Geweldig! Sinds kort bezorgt Coolblue ook in Miniworld Rotterdam. Geen Rotterdam in het klein zonder Coolbue.Vanaf deze maand maakt Coolblue, in het echte Rotterdam gevestigd op het Weena en dus een buurman van Miniworld, onderdeel uit van Miniworld Rotterdam.

30 Bezorgwagens, 30 busjes en 30 bezorgfietsen bezorgen allerlei pakketten in onze miniatuurwereld. Dat levert een aantal prachtige plaatjes op!

Coolblue

Op zaterdag 11 mei en donderdag 16 mei bezochten ruim 350 medewerkers van Coolblue Miniworld Rotterdam. Met een speurtocht konden zij op zoek naar al hun Coolblue voertuigen. Feest!

Coolblue

Sindsdien rijden er 90 Coolblue-busjes, - vrachtwagens en -fietsjes rond in de miniatuurwereld om ook bij de kleinste klanten de Coolblue-pakketten te bezorgen. Kan jij ze allemaal vinden?

Coolblue

Alle modellen komen uit ons eigen atelier. Op basis van op de markt beschikbare modellen van bakwagens en bestelbussen hebben we deze gemaakt. Deze zijn overgeverfd en voorzien van decals met de herkenbare huisstijl van CoolBlue.

De bezorgfietsen waren een grotere uitdaging. Deze moesten we van de grond af aan ontwerpen, tekenen, laseren en assembleren. Dankzij onze lasermachine konden we dit relatief snel en eenvoudig realiseren.

Welkom Coolblue!

Coolblue Coolblue
Coolblue Coolblue Coolblue Coolblue Coolblue Coolblue Coolblue

Van 15 t/m 18 mei organiseert Stichting Meemaken in Miniatuur samen met Miniworld Rotterdam de inmiddels alweer 7de editie van de Rotterdamse Verhalen Vierdaagse. Het thema van 2019 is "Opbouwdag Rotterdam: Wederopbouwverhalen het Klein en in het Groot". Hierbij sluit Miniworld aan bij een oer-Rotterdams evenement in de stad: Opbouwdag 2019. Tijdens Opbouwdag wordt de (weder)opbouw van de stad gevierd.Drie bijzondere activiteiten

Tijdens de Rotterdamse Verhalen Vierdaagse zijn er een aantal bijzondere activiteiten te beleven in Miniworld Rotterdam:

(1) Expositie van tekeningen Mijke Zwinkels: Tijdens de vierdaagse is er een expositie van de bijzondere zwart-wit tekeningen van acht bekende Rotterdamse gebouwen van Mijke Zwinkels. Deze tekeningen zijn al op vele plekken in Rotterdam tentoongesteld, zoals ook bij de Euromast. Mijke Zwinkels is gek op Rotterdam. Zij is weliswaar verstandelijk gehandicapt, maar kan uitstekend tekenen. De tekeningen zijn te koop bij Miniworld, een set van 8 zeefdrukken of als los exemplaar. De opbrengst hiervan komt volledig ten goede aan Stichting Meemaken in Miniatuur.

(2)Verhalen, maquette en foto's van Bouwcentrum Rotterdam: Tijdens de RVV 2019 zijn in Miniworld vele verhalen over de wederopbouw te lezen en is beeldmateriaal en een maquette te zien van het Bouwcentrum Rotterdam, het centrum van alle wederopbouwactiviteiten tijdens Opbouwdag 2019.

(3)Avondopenstelling 17 mei: Lezing Wytze Patijn over wederopbouw in Rotterdam: Op 17 mei vertelt Patijn in een presentatie van 45 minuten over de wederopbouw van Rotterdam, ook aan de hand van de miniatuurwereld. Voor en na de presentatie is er gelegenheid zelf rond te kijken de miniatuurwereld. Patijn was van 1993 tot 1995 hoogleraar Architectonisch Ontwerpen aan de Technische Universiteit Delft. Van 1995 tot 2000 was Patijn Rijksbouwmeester. In deze functie was hij onder andere auteur van het boekje 'Tips van de Rijksbouwmeester bij de selectie van architecten in het kader van de Europese aanbesteding'. Van 2006 tot november 2010 was hij decaan van de faculteit Bouwkunde van de TU Delft. Daarnaast werkte hij als architect bij Kuiper Compagnons in Rotterdam. In 2010 werd Patijn stadsbouwmeester van Delft.

(4)Excursie Rotterdam: wederopbouwverhalen in het klein en in het groot: Op 18 mei is er een excursie: tijdens deze excursie bezoekt u Miniworld Rotterdam en een kop koffie en een heerlijke Rotterdamse koek van Banketbakker van der Heyden. Vervolgens reist u door de stad met een historische bus van Stichting RoMeO, met een gids die u vertelt over de wederopbouw van Rotterdam. Tenslotte krijgt u nog een rondleiding door het Bouwcentrum Rotterdam (optie).

De Rotterdamse Verhalen Vierdaagse voeren wij uit in nauwe samenwerking met Platform Wederopbouw Rotterdam en Greenchoice, de huidige gebruikers van het Bouwcentrum Rotterdam.

Zie ook het officiële persbericht.

Hoge resolutie persfoto.

Groot-Brittannië Groot-Brittannië Groot-Brittannië Groot-Brittannië Groot-Brittannië

1 april! Miniworld Rotterdam Stopt Bouw Groot-Brittannië

Datum publicatie: 1-04-2019

Brexit is ook bij Miniworld een feit. Sinds 2015 bouwde Miniworld Rotterdam aan een nieuwe uitbreiding van de miniatuurwereld met als landenthema Groot-Brittannië. Een Engelse probrexit zakenman heeft het bouwdeel opgekocht en laat dit verschepen naar het Verenigd Koninkrijk. De reden: volgens hem hoort een dergelijke Britse miniatuurlandschap niet thuis op het Europese vasteland.Vier jaar bouwen aan deze spectaculaire uitbreiding komt nu abrupt tot een einde. In 2018 zocht Miniworld voor het afbouwen van dit bouwdeel nog het laatste stukje financiering. Een Engelse pro- Brexit zakenman toonde interesse hiervoor, maar op een hele andere basis. Na maanden intensieve onderhandeling is het dan zover dat deze anonieme financier het 190m2 grote bouwwerk definitief heeft opgekocht.

Het zal in delen per zeecontainer worden vervoerd naar het Verenigd Koninkrijk. Hier zal het door Engelse maquettebouwers worden afgebouwd met als doel om het onderdeel te maken van een groot Engels museum, waarvan de naam nu nog vertrouwelijk is. De demontage van dit bouwdeel, dat onder andere bergen van 2,5 meter hoog omvat, is geen sinecure. Alle landschappen, maquettes en besturingstechniek zullen minutieus worden ontmanteld en ingepakt. Dit alleen al zal zeker zes maanden in beslag nemen.

Miniworld is reeds gestart met een alternatief thema om deze grote ruimte gevuld te krijgen. "Het is nu terug naar de tekentafel om op termijn toch een spectaculaire nieuw deel van onze miniatuurwereld te kunnen opleveren", aldus directeur van Miniworld Rotterdam. Op maandag 1 april wordt gestart met het transportklaar maken van het Groot-Brittannië bouwdeel.

Let op: Dit is allemaal een 1 april grap!

Zie ook het officiële persbericht.

Hoge resolutie persfoto.

Groot-Brittannië Groot-Brittannië

Paul Haagsma Overleden

Datum publicatie: 21-03-2019

Paul Haagsma Overleden

Op maandag 18 maart 2019 hebben wij in grote verslagenheid kennis genomen van het onverwacht overlijden van Paul Haagsma (13 januari 1962), de geestelijk vader en programmeur van de door Miniworld gebruikte modelspoor besturingssoftware Koploper. Ons team ervaart dit als een groot gemis. Wij wensen de familie en nabestaanden van Paul sterkte in deze moeilijke tijd.Paul is niet weg te denken uit de geschiedenis van Miniworld. Hij heeft met zijn integere, markante persoonlijkheid en grote kundigheid veel betekend voor onze attractie. Regelmatig was hij te vinden in onze verkeersleiding, bijvoorbeeld om nieuwe versies van Koploper te installeren of te ondersteunen bij een diversiteit aan vraagstukken in onze besturingstechniek.

Met Koploper heeft Paul bovendien een enorme bijdrage geleverd aan de digitalisering van de modelspoorhobby in Nederland en daarbuiten.

Soms zagen we Paul ook lange tijd niet. Dit is in deze context een goed teken, namelijk dat de besturingssoftware Koploper probleemloos zijn werk deed. Want dat doet het bij Miniworld al sinds de opening in 2007. Een teken van de kundigheid waarmee en meticuleuze wijze waarop Paul zijn software programmeerde.

De laatste maanden was ons contact geïntensiveerd, aangezien Paul ons hielp met het programmeren van de databases voor ons nieuwe bouwdeel Groot-Brittannië. Dit betekende regelmatig mailcontact over de technische aspecten van het ontwerp van de besturingstechniek. Feilloos haalde alle onvolkomenheden uit onze diverse schema's. Niets ontging hem. Midden in dit proces is hij veel te vroeg en plotseling heengegaan. We missen hem enorm.

Wil je persoonlijk afscheid nemen van Paul? Mail mij dan op marc.van.buren@miniworldrotterdam.com. Ik zal u dan de betreffende informatie verstrekken.

Marc van Buren
Directeur Miniworld Rotterdam
Namens het gehele Miniworld team

Paul Haagsma Overleden Paul Haagsma Overleden Paul Haagsma Overleden Paul Haagsma Overleden

Olifant Joep uit logeren bij Miniworld

Datum publicatie: 23-02-2019

Olifant Joep

De hele Krokusvakantie logeert en werkt Olifant Joep van Olifant-uit-logeren bij Miniworld, samen met zijn vriendjes. Onze collega's en de bezoekers zijn weg van hem!Olifant Joep

Olifant Joep helpt de hele vakantie mee op de verschillende afdelingen bij Miniworld Rotterdam. Aan het werk dus. Olifant Joep vindt dat helemaal niet erg, want hij mag ook een kijkje nemen in het modelatelier, waar alles gemaakt wordt wat in Miniworld is te zien.

Ook mag hij een kijkje nemen in de commandocentrale, waar alles aangestuurd wordt wat rijdt in de miniatuurwereld.

Olifant Joep

Hij mag zelfs meedraaien met onze vrijwilligers die op een avond wegaanduidingen aanbrachten aan de wegen en fietspaden in de miniatuurwereld.

Olifant Joep

Al snel is hij helemaal ingeburgerd. Joep maakt zeker vrienden! Zowel bij de bezoekers als ook bij de medewerkers van Miniworld. Joep mag zelfs even de jas aan van de teamleider van het modelatelier. Dat mag normaal niemand!

Olifant Joep

Je ziet het ook tijdens de gezellige lunch met de collega's: super gezellig.

Olifant Joep

Joep gaat in zijn logeerweek bij Miniworld ook gelijk even op bezoek bij allerlei bedrijven zoals A&M Recycling, Regoort, de RET en Dachser. Wat leert hij veel.

Olifant Joep

Olifant Joep is onderdeel van de campagne van Villa Joep om te helpen in hun strijd tegen neuroblastoom kinderkanker. Wil je hen ook steunen? Dat kan. Kijk op hun website voor meer informatie. U kunt hen ook steunen door een olifantje te kopen (mail naar olifant@gelukkigeklant.nl) of door Joep een weekje bij u te laten logeren.

Olifant Joep Olifant Joep Olifant Joep Olifant Joep Olifant Joep Olifant Joep Olifant Joep Olifant Joep Olifant Joep

Vrijwilligers FSV De Feijenoorder plaatsen poppetjes in mini-Kuip

Datum publicatie: 07-08-2018

Mini Mega Doek FSV De Feijenoorder in Miniworld

Zaterdag 28 juli 2018 verwelkomde Miniworld Rotterdam een aantal vrijwilligers van FSV de Feijenoorder. Zij mochten allemaal een poppetje uitzoeken en laten plaatsen in een vak naar keuze in De Kuip. Dat hebben zij met veel enthousiasme gedaan!Het bezoek was ter ere van de plaatsing onlangs van het mega doek, eigenlijk hier een mini-mega doek, in Miniworld Rotterdam, op een flatgebouw vlakbij het Hofplein in miniatuur. Net als in het echt tijdens de huldiging van Feyenoord in 2017.

Om 10:00 uur stonden de eerste vrijwilligers al voor de deur, klaar om een poppetje uit te zoeken en te plaatsen. Geleidelijk aan druppelden meer vrijwilligers binnen. Iedereen kende elkaar en de sfeer zat er goed in. Eerst werden de poppetjes uitgezocht. Daarna werd de Kuip supporterskaart ingevuld. Met de supporterskaart in de hand ging het vervolgens richting De Kuip, waar een van de medewerkers van Miniworld al klaar stond om de poppetjes te plaatsen in een vak naar keuze.

Sander in de Kuip

Onder hen Sander, een van de jongere fans aanwezig op deze dag. Hij wilde ook graag een supporter in De Kuip plaatsen en was blij verrast toen hij dit zelf mocht doen. Net als Jeroen, die een grote rol heeft gespeeld bij het echte mega doek. En natuurlijk werd het poppetje van Wim, voorzitter van FSV De Feijenoorder, geplaatst.

Wil jij zelf ook een poppetje plaatsen dan kan dat natuurlijk. Meer informatie vind je op onze word supporter in Kuip pagina. Nogmaals: een lege Kuip? Dat kan niet natuurlijk!

FSV De Feijenoorder in Kuip Sander in Kuip in Miniworld

Miniatuurmolens in Vreugdestand na inschrijving molenaarsambacht als immaterieel cultureel erfgoed bij UNESCO!


Datum publicatie: 8-12-2017

Miniatuurmolens  Vreudgestand Unesco

Is het jou ook al opgevallen? Alle molens in Nederland staan op vreugdestand, natuurlijk in Miniworld Rotterdam ook!

Op 7 december 2017 is het molenaarsambacht officieel ingeschreven als immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid bij UNESCO. Na de bekendmaking werden door heel Nederland molens in de vreugdestand gezet. In onze miniatuurwereld laten wij zien hoe blij en trotst wij zijn.

Miniatuurmolens  Vreudgestand Unesco

Deze internationale erkenning betekent een grote impuls voor het molenbehoud, nu en in de toekomst. Het zijn immers de molenaars die de molens letterlijk tot leven brengen en ze zo bestaansrecht geven in de huidige samenleving.

Het molenaarsambacht is het eerste Nederlandse immaterieel erfgoed, dat is op genomen in deze lijst van UNESCO. Wil je ook molenaar worden? Er bestaat in Nederland een opleiding voor vrijwillig molenaar, waarmee ook jij immaterieel erfgoed kan worden!

Miniatuurmolens  Vreudgestand Unesco Miniatuurmolens  Vreudgestand Unesco

Politiepup Bumper ontmoet zijn evenbeeld in Miniworld!


Datum publicatie: 28-03-2017

Bumper in Miniworld

Rotterdam, 28 maart 2017 – Politiehond-in-opleiding Bumper ontmoette zijn ieniemienie evenbeeld in Miniworld Rotterdam. Wij plaatsten eerder een schaalmodel van de geliefde politiepup, vergezeld door twee agenten en een blauw politiebusje, op de parkeerplaats van Politiebureau Veilingweg in miniatuur.Het was maandagochtend flink stressen voordat Bumper en zijn baasje arriveren. Wij waren namelijk het schaalmodelletje van de hond kwijt. Even heerste de angst dat de nieuwste inwoner van klein Rotterdam was opgezogen door een stofzuiger. Gelukkig vinden ze hun kleine pup op tijd terug.

De jonge Bumper is in vergelijking met zijn schaalmodel, dat met een klein penseeltje onder een loep is geschilderd, een gigantische herder. Bezoekers moeten goed zoeken om het beeldje ter grootte van een mier te vinden. In de verte lijkt het haast op een zwart stipje.

Bron en foto : AD Klik voor het filmpje

Bumper in Miniworld Bumper in Miniworld

Opening "Station Schoufour" en CHIO in miniatuur


Datum publicatie: 9-2-2017

Station Schoufour CHIO in miniatuur

Rotterdam, 9 februari 2017 – Vandaag was de feestelijke opening van 'Station Schoufour' en het CHIO Hippisch Park Rotterdam. Berenice Noordam en Jan Willem Körner, persoonlijke goede vrienden van wijlen de heer Schoufour, openden deze nieuwe uitbreiding van Miniworld Rotterdam. Ook Frans Lavooij, één van de drijvende krachten achter het CHIO, was hierbij aanwezig.Station Schoufour CHIO in miniatuur

Wijlen de heer Schoufour had naast een passie voor de Rotterdamse haven en de paardensport ook een passie voor miniatuurtreinen. In de loop der jaren heeft hij in zijn tuinhuis een indrukwekkende modelbaan van 4 bij 3 meter groot gebouwd. Na het overlijden van de heer Schoufour in augustus 2014 is de modelbaan geschonken aan Miniworld Rotterdam en de stichting Meemaken in Miniatuur.

Wij hebben deze schenking graag geaccepteerd en zijn het afgelopen jaar bezig geweest om dit complex vanuit België naar Rotterdam over te brengen en het in Miniworld Rotterdam weer volledig op te bouwen en te restaureren. Er is een ruimte gecreëerd voor een vaste en kwalitatief hoogwaardige en toch bescheiden opstelling. In lijn met de persoon die Jacques Schoufour was.

Bovendien hebben wij ook het CHIO Hippisch Park in miniatuur nagebouwd, inclusief een deel van het Kralingse Bos. Hiermede kunnen wij onze veelal jongere bezoekers enerzijds informeren over de heer Schoufour en de betekenis die hij voor Rotterdam en zijn haven heeft gehad. Anderzijds informeren wij onze bezoekers over het CHIO Rotterdam en het belang dat dit sportevenement heeft voor de stad.

De combinatie van 'Station Schoufour' en het CHIO Hippisch Park Rotterdam heeft een oppervlakte van circa 50 m2 en is hiermee een aanzienlijke uitbreiding van de miniatuurwereld Miniworld Rotterdam.

Bovendien is deze uitbreiding een eerste stap naar ons volgende grote project, namelijk het zogenaamde Erfgoedkwartier Rotterdam. Dit wordt een verdere uitbreiding van onze miniatuurwereld waarmee nog eens 50 Rotterdamse Rijksmonumenten in miniatuur worden toegevoegd aan onze attractie. Hiermee creëren we bovendien een bijzonder hulpmiddel voor cultuurhistorisch onderwijs over de geschiedenis van Rotterdam voor jongere generaties.

Download ook het persbericht onze perspagina.

Station Schoufour CHIO in miniatuur Station Schoufour CHIO in miniatuur Station Schoufour CHIO in miniatuur Station Schoufour CHIO in miniatuur Station Schoufour CHIO in miniatuur
Station Schoufour CHIO in miniatuur

Vlaggenparade Rotterdam in miniatuur


Datum publicatie: 16-12-2016

Vlaggenparade Rotterdam

De Vlaggenparade is met 230 wapperende vlaggen op de Boompjes een in het oog springend Rotterdams buitenmuseum om trots op te zijn. Samen met de Stichting Vlaggenparade Rotterdam is op 16 december de vlaggenparade in miniatuur onthuld bij Miniworld Rotterdam. De Vlaggenparade in miniatuur toont alle vlaggen van de Verenigde Naties. Hiermee toont nu ook mini-Rotterdam het internationale karakter van de stad.Vlaggenparade Rotterdam

Miniworld ontvangt steeds meer internationale toeristische bezoekers. Met de Vlaggenparade in miniatuur is nu ook Miniworld Rotterdam in staat om deze wereldburgers te verwelkomen in de stad. De Vlaggenparade is absoluut een blikvanger, zowel in groot als klein Rotterdam. Tijdens de onthulling werden ook een aantal nieuwe ontwikkelingen rondom de Vlaggenparade gepresenteerd door de groep van vijf enthousiaste en betrokken Rotterdammers, die tezamen het bestuur vormen van de sinds 1998 opgerichte Stichting Vlaggenparade Rotterdam.

Vlaggenparade Rotterdam

De Rotterdamse schrijfster Daphne Huisden heeft ter ere van de opening een kort verhaal over het internationale karakter van de stad voorgelezen. Dit verhaal schreef zij speciaal voor deze feestelijke opening.

Download ook het persbericht onze perspagina.

Vlaggenparade Rotterdam Vlaggenparade Rotterdam
Vlaggenparade Rotterdam Vlaggenparade Rotterdam Vlaggenparade Rotterdam Vlaggenparade Rotterdam

Bijzonder Rotterdams Initiatief: Kom Erbij en Beleef Mee


Datum publicatie: 16-11-2016

Kom Erbij Beleef Mee Dag Miniworld Humanitas RMC

Woensdag 16 november vond een uniek Rotterdams initiatief plaats bij Miniworld Rotterdam: de Kom Erbij en Beleef Mee Dag. Diverse Rotterdamse ondernemingen en organisaties werkten samen om een dag te organiseren voor een groep van ruim 100 Rotterdammers die zich in een situatie van eenzaamheid en isolatie bevinden.Het is zo belangrijk deze groep mensen niet te vergeten. Stichting Humanitas spreekt over levensvreugde en geluk. Miniworld Rotterdam, de Rotterdamse Mobiliteit Centrale en Stichting Humanitas hebben de handen ineen geslagen om een mooie middag te organiseren. Met dit initiatief hopen de meewerkende organisaties hun steentje te hebben bijgedragen aan het benadrukken van de leuke dingen in het leven voor deze groep.

De Rotterdamse Mobiliteit Centrale verzorgde het vervoer voor alle deelnemers en sponsorde de dag. Stichting Humanitas begeleidde de groep. Miniworld Rotterdam zorgde voor de locatie, de organisatie en het entertainment. Het Albeda College participeerde met een groep studenten om de dag te begeleiden en zorgden voor heerlijk gebak. Fotograaf van der Graaf maakte een fotoreportage van de hele dag en zal ervoor zorgen dat alle deelnemers de foto's ontvangen. Ook wethouder Hugo de Jonge (onderwijs, jeugd en zorg) was erbij om de groep een dag te geven om nooit meer te vergeten.

Het werd een dag vol verhalen, al lopend door Rotterdam in het klein. Verhalen van vroeger, verhalen van nu. Tussendoor een lekker hapje en drankje, en veel aandacht en gezelligheid. Kortom: "Een memorabele dag", om de woorden te gebruiken van de directeur van Miniworld Rotterdam! Met trots kijken wij allen terug op deze mooie middag.

Download ook het persbericht onze perspagina.

Kom Erbij Beleef Mee Dag Miniworld Humanitas RMC Kom Erbij Beleef Mee Dag Miniworld Humanitas RMC Kom Erbij Beleef Mee Dag Miniworld Humanitas RMC
Kom Erbij Beleef Mee Dag Miniworld Humanitas RMC Kom Erbij Beleef Mee Dag Miniworld Humanitas RMC Kom Erbij Beleef Mee Dag Miniworld Humanitas RMC

Onthulling Sparta Stadion Het Kasteel in miniatuur


Datum publicatie: 15-10-2016

Onthulling Sparta Stadion Het Kasteel

Met gepaste trots is vandaag, 15 oktober 2016, het Sparta Stadion Het Kasteel in miniatuur onthuld bij Miniworld Rotterdam. De directeur van Miniworld Rotterdam heeft samen met Sparta directeur Manfred Laros de openingshandeling verricht.100 jaar Het Kasteel


De mijlpaal van het 100 jarig bestaan van Het Kasteel was voor Miniworld Rotterdam en Sparta de aanleiding om de handen ineen te slaan om het Sparta Kasteel voor EEUWIG in Miniworld Rotterdam te plaatsen. De onthulling gebeurde precies 100 jaar nadat Het Kasteel werd geopend op 15 oktober 1916. In ditzelfde weekend worden eveneens de eerste 150 Sparta supporters in het stadion geplaatst in miniatuur. Spartanen kunnen zelf een poppetje kopen en deze laten plaatsen op een stoel naar keuze.

Onthulling Sparta Stadion Het Kasteel

550 mensuren


Het bouwen van het Sparta stadion in miniatuur is met ruim 550 mensuren een groot project. Gemiddeld 2 mensen per dag bouwden 7 weken lang aan het stadion. Ook het plaatsen van de 11.000 miniatuurstoeltjes op de tribunes was een enorme klus. De maquette is zo gedetailleerd dat het oude Sparta logo en zelfs de handgemaakte minisculpturen van de aapjes op Het Kasteel te zien zijn.

Cultuurhistorisch erfgoed in miniatuur


De cultuurhistorie van Rotterdam is één van de rode draden door het Rotterdamse deel van Miniworld. Het Sparta Kasteel wordt onderdeel van het zogenaamde Erfgoedkwartier Rotterdam, dat in 2017 bij Miniworld Rotterdam zal worden gebouwd. Met het Erfgoedkwartier worden de maquettes van 50 Rotterdamse Rijksmonumenten toegevoegd aan de miniatuurattractie.

Wil jij jezelf met een figuurtje vereeuwigen op de tribunes van het Het Kasteel? Ga naar onze speciale Sparta pagina!

Download ook het persbericht onze perspagina.

Onthulling Sparta Stadion Het Kasteel Onthulling Sparta Stadion Het Kasteel Onthulling Sparta Stadion Het Kasteel Onthulling Sparta Stadion Het Kasteel
Onthulling Sparta Stadion Het Kasteel Onthulling Sparta Stadion Het Kasteel Onthulling Sparta Stadion Het Kasteel Onthulling Sparta Stadion Het Kasteel Onthulling Sparta Stadion Het Kasteel Onthulling Sparta Stadion Het Kasteel Onthulling Sparta Stadion Het Kasteel Onthulling Sparta Stadion Het Kasteel Onthulling Sparta Stadion Het Kasteel Onthulling Sparta Stadion Het Kasteel

Onthulling maquette Wateroverlast Hoogheemraadschap


Datum publicatie: 12-10-2016

Onthulling Wateroverlast Ons Water Hoogheemraadschap Rotterdam

Vandaag werd bij Miniworld een nieuwe maquette onthuld met als thema "Maatregelen tegen wateroverlast", door onze directeur Marc van Buren en door Dorenda Gerts, bestuurder van het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard.Wat is er te zien? Aan de hand van een maquette van een blok typische Rotterdamse portiekflats met tuinen wordt getoond welke maatregelen je kan nemen in je eigen tuin tegen wateroverlast. Er zijn in het kavel zowel tuinen in miniatuur aangelegd waar geen maatregelen tegen wateroverlast zijn genomen. Daar tegenover zie je de tuinen waar deze maatregelen wel zijn toegepast.

Dit alles in het kader van 'De Week van Ons Water', die vandaag is gestart en duurt t/m 19 oktober. Thema van deze week is waterveiligheid en wateroverlast. Kunnen jullie al verschillende maatregelen benoemen tegen wateroverlast die hier te zien zijn?

Zie ook de links:
http://www.huisjeboompjebeter.nl/ https://www.onswater.nl/

Onthulling Wateroverlast Ons Water Hoogheemraadschap Rotterdam

Onthulling Wateroverlast Ons Water Hoogheemraadschap Rotterdam Onthulling Wateroverlast Ons Water Hoogheemraadschap Rotterdam
Onthulling Wateroverlast Ons Water Hoogheemraadschap Rotterdam

Onthulling Breepleinkerk in miniatuur


Datum publicatie: 20-04-2016

Onthulling Breepleinkerk Onthulling Breepleinkerk

Vandaag onthulde Burgemeester Aboutaleb op bijzondere wijze de Breepleinkerk in miniatuur bij Miniworld Rotterdam.


Miniworld besloot dat dit bijzondere gebouw niet mocht ontbreken in Rotterdam in miniatuur. Mede door het indrukwekkende verhaal dat zich in de Breepleinkerk in de Tweede Wereldoorlog heeft afgespeeld. Burgemeester Aboutaleb beschreef dit verhaal in het essay "Droom en Daad". Het is een verhaal dat verteld moet blijven worden aan jongere generaties.

Onthulling Breepleinkerk

Bij Miniworld zijn de verhalen de 4e dimensie van de driedimensionale miniatuurwereld. In samenwerking met de mensen van de Breepleinkerk zijn onze collega's van het modelbouwatelier er uitstekend in geslaagd om het verhaal van de Breepleinkerk in miniatuur te vertalen. Miniworld heeft nog een 2e maquette gebouwd, die geschonken is aan de stichting OC Breepleinkerk. Bovendien ontving burgemeester Aboutaleb een prachtig driedimensionaal schilderij van de Breepleinkerk als dank voor zijn bijdrage om dit bijzondere verhaal kunnen blijven vertellen.

Bij de feestelijke onthulling waren ruim 40 genodigden aanwezig, die na afloop genoten van een hapje en een drankje in de miniatuurwereld.

Onthulling Breepleinkerk Onthulling Breepleinkerk
Onthulling Breepleinkerk Onthulling Breepleinkerk

Miniworld Rotterdam presenteert uitbreiding Groot Brittannië op OnTraxs in het Spoorwegmuseum


Datum publicatie: 3-03-2016

Tijdens OnTraxs op 11, 12 en 13 maart presenteert Miniworld Rotterdam de grootste uitbreiding van de miniatuurwereld sinds 2009.

Het thema van het ruim 190 m2 grote bouwdeel is Groot-Brittannië. Van de krijtrotsen van Dover, via de glooiende heuvels van midden Engeland, tot de spectaculaire bergen in de Schotse Highlands

Tijdens de presentatie laat directeur Marc van Buren zien hoe het ontwerp tot stand is gekomen en welke delen en verhalen van Groot-Brittannië de inspiratie vormen.

Bezoekers krijgen een virtuele rondleiding door de ruimte, aan de hand van tientallen bouwfoto's van de miniatuurwereld en de tot nu toe gerealiseerde landschappen, gebouwen, bruggen en viaducten.

De presentaties zijn dagelijks om 13:00 en 14:30 en duren circa 45 minuten. Mis het niet!

Komt je ook naar OnTraxs in het Spoorwegmuseum Utrecht? Meer informatie over OnTraxs vind je hier...

Miniworld Groot Brittannië OnTraxs Miniworld Groot Brittannië OnTraxs
Groot Brittannie panorama

Miniworld 10 jaar terug!


Datum publicatie: 15-09-2015

Op 15 september 2005 werd het plan om Miniworld Rotterdam (toen nog Railz Miniworld genoemd) op te zetten wereldkundig gemaakt op het Zakenfestival Rotterdam. Het is alweer 10 jaar geleden dat we deze mijlpaal bereikten. Vanaf nu blikken we regelmatig terug op hoe Miniworld er 10 jaar geleden uit zag.

We starten met een splinternieuw weekverslag van week 37 in 2005. Met nooit eerder getoonde foto's van de hoe onze vestigingslocatie er uit zag toen we deze voor het eerst bezochten in 2005 en diezelfde locatie 10 jaar later anno 2015.

De verschillen zijn enorm en spectaculair. We zijn ontzettend trots op wat we de afgelopen 10 jaar hebben gerealiseerd bij Miniworld. Bekijk het weekverslag 37 uit 2005 direct.

Houdt onze website en Facebookpagina in de gaten de komende tijd, want we zullen regelmatig terugblikken op de mijlpalen die we in 2005 hebben bereikt in de opmars naar de eerste weekverslagen over de bouw die starten vanaf 2006 in week 13.

Miniworld 10 jaar terug

Red Kleine Fady in miniatuur


Datum publicatie: 05-08-2015

Miniworld Red Kleine Fady Miniworld Red Kleine Fady

Mini(world) bewoners op de bres voor kleine Fady! Miniworld Rotterdam en Stichting Meemaken in Miniatuur slaan de handen ineen om kleine Fady te helpen. Natuurlijk op geheel eigen wijze: in miniatuur, via het verkopen en plaatsen van minibewoners.

Fady is een 4 jarige jongen die lijdt aan neuroblastoom. Om zijn overlevingskansen aanzienlijk te vergroten dient hij in de VS immunotherapie te ondergaan. De behandeling hiervan wordt wél door de ziektekostenverzekering vergoed, echter de bijkomende reis- en verblijfkosten niet.

Om hierin te voorzien is de stichting Redt Kleine Fady opgezet door zijn familie en buurvrouw. Steun deze actie door voor € 5,- een minibewoner aan te schaffen via de webshop van Miniworld Rotterdam of bij Miniworld zelf. Ook plaatsten wij al eerder een collectebus bij onze entreebalie.

Op 5 augustus 2015 was Fady met zijn ouders op bezoek bij Miniworld om persoonlijk zichzelf en zijn familie in miniatuur te vereeuwigen in onze miniatuurwereld op een speciaal voor deze actie gebouwd platform.

Natuurlijk verwachten we dat vele van onze bezoekers, abonnementhouders en Facebookfans deze actie met ons tot een succes maken! Beklim het podium bij Fady en gezin en doneer aan de stichting Red Kleine Fady!

Miniworld Red Kleine Fady

Fady keek zijn ogen uit in onze miniatuurwereld en riep ons continu bij hem om de mooie dingen die hij zag te komen bekijken. Ook hebben we hem een exclusieve rondleiding in ons modelbouwatelier gegeven. Ook hier was hij onder de indruk van alle gebouwen die hier in aanbouw waren.

Miniworld Rotterdam en Stichting Meemaken in Miniatuur trekken zich het lot van Fady en zijn familie aan en hebben daarom de handen ineen geslagen.

"Als familieattractie vinden wij het belangrijk om ons steentje bij te dragen aan de maatschappij. Daarom zijn wij, samen met Stichting Meemaken in Miniatuur, op zoek gegaan naar een manier om Fady te steunen", aldus Marc van Buren, directeur van Miniworld Rotterdam. "En hoe beter dan via onze minibewoners?".

In augustus en september is het mogelijk om een miniatuur poppetje te kopen en deze te (laten) plaatsen in Miniworld Rotterdam, in het park bij de Euromast. Per geplaatst poppetje komt € 4,= ten goede aan de Stichting Redt kleine Fady. Alle kosten worden door Miniworld en MeeMaken in Miniatuur voor hun rekening genomen.

Miniworld Red Kleine Fady Miniworld Red Kleine Fady Miniworld Red Kleine Fady
Miniworld Red Kleine Fady Miniworld Red Kleine Fady

Opening Calistenics park in miniatuur!


Datum publicatie: 01-05-2015

Op 30 april werd het 1e Dordtse miniatuur Calisthenics park onthuld in Miniworld Rotterdam. Het miniatuurparkje is een combinatie van de beide Calisthenics parken gelegen in Dordrecht in het Sterrenburg park en het Weizigtpark. De onthulling werd gedaan door Jason Calisthenics en sportwethouder Rinette Reynvaan. Aanwezigen tijdens de onthulling waren Jan Booij van Stadsbeheer, Carlo Haveman, Marc van Buren directeur Miniworld en overige Calisthenics atleten.

Bijzonder aan de onthulling was dat wethouder Reynvaan in 2012 en 2014 in Dordrecht 2 Calisthenics parken heeft geopend waar Jason Calisthenics ook nauw bij betrokken was door zijn expertise en kennis omtrent de sport. Nu hebben zij samen de onthulling mogen doen van het 1e miniatuur Calisthenicspark in Nederland. Een primeur dus!!

Opening Blijdorp
Opening Calisthenics Park

Opening Diergaarde Blijdorp in miniatuur!


Datum publicatie: 13-4-2015

Met veel genoegen vond afgelopen vrijdag 10 april bij Miniworld Rotterdam de opening plaats van Diergaarde Blijdorp in miniatuur.

Miniworld en de Vrienden waren het er over eens: één van de populairste attracties van Nederland en een icoon van Rotterdam mag natuurlijk niet in de grootste overdekte miniatuurwereld van de Benelux ontbreken. Bij hoge uitzondering heeft de vereniging daarom dit keer ook buiten Blijdorp zelf bijgedragen aan de bouw van bijzondere verblijven, namelijk de dierentuin in miniatuur.En daarom kunnen wij na lang bouwen nu met trots de dierentuin in het klein onthullen. Er is een aantal Vriendenverblijven nagebouwd. Het ijsberenverblijf, de Tijgerkreek, Taman Indah en de Gierenrots en natuurlijk Amazonica ontbreken niet. En uiteraard is er ook een miniatuur Vriendenwinkel aanwezig. Daarnaast zijn een aantal iconische gebouwen van de Diergaarde, zoals de Rivierahal en de entrees gebouwd. Het is een prachtige aanvulling op de bijzondere miniatuurwereld aan het Weena waar al diverse andere iconen van Nederland en Rotterdam en omgeving in het bijzonder te zien zijn.

Opening Blijdorp
Opening Blijdorp Opening Blijdorp Opening Blijdorp

Miniworld 'Leukste Uitje van Zuid-Holland 2015'


Datum publicatie: 30-3-2015

Miniworld Rotterdam is volgens ANWB-leden het 'Leukste Uitje van Zuid-Holland'. Frits van Bruggen, hoofddirecteur van de ANWB, reikte de prijs vanmiddag op het hoofdkantoor van de ANWB uit.

Al drie keer heeft Miniworld deze prijs gewonnen! Sinds 2012 is Miniworld elk jaar genomineerd voor deze prijs en kwam telkens in de top 3. De miniatuurwereld wint vanwege hoge scores op het aanbod en sfeer. Ook zijn ANWB-leden erg te spreken over de klantvriendelijkheid van het personeel. Een reactie van de bezoeker: 'Ook als oudere voel je je "teruggeworpen" in de tijd. Het is uitdagend om alles te herkennen uit verleden en het heden. Schitterend vervaardigd allemaal'.

Trots Marc van Buren, directeur van Miniworld Rotterdam is verheugd met de prijs: "We zijn trots om voor de derde keer de winnaar van deze verkiezing te zijn, temeer omdat het een echte publieksprijs. Het is fantastisch dat de bezoekers zo'n enorm hoge waardering hebben voor onze miniatuurwereld."

Onthulling RPA patrouillevaartuig havenbedrijf rotterdam

Haven van Miniworld Rotterdam nu ook de veiligste ter wereld


Ingebruikname drie RPA patrouille vaartuigen in miniatuurhaven

Datum publicatie: 27-3-2015

onthulling RPA patrouillevaartuig havenbedrijf rotterdam

Op vrijdag 17 maart 2015 onthulden Miranda Sagel (Hoofd Patrouillevaartuigen bij het havenbedrijf Rotterdam) en haar collega Frans Bos op spectaculaire wijze drie Rotterdam Port Authority (RPA's) patrouille vaartuigen in de Haven van Miniworld Rotterdam.

Onthulling RPA patrouillevaartuig havenbedrijf rotterdam

Met de inzet van deze drie RPA's wordt de Mini-Haven van Rotterdam, net als de Maxi-Haven al jaren is, een van de veiligste havens van de wereld. Tevens kunnen we hiermee aandacht besteden en waardering tonen voor het belangrijke werk dat de bemanningsleden van de RPA's 24 uur per dag voor de Rotterdamse haven verrichten.

Onthulling RPA patrouillevaartuig havenbedrijf rotterdam Onthulling RPA patrouillevaartuig havenbedrijf rotterdam
Onthulling RPA patrouillevaartuig havenbedrijf rotterdam Onthulling RPA patrouillevaartuig havenbedrijf rotterdam Onthulling RPA patrouillevaartuig havenbedrijf rotterdam Onthulling RPA patrouillevaartuig havenbedrijf rotterdam

Voldoende "blauw" op straat in Miniworld Rotterdam


Politie Hoofdcommissaris Paauw opent Bureau's Haagseveer en Veilingweg

Datum publicatie: 5-2-2015

Op woensdag 4 februari 2015 onthulden Hoofdcommissaris Rotterdam Rijnmond & Zuid-Holland Zuid dhr. Frank Paauw en wijkagent Jaap Kok op spectaculaire wijze twee maquettes van Rotterdamse Politie Bureaus Doelwater en Veilingweg.

Met de opening van deze twee Politie Bureaus tonen we enerzijds een stuk waardering voor het goede werk dat Hoofdcommissaris Paauw en zijn ruim 7.000 dienders dagelijks in onze regio verrichten. Anderzijds voegen we hiermee de geschiedenis (Bureau Doelwater/Haagseveer) en de actualiteit (nieuw Bureau Veilingweg) van de Politie Rotterdam toe aan de beleving van Miniworld.

onthulling Poltiebureau Haagseveer & nieuw Bureau Veilingweg onthulling Poltiebureau Haagseveer & nieuw Bureau Veilingweg onthulling Poltiebureau Haagseveer & nieuw Bureau Veilingweg onthulling Poltiebureau Haagseveer & nieuw Bureau Veilingweg

Vrienden van Diergaarde Blijdorp bouwen ook in Rotterdam

Datum publicatie: 8-1-2015

Miniworld Rotterdam krijgt er een nieuwe attractie bij. Zij bouwen samen met de Vereniging Vrienden van Blijdorp de Diergaarde Blijdorp in miniatuur na. Bezoekers aan de grootste miniwereld van de Benelux kunnen vanaf april genieten van de Diergaarde. De Vereniging Vrienden van Blijdorp, de grootste dierentuinondersteunende vereniging van Europa draagt bij aan de bouw. Zij vinden dat Blijdorp en de unieke verblijven die dankzij de vereniging in de dierentuin zijn gerealiseerd niet in deze populaire attractie mogen ontbreken.

Er worden een aantal Vriendenverblijven nagebouwd. Het ijsberenverblijf, de Tijgerkreek, Taman Indah en de Gierenrots en natuurlijk Amazonica ontbreken straks niet. En uiteraard is er ook een miniatuur Vriendenwinkel aanwezig! Daarnaast worden er ook iconische gebouwen van de Diergaarde, zoals de Rivierahal en de entrees gerealiseerd. Zo ziet iedereen direct dat het om Blijdorp gaat.

Wij laten ons meevoeren in de wonderlijke wereld van 535m² miniatuurwereld met herkenbare Nederlandse landschappen met vele scènes die de fantasie prikkelen. Er is een complete wereld te ontdekken en te beleven.

Sfeervolle en uitgestrekte polderlandschappen worden afgewisseld met de moderne en historische architectuur van "Rotterdam in miniatuur", inclusief de grootste overdekte miniatuurhaven van Europa.

Rotterdam in miniatuur beslaat met ruim 200 m² het grootste deel van onze miniatuurwereld. De ruim 50 zelf gebouwde maquettes van moderne en historische Rotterdamse gebouwen maakt het werkelijke uniek in Nederland en Europa.

En daar komt nu dus Diergaarde Blijdorp en de Vereniging Vrienden van Blijdorp bij!

Een prachtige samenwerking tussen Miniworld Rotterdam en de Vereniging Vrienden van Blijdorp zorgt voor een stukje Blijdorp in Miniworld waar men niet om heen kan.

Ontwerp Diergaarde Blijdorp

Hierboven een impressie van het ontwerp van de Diergaarde in Miniatuur bij Miniworld Rotterdam. Een groot kavel is vrijgemaakt. Echter is het hierop visualiseren van de Miniatuur Diergaarde een hele toer, aangezien de vorm van het kavel niet overeenkomt met de vorm van de Diergaarde in het groot!

Ontwerp Diergaarde Blijdorp

Opening oliebollenkraam Richard Visser bij Miniworld Rotterdam

Datum publicatie: 11-12-2014

Opening oliebollenkraam Richard Visser

Op donderdag 11 december onthulde de beroemde Rotterdamse oliebollenbakker Richard Visser op een wel heel bijzondere wijze zijn nieuwe kraam: in miniatuur door middel van het optillen van een reuze oliebol, waaronder zijn kraam was verstopt. In 2011 werd voor het eerst de oliebollenkraam van Richard Visser in Miniworld nagebouwd en kreeg dit model een plaats bij het Stadhuis. Sinds kort is de kraam van Richard geheel vernieuwd, nog mooier en groter. En in Miniworld moest dit natuurlijk ook aangepast worden. Waar Miniworld heel trots op is: in de echte stad is hij maar drie maanden per jaar te vinden op de hoek van de Heemraadssingel en de Vierambachtsstraat, maar bij Miniworld staat hij er het hele jaar bij het Stadhuis.

Officiële opening Koepel Zeeburg

Datum publicatie: 29-11-2014

Opening Koepel Zeeburg

Op zaterdag 29 november vond in Oostvoorne de officiële opening plaats van de Koepel Zeeburg. Hierbij waren onder andere burgemeester de Jong en directeur Marc van Buren bij aanwezig. Het bestuur van de stichting Koepel Zeeburg neemt de foto van de miniatuurversie van de Koepel Zeeburg in ontvangst. Deze miniatuurversie is al enkele maanden te bewonderen bij Miniworld Rotterdam.

Onthulling Kuip in miniatuur

Datum publicatie: 17-10-2014

Overhandiging Van Ghentkazerne

Kuip voor eeuwig in Miniworld Rotterdam

De huidige Kuip blijft voor EEUWIG bewaard bij Miniworld Rotterdam. Door clubicoon Gerard Meijer en directeur van de Kuip Jan van Merwijk werd de maquette onthuld in bijzijn van de nodige Kuip supporters. Twee daarvan, Roel en Wiebe hielpen mee met het opstarten van de verlichting in De Kuip! De Kuip in miniatuur is onthuld met het neerhalen van de Feijenoord vlag onder de muziek van 'Hand in Hand Kameraden'.

Grootste maquette in miniatuurwereld

"We hebben de Kuip gebouwd zoals deze nu is", aldus Marc van Buren, directeur van Miniworld Rotterdam. "De Kuip ondergaat de komende tijd een metamorfose en je herkent deze over een paar jaar niet meer terug. Wij willen de Kuip, zoals die sinds 1994 was, behouden voor Rotterdam, maar dan in miniatuur. Als je heimwee hebt kan je bij ons altijd de oude Kuip nog even komen bezoeken."

Tijdens de onthulling spraken Gerard Meijer en Jan van Merwijk over hun band met het stadion en de speciale momenten die zij hier beleefden. De Kuip in miniatuur is ook een manier om de rijke historie en de ontelbare verhalen van de huidige Kuip in stand te houden.

De miniatuurkuip is de grootste maquette van Miniworld Rotterdam geworden. Het is een bouwwerk van maar liefst 3 x 2,4 meter groot geworden. Het duwt daarmee het Groot Handelsgebouw naar een tweede plaats. Feiten op een rij:
- Afmetingen 3x2,4 meter.
- Schaal 1:100
- 50.000 zitplaatsen
- inmiddels bijna 1000 kuip supporters, die zichzelf voor €5,- op de tribune hebben laten neerzetten om de vereeuwiging van De Kuip in miniatuur te steunen
- er zitten ruim 600 LEDs in verwerkt
- Bijna 10.000 mensuren zitten er inmiddels in de bouw van de maquette

Steun jij ook het behoud van De Kuip in miniatuur?

U kunt zelf ook een plaats in de Kuip krijgen. Voor €5 kan je zelf een eigen poppetje plaatsen op de tribunes van de miniatuur Kuip. Al bijna 1000 Kuip supporters gingen u voor. Kijk hier op onze website voor meer informatie om jezelf in de Kuip te plaatsen.

Kuip Stadion Feyenoord in Miniatuur Kuip Stadion Feyenoord in Miniatuur Kuip Stadion Feyenoord in Miniatuur
Overhandiging Van Ghentkazerne Overhandiging Van Ghentkazerne Overhandiging Van Ghentkazerne

Overhandiging maquettes van Ghentkazerne

Datum publicatie: 28-06-2014

Overhandiging Van Ghentkazerne

Op 26 juni jl. vond de overhandiging plaats van de maquettes van Ghentkazerne aan het Mariniersmuseum tijdens de Rotterdamse Veteranendag. Hierbij zijn prachtige foto's genomen door Cees Baardman.

Overhandiging Van Ghentkazerne

Generaal Oppelaar overhandigt Bureaumodel van Ghentkazerne aan Burgemeester Aboutaleb als dank voor zijn inzet en betrokkenheid voor het behoud van Ghentkazerne in Rotterdam

Overhandiging Van Ghentkazerne


Luitenant-Kolonel Briggen (voorzitter Stichting Mariniersmuseum) en Marjan Groen (directeur Mariniersmuseum) nemen de maquette van de van Ghentkazerne in ontvangst, geflankeerd door Luitenant-Kolonel Aben b.d.,Burgemeester Aboutaleb en Marc van Buren (directeur Miniworld Rotterdam).Overhandiging Van Ghentkazerne Overhandiging Van Ghentkazerne

Marc van Buren te gast op de radio bij Open Rotterdam!

Datum publicatie: 10-06-2014

Op zondag 8 juni was directeur Marc van Buren te gast bij Open Rotterdam. In de ochtendshow vertelde hij onder andere over zijn passies, hoe de miniatuurwereld tot stand is gekomen én de nieuwe projecten.

Open Rotterdam

Heb je de uitzending gemist en wil je deze toch nog kunnen beluisteren?
Ga dan naar de website van Open Rotterdam. De uitzending was op zondag 8 juni om 11:00 uur.

500.000ste bezoeker(s) bij Miniworld Rotterdam!

Datum publicatie: 10-05-2014

Op vrijdag 9 mei bereikte Miniworld Rotterdam een bijzondere mijlpaal. Zij mocht haar 500.000ste bezoeker(s) verwelkomen. De twee vriendinnen Fabiola de Ligt en Tirza den Daas en hun kinderen Angela en Damian uit Schiedam waren de gelukkige winnaars! Nietsvermoedend kwamen zij aan bij de entreebalie van Miniworld Rotterdam. Plotseling klonk er een luid applaus door omstaande bezoekers en het Miniworld-team. Wat waren zij blij verrast!

500000ste bezoeker(s)

Uiteraard werden zij de speciale bezoekers van de dag. Zo kregen zij naast gratis entree, 4 Miniworldpakketjes, (met daarin onder andere: een sleutelhanger, puzzel en attractiegids) een overheerlijke taart én voor beide gezinnen een gezinsabonnement voor een jaar. Ook mochten zij na de gratis rondleiding, 4 poppetjes plaatsen in de miniatuurwereld. De vriendinnen en hun kinderen hebben ontzettend genoten. Nu op naar de één miljoen bezoekers!

De Rotterdamse Verhalen Vierdaagse deel twee!

Datum publicatie: 01-05-2014

Overhandiging Van Ghentkazerne

Dag twee en dag drie van de Rotterdamse Verhalen Vierdaagse werden gelukkig ook druk bezocht De bezoekers genoten van de fimpjes in de minibioscoop, vele exposities en prachtige verhalen. Dit alles rondom het thema: "175 jaar spoor en 150 jaar tram". Hieronder een impressie van de tweede en derde dag.

Overhandiging Van Ghentkazerne
Overhandiging Van Ghentkazerne Overhandiging Van Ghentkazerne

Morgen, zaterdag 3 mei is de allerlaatste dag van de Rotterdamse Verhalen Vierdaagse. Op deze speciale dag kan er gebruik gemaakt worden van een speciale combinatie. Een bezoek aan Miniworld Rotterdam, een rit met de historische tram én een bezoek aan het Trammuseum Rotterdam. Voor meer informatie kunt u terecht op de RVV pagina Ook zal er deze dag speciaal voor de allerkleinsten een minitreintje rijden. Zij kunnen ook een leuke speurtocht doen of een rangeerdiploma halen.

Wij houden u via deze nieuwspagina weer op de hoogte van deze laatste bijzondere dag!

Overhandiging Van Ghentkazerne Overhandiging Van Ghentkazerne Overhandiging Van Ghentkazerne Overhandiging Van Ghentkazerne Overhandiging Van Ghentkazerne

Rotterdamse Verhalen Vierdaagse 2014 geopend!

Datum publicatie: 30-04-2014

Overhandiging Van Ghentkazerne

Vandaag is bij Miniworld Rotterdam de tweede editie geopend van de Rotterdamse Verhalen Vierdaagse. Het thema is dit jaar "Rails door de Regio". In 2014 bestaat het spoor in Nederland 175 jaar. Voor Miniworld Rotterdam een mooie gelegenheid om hier aandacht aan te besteden door het visualiseren van diverse verhalen in de miniatuurwereld. In samenwerking met diverse regionale publieke en non-profit organisaties zijn allerlei exposities samengesteld over het spoor in Rotterdam en omstreken.

Overhandiging Van Ghentkazerne

De Rotterdamse Verhalen Vierdaagse

"De Rotterdamse Verhalen Vierdaagse is specifiek in het leven geroepen om de verhalen uit het heden en het (cultuurhistorische) verleden van Rotterdam op een laagdrempelige manier bekendheid te geven bij een breder publiek", aldus directeur Marc van Buren. "De openingshandeling van editie 2014 bestond uit het nabootsen van de opening van het oudste Rotterdamse station, station Delftsche Poort, in 1847. Na de recente opening van het vernieuwde station Rotterdam Centraal, is met deze heropening van het oudste en eigenlijk allereerste Rotterdam Centraal station de cirkel weer rond".

Regionale samenwerking

De exposities en activiteiten zijn verwezenlijkt in nauwe samenwerking met een aantal regionale organisaties, te weten: Stichting RoMeO, de Stoom Stichting Nederland (SSN), RTM Ouddorp, de Feijenoordse Meesters, de Katendrechtse Bewonersorganisatie, de RET, de Modelspoorwegclub Spijkspoor, de Voornse Modelspoor Vereniging (VMV), de NVBS en het Historische Genootschap De Blauwe Tram. "Onze Rotterdamse Verhalen Vierdaagse is een toonbeeld van regionale samenwerking. Met elkaar hebben wij diverse bijzondere verhalen bij elkaar gebracht. De vele historische foto's en mooie filmbeelden tonen een goed beeld van 'Rails door de Regio'."

Combinatie

Uniek is ook de combinatie met het Trammuseum Rotterdam op 3 mei. Bezoekers kunnen die dag een combinatieticket kopen waarmee ze naast hun bezoek aan Miniworld Rotterdam ook vanaf het nieuwe Centraal station met een historische tram een bezoek aan het Trammuseum Rotterdam kunnen brengen.

Overhandiging Van Ghentkazerne
Overhandiging Van Ghentkazerne Overhandiging Van Ghentkazerne Overhandiging Van Ghentkazerne

Modulegroep BCN te Rijswijk op bezoek bij Miniworld Rotterdam!

Datum publicatie: 18-04-2014

Eind februari bereikte ons het bericht dat er ingebroken was bij modelbouwvereniging Modulegroep BCN in Rijswijk. Er werden niet alleen zaken gestolen. De dieven hebben ook vernielingen aangericht aan de modules die met veel liefde en zorg in elkaar zijn gezet.

Wij kunnen ons indenken hoe vreselijk het is als jouw maquettes en diorama door derden beschadigd worden, waaraan je jarenlang met veel toewijding en passie hebt gebouwd. Het minste wat wij vanuit Miniworld Rotterdam konden doen om de pijn te verzachten, was de hele vereniging uit te nodigen voor een gratis bezoek aan onze attractie, inclusief rondleiding achter de schermen.

Modulegroep BCN Rijswijk

Op 17 april 2014 was het dan zo ver. De vereniging bracht een uitgebreid bezoek aan onze miniatuurwereld. De rondleiding achter de schermen door directeur Marc van Buren liep zelfs nog wat uit tot anderhalf uur.

We hopen dat iedereen het ontzettend naar zijn zin gehad heeft. Wij vonden het in ieder geval leuk om op deze manier iets te kunnen doen!

Historische Koepel Zeeburg nu ook in miniatuur!

Datum publicatie: 14-04-2014

Koepel Zeeburg

Miniworld Rotterdam heeft een historisch bouwwerk opnieuw in miniatuur laten herrijzen, de Koepel Zeeburg. De Koepel heeft een grote cultuurhistorische betekenis en is daarom een waardevolle toevoeging in onze miniatuurwereld. Dit project past uitstekend bij het doel om verhalen op een unieke wijze in beeld te brengen.

De koepel stond symbool voor de nauwe betrokkenheid van de inwoners van Oostvoorne met het dijkcollege, dat verantwoordelijk was voor het onderhoud en het beheer van de buitendijken op Voorne. Vele opvallende gebeurtenissen vonden hier plaats sinds de bouw in 1742, zoals de ontvangst van Prins Willem V op 31 mei 1781. De koepel Zeeburg diende tussen 1742 tot 1942 als verblijfplaats voor de "opperdijkgraaf en heemraden van den Lande van Voorne".

Koepel Zeeburg Herbouw

Tijdens de Tweede Wereldoorlog maakte de Duitse bezetter het karakteristieke gebouw met de grond gelijk. Aan de Stichting Koepel Zeeburg, die zich sinds 2006 inzet voor de herbouw van de koepel, werd in 2009 de bouwvergunning verleend.

In 2013 werd er dan eindelijk begonnen aan de herbouw. Miniworld Rotterdam was aanwezig bij de eerste steenlegging, in Oostvoorne. Dit is de geboorteplaats van onze directeur, Marc van Buren. Hierdoor heeft de Koepel ook een persoonlijke waarde voor Miniworld.

Er zijn twee miniaturen gemaakt van de Koepel Zeeburg. Eén hiervan is te bewonderen in Oostvoorne, waar de Koepel twee eeuwen lang al stond. De andere heeft een mooie plek gekregen bij het strand van Miniworld!

Rotterdam Centraal Station Geopend Wethouder Baljeu Rotterdam Centraal Station Geopend Wethouder Baljeu Rotterdam Centraal Station Geopend Wethouder Baljeu
Rotterdam Centraal Station Wethouder Baljeu

Wethouder Baljeu opent Rotterdam Centraal in Miniatuur

Datum publicatie: 13-03-2014

Rotterdam Centraal Station Geopend Wethouder Baljeu

Rotterdam Centraal is vernieuwd en is op donderdag 13 maart feestelijk geopend. Uiteraard wilden de minibewoners van Miniworld Rotterdam niet achter blijven. Op een grootse manier werd ook hier de opening van Rotterdam Centraal in miniatuur gevierd. Voorafgaand aan de officiële opening van het echte Rotterdam Centraal hebben Wethouder Baljeu, de directeur van Miniworld Rotterdam Marc van Buren en 165 leerlingen van diverse scholen uit de omgeving de miniatuur versie van Rotterdam Centraal in geheel eigen stijl geopend.

"Het nieuwe Rotterdam Centraal is al sinds 2009 te bewonderen bij Miniworld Rotterdam", aldus directeur Marc van Buren, "maar vanaf vandaag is hier ook onze koning te vinden, uiteraard in miniatuur. Als je goed kijkt zie je Koning Willem-Alexander, Wethouder Baljeu en ook de scholieren op het plein voor het Rotterdam Centraal in miniatuur staan."

Rotterdam Centraal Station Geopend Wethouder Baljeu

De opening van Rotterdam Centraal in miniatuur was een onderdeel van een geheel verzorgd dagprogramma voor deze scholieren. Zij begonnen de viering van deze bijzondere dag bij Miniworld Rotterdam, met als hoogtepunt daar het officiële openingsmoment van Rotterdam Centraal in miniatuur. De scholieren kregen zelfs een eigen aandeel in de opening. Terwijl Wethouder Baljeu Rotterdam Centraal in miniatuur officieel opende, werd onder luid gejuich en met hulp van conducteurbordjes de opening gevierd door de scholieren. Na afloop vertrokken zij gezamenlijk naar het vernieuwde Rotterdam Centraal om daar de opening ook in het echt mee te maken.

Rotterdam Centraal Station Geopend Wethouder Baljeu Rotterdam Centraal Station Geopend Wethouder Baljeu Rotterdam Centraal Station Geopend Wethouder Baljeu
Rotterdam Centraal Station Wethouder Baljeu

Rotterdam Discovery Tours onthuld

Datum publicatie: 04-11-2013

Kuip in Miniatuur Rotterdam Rotterdam Discovery Tours Eveline van Wanrooij

Zondag 3 november was het zover! Stadsgids Eveline van Wanrooij en haar zoon Salvador zijn in identieke kledij aanwezig bij onze attractie om haar evenbeeld in de miniatuurwereld officieel te onthullen.

De eer is aan Salvador zelf. Met de souplesse alsof hij dagelijks niet anders doet trok hij het gekleurde miniatuurdoek van het figuurtje van zijn mams weg.

Rotterdam Discovery Tours Eveline van Wanrooij

Na de officiele handeling is het tijd om een glaasje te drinken. Ook hier toont Salvador een duidelijke aangeboren souplesse.

Met ranja in echte champagneglazen proost Salvador soepeltjes met mama en stadsgids Eveline en directeur Marc van Buren. Na minstens 3 volle glazen ranja wordt het feest afgesloten.

Wil je bekijken hoe wij de miniatuurversie van Eveline hebben gemaakt? Bekijk dan weekverslag 39.

Rotterdam Discovery Tours Eveline van Wanrooij
Rotterdam Discovery Tours Eveline van Wanrooij

Kuip toch naar Miniworld Rotterdam

Datum publicatie: 19-07-2013

Na jaren van woorden, over naar daden. Miniworld krijgt de Kuip. Het gonsde al jaren onder de inwoners van Miniworld Rotterdam. De recente gebeurtenissen rondom de nieuwe Kuip, deed de discussie in de miniatuurwereld opnieuw oplaaien. De knoop is nu eindelijk doorgehakt: de Kuip wordt gebouwd in Miniworld Rotterdam.

Kuip in Miniatuur Rotterdam

Met de recente ontwikkelingen rondom de nieuwe Kuip was de maat vol voor Zeen van Landvliet (op de foto midden), sinds 2006 inwoner van Miniworld Rotterdam en de drijvende kracht achter de actiegroep 'Mini Kuip Nu!'.

Van Landvliet: "Wij hebben in Rotterdam in Miniatuur nog helemaal geen Kuip. Waar blijft ónze Kuip?". "Wij willen de "trots van Rotterdam" en de thuisbasis van het Legioen terugzien in miniatuur", aldus Van Landvliet.

Zie ook www.miniworldrotterdam.com/kuip.

Zie het volledige persbericht en hoge resolutie foto op onze perspagina.

Kuip in Miniatuur Rotterdam Kuip in Miniatuur Rotterdam

Jubilerend metropolis in miniatuur

Datum publicatie: 4-07-2013

Het Metropolis festival bestaat 25 jaar en is nu ook in miniatuur te bewonderen bij Miniworld Rotterdam. Dit veelzijdige festival is gevisualiseerd met diverse podia voorzien van spectaculaire verlichting, bewegende beelden op schermen en duizenden mini-inwoners die allerlei avonturen beleven op het festivalterrein. Bovendien kan je inwoner worden van de miniatuurwereld door jezelf te plaatsen op de VIP-tribune naast het zogenaamde "Thinkers Stage" van Metropolis.

"Wij wilden altijd al een groot muziekfestival in onze miniatuurwereld. Wat beter dan dit typisch Rotterdamse Metropolis Festival in een jubileumjaar", aldus Marc van Buren, directeur van Miniworld Rotterdam. Door de maquettebouwers van Miniworld Rotterdam is het jubilerende festival in al zijn facetten zo getrouw mogelijk neergezet. Uiteraard met de nodige "dichterlijke vrijheid" en smeuïge verhaallijnen.

Het miniatuurfestival is in nauwe samenwerking met de organisatie van Metropolis tot stand gekomen. Diverse beeldmaterialen en technische tekeningen zijn hiervoor uitgewisseld. In het modelbouwatelier van Miniworld Rotterdam zijn alle elementen vervaardigd, zoals de karakteristieke podia en torens, de festival- en horecatenten, picknicktafels en marktkramen, zelfs tot aan de toiletten toe. Ook zijn speciaal voor het Metropolis festival nieuwe geavanceerde besturingstechnieken voor licht en geluid geïntroduceerd in de miniatuurwereld.

De 25ste editie van het Metropolis Festival vindt plaats op zondag 7 juli (vanaf 13.00 uur) in het Zuiderpark in Rotterdam. Toegang is gratis. Kijk voor het programma en meer informatie op www.metropolisfestival.nl. Bij Miniworld Rotterdam blijft het Metropolis Festival een permanent onderdeel van de miniatuurbeleving.

Zie het persbericht en hoge resolutie foto's op onze perspagina.

Metropolis festival Rotterdam jubileum Metropolis festival Rotterdam jubileum
Metropolis festival Rotterdam jubileum Metropolis festival Rotterdam jubileum Zomerfair Metropolis festival Rotterdam jubileum Metropolis festival Rotterdam jubileum

Zomerfair in miniatuur

Datum publicatie: 27-06-2013

De zomervakantie starten we dit jaar op de Zomerfair in Ahoy! Tijdens de zomer geniet je van het goede leven en dat is allemaal terug te vinden op deze binnen- en buitenbeurs.

Zomerfair

Miniworld Rotterdam is op de Zomerfair aanwezig van 27 t/m 30 juni met onze rangeerbaan. Iedereen kan zijn rangeerdiploma halen en een tegelijk een leuke korting ontvangen op de toegangsprijs van onze attractie.

Bovendien kan je bij Miniworld Rotterdam de Zomerfair in miniatuur zien! In onze maquette van Ahoy hebben we de Zomerfair nagebouwd en het ziet er fantastisch uit.

Zomerfair Zomerfair
Zomerfair Zomerfair Zomerfair

Het 'Muurtje van Moulijn' voor altijd behouden in miniatuur

Datum publicatie: 26-06-2013

In Miniworld Rotterdam zal wat in de volksmond bekend werd als het 'Muurtje van Moulijn' nooit meer hoeven te wijken. Afgelopen week verschenen in diversie media berichten dat de beroemde muur in de Bloklandstraat, waar voetballegende Coen Moulijn opgroeide en altijd zijn bal tegenaan trapte, voor de tweede keer zal worden afgebroken en vervangen.

Miniworld Rotterdam besloot daarop zelf dit historisch monument een permanente plek in de miniatuurwereld te geven. "Het Muurtje van Moulijn is een icoon van de stad Rotterdam en mag nooit verloren gaan. Wij kunnen hier mede voor zorgen door dit icoon een permanente plek in ons Rotterdam in miniatuur te geven", aldus directeur Marc van Buren.

Muurtje van Moulijn

Het 'Muurtje van Moulijn' is de meest recente toevoeging aan de vele iconen van en verhalen over de stad in Miniworld Rotterdam. In mei werd de eerste Rotterdamse Verhalen Vierdaagse georganiseerd, waarin een aantal verhalen over Rotterdam van toen en nu werden uitgelicht voor de bezoekers. "Het zijn juist de verhalen van en over Rotterdammers die deze stad zo bijzonder maken", aldus directeur Marc van Buren, "Wij zijn er allemaal verantwoordelijk voor dat deze verhalen generatie op generatie behouden blijven."

Miniworld Rotterdam niet meer weg te denken uit Rotterdam

Datum publicatie: 18-06-2013

Miniworld Rotterdam heeft zich definitief gevestigd in Rotterdam. Vanaf heden is de attractie eigenaar van het pand dat zij daarvoor huurde van de gemeente Rotterdam. "Met deze stap benadrukt Miniworld Rotterdam dat het een blijvend onderdeel is van de Rotterdamse vrijetijdseconomie en een volwaardig onderdeel van het Stationskwartier", aldus directeur Marc van Buren.

Deze mijlpaal werd 18 juni 2013 feestelijk gevierd in bijzijn van wethouder Karakus, wethouder Laan en Ton Wesselink, directeur van Rotterdam marketing. Zij waren allen vol lof over de prestaties van de attractie van de afgelopen jaren. Zo refereerde wethouder Karakus aan de 90.000 bezoekers, die inmiddels jaarlijks de attractie bezoeken.

Bovendien is er een duidelijke trend van een jaarlijks stijgende bezoekersaantallen. Hetgeen aangeeft dat de attractie de komende jaren kan doorgroeien tot 125.000 bezoekers per jaar. Zeker nu de werkzaamheden rondom Rotterdam Centraal en de herstructurering van het Weena binnenkort worden afgerond. Hierdoor zal de bereikbaarheid en zichtbaarheid van de attractie sterk verbeteren. Miniworld Rotterdam vervult inmiddels de rol van een publiekstrekker waarvoor mensen speciaal naar Rotterdam en het stationskwartier komen.

Wethouder Laan gaf aan dat het visualiseren van de thema's "Rotterdam in miniatuur" en "Haven en techniek" een zeer waardevolle bijdrage levert aan enerzijds het overdragen van het cultureel historische erfgoed van de stad Rotterdam aan een jongere generatie en anderzijds de jeugd op een laagdrempelige manier in aanraakt brengt met de Rotterdamse haven en de carrièrekansen die hier liggen in de techniek.

Ton Wesselink vertelde Miniworld Rotterdam te zien als een visitekaartje voor de stad Rotterdam en een niet te onderschatten component voor citymarketing. Zowel dagjesmensen uit Nederland als toeristen uit het buitenland zien in één bezoek de belangrijkste hoogtepunten en toplocaties in de stad.

"We zijn zowel in 2012 als 2013 verkozen tot Leukste Dagje Uit van Zuid Holland door het Land van ANWB", aldus Directeur Marc van Buren, "We hebben in 2012 het vijfjarig bestaan gevierd en onze uitbreiding "Hanzelijn in miniatuur" geopend. We ontvangen steeds meer bezoekers van buiten de regio Rotterdam. Bezoekers zijn zeer positief in de beoordeling van onze beleving. Ze komen ook regelmatig terug voor een vervolgbezoek. We hebben met ons team keihard gewerkt om deze stijgende lijnen te realiseren. We zijn helemaal klaar voor dit nieuwe hoofdstuk in ons bestaan.".

Ook het Algemeen Dagblad was aanwezig bij de borrel en pende de stemmingen van de aanwezigen neer. De miniatuurwereld is een unieke locatie om te borrelen en degenen die voor de eerste keer een kijkje kwamen nemen, keken hun ogen uit. Er werd druk genetwerkt en vele nieuwe projecten kwamen ter sprake.

Het gehele artikel is hier te lezen.

Bekijk voor meer informatie de brochure die Miniworld Rotterdam speciaal voor deze gelegenheid heeft uitgegeven.

VIPborrel VIPborrel VIPborrel VIPborrel

MrGreenScreen en Miniworld Rotterdam werken samen!

Datum publicatie: 14-04-2013

Het is officieel: MrGreenScreen en Miniworld Rotterdam werken samen!

Vanaf 2 mei is Miniworld Rotterdam een belevenis rijker met een unieke ervaring voor het bezoek. Je kunt een foto laten maken waarin je zelf de hoofdpersoon in de Rotterdamse miniatuurwereld bent. Deze unieke fotobeleving is er het gehele jaar door en tijdens de Rotterdamse Verhalen Vierdaagse zijn er speciale achtergronden. Zo kan je bijvoorbeeld bovenop De Hef staan of terug gaan in de tijd op het dek van de Nieuw Amsterdam.

Het resultaat kun je direct laten afdrukken en in een mooie fotoframe als blijvende herinnering mee naar huis nemen. De foto kan ook meteen op Facebook geplaatst worden!

MrGreenScreen

Beleef Miniworld Rotterdam in de voorjaarsvakantie!

Datum publicatie: 12-02-2013

Bij Miniworld Rotterdam valt altijd wat te beleven, maar in de voorjaarsvakantie zorgen we voor extra veel plezier! Van zaterdag 16 februari tot en met zondag 3 maart hoef je dus niet hard na te denken over wat je al die vrije dagen gaat doen.

Omdat het voorjaar begonnen is, hebben wij een speciale speurtocht uitgezet waarbij verschillende kuikentjes de miniatuurwereld onveilig maken. Aan jou de taak om ze allemaal terug te vinden, inclusief een verdwaald kuikentje dat ons nieuwste stukje miniatuur van de Hanzelijn is gaan opzoeken.

Daarnaast zorgen we ervoor dat jij in het weekend van 22, 23 en 24 februari jouw Miniworld Rotterdam-rangeerdiploma kan halen! Onze vakkundige medewerkers zullen tijdens deze drie dagen uitleg geven over het besturen van een miniatuurtrein, waarna jij zelf aan de knoppen kunt zitten. Erg leuk en leerzaam om zelf te ontdekken hoe groot jouw invloed op zoiets kleins is.

Als je voor altijd in onze attractie wilt blijven, kun je ook Inwoner van Miniworld Rotterdam worden. Bij de entreebalie kun je een paspoort kopen waarna je een miniversie van jezelf kunt uitzoeken en wordt je meteen door een medewerker op één van de speciale locaties geplaatst. Voortaan zul je elke dag en nacht meemaken en de avonturen van de andere inwoners van dichtbij beleven. En met jouw paspoort in ons online bevolkingsregister bewijs je aan al jouw vrienden dat jij officieel Inwoner bent geworden en tijdens hun bezoek kunnen ze naar jou in miniatuur kijken.

Tijdens de voorjaarsvakantie ontdek je dus niet alleen de verhalen van alle inwoners van onze miniatuurwereld, maar kun je jouw eigen avontuur beleven in Miniworld Rotterdam! Wil je meer weten over onze openingstijden en entreeprijzen, dan kun je onder 'Uw bezoek' meer informatie vinden.

Kidsweek testteam geeft Miniworld Rotterdam een 8,2!

Datum publicatie: 11-02-2013

Op zondag 27 januari j.l. stond iedere medewerker van Miniworld Rotterdam met knikkende knieën klaar voor hoogstaand bezoek. Het testteam van de Kidsweek krant kwam langs om ons te beoordelen!

Het team bestond uit twee jongens en twee meisjes die voor het eerst de attractie bezochten en alle aspecten van de miniatuurwereld kwamen testen. Om ze te laten zien wat er allemaal te doen is, kregen zij een speurtocht mee en zat ook een rondleiding achter de schermen in de planning.

Voor ons was het wachten op het artikel en de reacties van de kinderen. En wat blijkt: het testteam beoordeelt Miniworld Rotterdam met een 8,2!

Klik hier of op de afbeelding hiernaast om het artikel in PDF-formaat te lezen.

Bron: www.kidsweek.nl

Kidsweek testteam

'Passie is het geheim van Miniworld Rotterdam'

Datum publicatie: 07-01-2013

Het Rotterdams Dagblad, onderdeel van het Algemeen Dagblad, heeft een leuk artikel geschreven over Miniworld Rotterdam. Deze interesse bevestigt dat het harde werken van het team opgemerkt en erkend wordt. Dat blijkt ook uit de toenemende bezoekersaantallen: in 2012 kwamen 83.000 bezoekers langs om de Rotterdamse haven, het nieuwe Centraal Station en de Hanzelijn in miniatuur te zien!

In 2013 gaat het team met passie werken om de miniatuurwereld uit te breiden en iedereen een leuk dagje uit te bezorgen. Marc van Buren, directeur, benadrukt dat de beleving voor jong en oud een bezoek aan Miniworld Rotterdam zo bijzonder maakt.

Klik hier of op de afbeelding hiernaast om het artikel in PDF-formaat te lezen.

Bron: www.ad.nl

NVBS E-loc 1254

De Sint bezoekt Miniworld Rotterdam

Zoals elk jaar is ook nu De Sint weer aangekomen in onze miniatuurwereld! Kan jij hem vinden?

Sinterklaas

NVBS schenkt model E-loc 1254

Datum publicatie: 20-10-2012

Op zaterdag 20 oktober 2012 ontving Miniworld Rotterdam een bijzonder model van de E-loc 1254 uit handen van Hans Brouwer, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en Tramwegwezen (NVBS).

Dit bijzondere Märklin model zal ook op het spoornet in de miniatuurwereld van Miniworld Rotterdam de nodige kilometers af gaan leggen.

Ter gelegenheid van het 80-jarig bestaan van de NVBS heeft deze Elektrische locomotief van Euro-Express Traincharter BV (EETC) met bedrijfsnummer 1254 een jaar lang rondgereden met reclame-uitingen van de NVBS. Naast de opvallende kleurstelling en het NVBS logo werd ook het NVBS-maandblad "Op de Rails" op deze speciale locomotief getoond.

's Werelds grootste modelspoorfabrikant, Märklin, brengt deze locomotief nu uit als H0 model. Met de overhandiging van deze Eloc 1254 door de NVBS aan Miniworld Rotterdam werd dit unieke model officieel voorgesteld aan het grote publiek. Het Märklin 1254 model werd zaterdag door Marc van Buren, directeur van Miniworld Rotterdam, officieel in ontvangst genomen en in werking gesteld.

Zie ook het bijbehorende persbericht op onze perspagina.

Nog meer foto's in het weekverslag van week 42.

Nog meer artikelen hierover op de website van Märklin, dichtbij.nl en de NVBS.

NVBS E-loc 1254 NVBS E-loc 1254

Grootste kerstdorp ooit geopend!

Datum publicatie: 13-10-2012

Zaterdag 13 oktober is bij Miniworld Rotterdam officieel het grootste kerstdorp geopend uit de geschiedenis van Miniworld Rotterdam. De Kerstman is dit jaar extra vroeg uit de Noordpool afgereisd naar Rotterdam om deze sfeervolle kerstbeleving te openen.

Het was stampvol bij de ingang naar het kerstdorp en de bezoekers renden bijna naar binnen om zich te vergapen aan al het moois in het dorp: prachtige lichtjes, vele geluiden, verleidende geuren en een kleine proeverij van kersthapjes en -drankjes.

De beleving is compleet doordat kinderen zelf treinen konden laten rijden door dit sprookjesachtige landschap.

Het kerstdorp van Miniworld Rotterdam is dit jaar groter dan ooit door de samenwerking met My Village en Lemax. Lemax kennen veel mensen al door alle sprookjesachtige kersthuisjes die zij elk jaar weer leveren.

My Village leverde alle materialen voor het bouwen van het sfeervolle landschap. Juist de combinatie van de gebouwen enerzijds en het landschap anderzijds maakt dit kerstdorp zo speciaal, zo zegt Vincent Dieleman, leverancier van My Village.

Zie ook het bijbehorende persbericht op onze perspagina.

My Village Lemax My Village Lemax My Village Lemax

Adrie Holleman bezoekt Miniworld Rotterdam 1000x

Datum publicatie: 12-10-2012

Adrie Holleman, een 58-jarige inwoner uit Rotterdam, is de trouwste fan van Miniworld Rotterdam. Vrijdag 12 oktober werd zijn 1000ste bezoek aan Miniworld Rotterdam sinds de opening in 2007 feestelijk gevierd.

Bijna elke dag dat Miniworld Rotterdam open is, komt Adrie op bezoek en elke keer ontdekt hij weer iets nieuws.

Voor zijn 1000ste bezoek werd speciaal voor Adrie door de mini-bewoners het 'Adrie Holleman plantsoen' aangelegd in de miniatuurwereld. Dit plantsoen werd vrijdag 12 oktober officieel geopend door wethouder Florijn - Werk, Inkomen en Zorg.

Tot Adrie zijn grote verrassing waren hijzelf en wethouder Florijn ook in miniatuur in het plantsoen geplaatst.

Zie ook het bijbehorende persbericht op onze perspagina.

Zie ook het nieuwsitem op de website van RTV Rijnmond. Klik hier ...

Adrie Holleman Adrie Holleman
Hanzelijn in miniatuur

Hanzelijn in miniatuur geopend

Datum publicatie: 13-09-2012

Eerder dan de echte versie, is sinds vandaag al de spoorlijn Hanzelijn te bewonderen in Miniworld Rotterdam. Spoorbeheerder ProRail en Miniworld Rotterdam openden samen met ruim honderd kinderen uit de Hanzelijn-steden Lelystad, Dronten, Kampen en Zwolle de miniatuurspoorlijn van tachtig meter. Voor ProRail een mooie oefening, want de 'grote' Hanzelijn van vijftig kilometer wordt op 6 december 2012 geopend.

Met de komst van de Hanzelijn wordt er een nieuw hoofdstuk aan de mobiliteitsgeschiedenis van Nederland toegevoegd. De Hanzelijn verbindt de Randstad met Noord- en Noordoost-Nederland. Miniworld Rotterdam vertelt samen met ProRail op een unieke manier het verhaal van de Hanzelijn, namelijk in miniatuur. Dit maakt het mogelijk voor bezoekers deze spoorlijn in z'n geheel in één keer te kunnen bekijken en te leren over de ontwikkeling van de nieuwste spoorlijn van Nederland.

Bouwtijd

Miniworld Rotterdam startte de bouw aan de miniatuurversie van de Hanzelijn in januari 2012, in nauwe samenwerking met ProRail. De stationsgebouwen van Lelystad, Kampen-Zuid, Dronten en Zwolle, de Drontermeertunnel en de Hanzeboog (die nieuwe spoorbrug over de IJssel) zijn door Miniworld Rotterdam exact in miniatuur nagebouwd aan hand van de originele bouwtekeningen die door ProRail zijn aangeleverd. Ook is de Hanzelijn in miniatuur voorzien van dag/nacht verlichting en worden alle treinen volautomatisch bestuurd. De bouwtijd bedroeg acht maanden en werd door 20 mensen volbracht. Een prijskaartje valt dan ook niet aan deze beleving te hangen.

Oefenen

Voor ProRail is de opening in Miniworld Rotterdam een mooie oefening. Op 6 december wordt de Hanzelijn officieel geopend met een groot feest. Vandaag mocht directeur Projecten van ProRail, Patrick Buck en directeur van Miniworld Rotterdam, Marc van Buren, samen met Emma Folbert (10 jaar, uit Zwolle), Jonathan Schilder (8 jaar, uit Kampen),Wilco Reitsema (9 jaar, uit Dronten) en Valérie Musch (10 jaar, uit Lelystad) de lintjes knippen.

Bijzondere details:
- spoorburg de Hanzeboog in Miniworld is vijf meter, in het echt een kilometer
- bovenleiding voor de treinen in Miniworld bestaat uit 180 meter draad, in het echt 400.000 meter
- aantal wissels op de Hanzelijn in Miniworld is 30, in het echt is dat 28.

Hanzelijn miniatuur Hanzelijn miniatuur Hanzelijn miniatuur Hanzelijn miniatuur
Hanzelijn in miniatuur

Miniworld Rotterdam feliciteert Modeltreinexpress Vlaardingen

Modeltreinexpress Vlaardingen bestaat 20 jaar. Dat is een felicitatie waard. Miniworld Rotterdam heeft een ambassadeursabonnement ter beschikking gesteld via een speciale verjaardagsloterij. De gelukkige winnaar ontvangt 3 jaar gratis toegang tot de attractie! Buiten de hoofdprijs maakten Miniworld Rotterdam en MTE nog twee extra winnaars gelukkig met enkele leuke prijzen. Op Zaterdag 16 juni namen de winnaars op locatie van Miniworld Rotterdam hun prijzen in ontvangst uit handen van Wim Moerman (Modeltreinexpress) en Marc van Buren (Miniworld Rotterdam)

Website Modeltreinexpress in Vlaardingen.

MTE modeltreinexpress vlaardingen

Miniworld Rotterdam is leukste uitje van Zuid-Holland

Op donderdag 24 mei 2012 is Miniworld Rotterdam door bezoekers en leden van het Land van ANWB verkozen tot het leukste uitje van Zuid-Holland! Tijdens een feestelijke dag op het hoofdkantoor van ANWB in Den Haag kregen de genomineerden te horen wie van hen gewonnen had. Met geduchte tegenstanders in de top 3, respectievelijk het Archeon en Boerderij 't Geertje, was het een strijd om de meeste stemmen binnen te slepen. Miniworld Rotterdam is trots om tot leukste uitje van Zuid-Holland gekroond te zijn. De afgelopen vijf jaar is met passie gewerkt om de miniatuurwereld om te toveren tot een succes en het is fantastisch om deze bevestiging te krijgen van de bezoekers zelf.

Lees het persbericht

Foto : Tamara Boelee en Sandra Welzen van Miniworld Rotterdam ontvangen de prijs van ANWB directeur Guido van Woerkom.

hanzelijn prorail

Donatie Shell

Miniworld Rotterdam heeft van Shell Nederland B.V. een donatie ontvangen waarvoor zij Shell erkentelijk is. De donatie zal gebruikt worden om nieuwe bouwprojecten in onze miniatuurwereld te realiseren en zo de belevingswaarde van onze attractie weer verder te verhogen.

shell nederland

5 jarig jubileum & naamwijziging

Vrijdagmiddag 27 april 2012 is het 5-jarige Railz Miniworld officieel omgedoopt tot Miniworld Rotterdam. Radio-DJ Erik de Zwart heeft de nieuwe naam gelanceerd door in Ahoy in miniatuur zijn eigen drive-in show te starten onder toeziend oog van ruim 150 genodigen. Met de start van deze show is Erik de Zwart tevens de eerste ereburger geworden van de miniatuurwereld aan het Weena.

Lees het persbericht

hanzelijn prorail

Genomineerd "Leukste uitje van Zuid-Holland 2012"

Railz Miniworld is genomineerd door ANWB leden voor 'het Leukste uitje van Zuid-Holland 2012'! Wij hebben jullie hulp nopdig om genoeg stemmen te behalen om deze verkiezing te winnen!

Wil je ons hierbij helpen? Stem dan op ons en maak ook kans op 6 toegangskaarten voor een uitje naar keuze.

Van 5 maart tot en met 15 april kunnen jullie je beoordeling indienen. 3 Mei is de bekendmaking, 24 mei de prijsuitreiking. We stellen jullie hulp enorm op prijs!

hanzelijn prorail

Hanzelijn in miniatuur

Samen met ProRail bouwen wij een nieuwe uitbreiding van de miniatuurwereld, namelijk een zo realistisch mogelijke weergave van de Hanzelijn in schaal N (1:160). We zullen deze eind juni 2012 (!) opleveren. Vanaf nu wekelijks in de weekverslagen!

hanzelijn prorail

Bezoekersrecord

Railz Miniworld sluit 2011 af met een nieuw bezoekersrecord van 80.000 bezoekers. Lees ook het persbericht!

Oliebollenkraam in miniatuur

Railz Miniworld bouwde de oliebollenkraam van Richard Visser na, als eerbetoon voor zijn 8e titel als beste oliebollenbakker van Nederland! Bekijk het persbericht, het item op RTV Rijnmond of bekijk weekverslag 01.

Richard Visser oliebollenkraam eerbetoon

Winterdorp geopend!

Beleef de kerst in miniatuur en bezoek ons 35 m2 grote winterdorp. De ruim 500 lampjes in het winterdorp en 15.000 lampjes in de miniatuurwereld bieden een bijzondere beleving in deze donkere dagen. Ook hebben we het hele winterseizoen in ons restaurant heerlijke winterproducten.

In november is hard gewerkt aan de het Winterdorp van dit jaar. Ben je benieuwd naar hoe het Winterdorp is gebouwd? Bekijk dan de weekverslagen van week 46 t/m 48.

Kerstdorp Winterdorp Lemax

Hulp-pieten op bezoek!

De Sint en zijn Pieten zijn ook bij Railz Miniworld aangekomen! Op zaterdag 26 en zondag 27 november en op zaterdag 3 december 2011 heeft de Sint wat hulp-pieten ter beschikking gesteld aan Railz Miniworld. Zo hebben we een Piet die een speciale sinterklaas-knutsel-activiteit verzorgt!

Wil jij ook meedoen? Kom dan op één van deze dagen langs bij Railz Miniworld en schrijf je in bij de entreebalie. Deelname is €2,50 voor kinderen vanaf 3 jaar. De (knutsel)activiteit start elk heel uur vanaf 11:00 uur tot 16:00 uur.

hulp pieten op bezoek

Dagje Weg - Best beoordeeld

Railz Miniworld staat deze oktober 2011 in top 3 best beoordeelde attracties van Zuid-Holland. Dit volgens de bezoekers van www.dagjeweg.nl. Bedankt iedereen voor de positieve feedback op jullie goede ervaringen bij onze attractie!

DagjeWeg.nl best beoordeelde attracties in Zuid-Holland

Film De Nazaat - featuring Railz Miniworld!

Een deel van de film De Nazaat is opgenomen in Railz Miniworld, waar de hoofdpersoon als vrijwilliger aan de slag gaat in de verkeersleiding en het modelbouwatelier. De film wordt uitgezonden op RTV Rijnmond op zondag 9 oktober om 17:15 en wordt elk uur herhaald.

De Nazaat RTV Rijnmond Railz Miniworld

Groothandelsgebouw onthuld door wethouder Baljeu!

De grootste maquette van Railz Miniworld is onthuld door wethouder Baljeu : Het Groothandelsgebouw.

Groothandelsgebouw wethouder Baljeu Railz Miniworld

Gouden Rotterdampas eieren gevonden bij Railz Miniworld!

Gisteren - op 1e  Paasdag - was Railz Miniworld één van de geheime Rotterdampas lokaties met twee gouden eieren! De Rotterdampas had op 5 geheime lokaties in Rotterdam gouden eieren verstopt. Midden in de miniatuurwereld, tussen alle Rotterdamse maquettes zijn 2 van de 10 gouden eieren verstopt. Om half 12 waren beiden eieren gevonden door de gelukkige winnaars op de foto. Gefeliciteerd! Zij kunnen vanaf morgen een mooi cadeau ophalen bij de Rotterdampaswinkel.

Gouden Rotterdampas eieren gevonden bij Railz Miniworld

Engels Grandcafé Restaurant Zalen onthuld in de miniatuurwereld

Rotterdam, 19 april 2011 - Vanaf vandaag is Engels Grandcafé Restaurant Zalen in miniatuur te bewonderen bij Railz Miniworld. Vanmiddag werden de mini-neon letters op de gevel van de maquette van het Groothandelsgebouw onthuld. Tijdens een feestelijk moment werd de miniatuur neon door de trotse directie van Engels; Els van der Vloed-Engels, Willem van der Vloed en Frans Engels samen met de directeur van Railz Miniworld, Marc van Buren aan het publiek onthuld.

Engels Grandcafe restaurant zalen onthuld Engels Grandcafe restaurant zalen onthuld
Engels Grandcafe restaurant zalen onthuld Engels Grandcafe restaurant zalen onthuld

Demonstratie Weekend groot succes!

Afgelopen weekend (2 & 3 april) vierde we ons 4 jarig jubileum met een Demonstratie Weekend. Wat een enthousiaste bezoekers allemaal! Erg leuk! De demonstraties liepen uiteen van bomen bouwen tot treinonderhoud en van frezen via een computer gestuurde freesmachine tot verlichting inbouwen in een vrachtautootje. Onze modelbouwers hebben met veel plezier de technieken van het modelbouwen aan de bezoekers getoond. Kinderen keken hun ogen uit.

Speciaal voor dit weekend reed er als verrassing een “Railz Miniworld jubileumtrein” door de miniatuurwereld. Deze trein werd ter beschikking gesteld door Kees-Jan van Vessem van Reel-Cees BV. Net als de Fyra HSL trein uit het nieuwsbericht hieronder.

Bekijk ons YouTube Kanaal voor de filmpjes van de jubileumtrein en HSL in Fyra kleuren:
YouTube : Fyra vertrekt uit Rotterdam Centraal in miniatuur
YouTube : Husa trein over luchtspoor in Rotterdam in miniatuur

Railz Miniworld Demonstratie Weekend groot succes

Railz Miniworld Demonstratie Weekend groot succes

Railz Miniworld Demonstratie Weekend groot succes

HSL trein in Fyra kleuren!

Speciaal voor het 4 jarig jubileum rijdt er op 2 en 3 april een HSL trein in Fyra kleuren in onze miniatuurwereld. Het is een speciale HSL trein gespoten in de kleuren van de nieuwe Fyra met één locomotief met 7 rijtuigen! Deze trein wordt ter beschikking gesteld door Kees-Jan van Vessem van Reel-Cees BV. Op 2 en 3 april organiseert Railz Miniworld een demonstratie weekend waarin allerlei technieken van het modelbouwen gedemonstreerd worden. De Fyra trein is hierop een mooie aanvulling! Voor meer informatie over het demonstratie weekend klik hier...

Foto's van de Fyra modellen vind u o.a. op:
www.reel-cees.nl
http://www.flickr.com/photos/29897166@N06

Fyra reel cees

Adrie Holleman gehuldigd voor 500ste bezoek Railz Miniworld

Op donderdag 18 november 2010 hebben we Adrie Holleman gehuldigd voor zijn 500ste bezoek aan Railz Miniworld. Om 15:30u verzamelden verschillende mensen van de pers zich om Adrie te interviewen of fotograferen. Van directeur Marc van Buren ontving Adrie een jaarabonnement voor het leven. Hij kan dus vanaf nu altijd gratis naar binnen om zijn geliefde treinen en trams te bekijken. Ook de directie van de RET was aanwezig. Van dhr. Pedro Peters ontving Adrie een echte miniatuurtram van de RET. Daarnaast mag hij in de tramsimulator van de RET leren en tram te besturen. Adrie is erg enthousiast en blij met zijn cadeaus. Op naar de 1000ste keer!

Lees hier het persbericht

De 200.000ste bezoeker bij Railz Miniworld

Het is vandaag feest bij Railz Miniworld. Op woensdagmiddag 11 augustus ontving Railz Miniworld haar 200.000ste bezoeker! Hiermee is Railz Miniworld op weg om één van de meest bezochte attracties van Rotterdam te worden. Tijdens de zomervakantie passeerden gemiddeld 1200 bezoekers per dag de kassa. Woensdagmiddag rond de klok van 15:00u kwam de familie Huisman uit Ridderkerk - bestaande uit opa en oma met de kleindochters – nietsvermoedend bij Railz Miniworld binnen. Het gezellige dagje uit werd onverwachts nog veel leuker toen bleek dat de 200.000ste bezoeker bij hun familie hoorde. De familie ontving van Marc van Buren – directeur van Railz Miniworld – een gratis en volledig verzorgd dagje bij Railz Miniworld inclusief een rondleiding achter de schermen en drankjes. Bovendien ontvingen ze de DVD en nieuwste attractiegids van Railz Miniworld.

De grootste maquette van Railz Miniworld geopend!

IHC Krimpen Shipyard

Op woensdag 5 mei 2010 opende Goof Hamers - directeur van IHC Merwede - de grootste maquette die familieattractie Railz Miniworld ooit heeft gebouwd, namelijk de IHC Krimpen Shipyard hal. Samen met de directeur van Railz Miniworld - Marc van Buren - werd de maquette voor het eerst in werking gesteld. Met een speciale drukknop gaat de verlichting in de hal aan en bewegen de portaalkranen in de ruim 2 meter lange hal. Aan de hand van de originele bouwtekeningen is de hal exact in miniatuur nagebouwd, inclusief schip in aanbouw en medewerkers. De bouw heeft ruim 4 maanden geduurd.

Er is veel denkwerk gaan zitten in de beste bouwwijze van de grootste maquette van Railz Miniworld. Om bijvoorbeeld de nodige onderhoudswerkzaamheden te kunnen doen, kan het dak van de hal verwijderd worden. Aan alle details is gedacht. Het hele bouwproces vanaf week 33 in 2009 tot de voltooiing in week 1 van 2010 is te volgen in de wekelijkse bouwverslagen.

Foto’s: René van der Kloet
van der Kloet Foto & Videoproducties BV

IHC Krimpen Shipyard IHC Krimpen Shipyard

Railz Miniworld opent uitbreiding Wereldstad Rotterdam!

Railz Miniworld Rotterdam in miniatuur geopend wethouder Vervat

Op vrijdag 10 juli 2009 was het zover! De nieuwe uitbreiding "Wereldstad Rotterdam” is geopend door Wethouder Vervat van verkeer, vervoer en economie van Rotterdam. Samen met directeur Marc van Buren verrichtte hij de officiële openingshandeling. De “Wereldstad Rotterdam” is bijna 200m² groot. Met deze uitbreiding is de oppervlakte van de gehele miniatuurwereld bijna verdubbeld naar een kleine 500m². Naast de miniatuurwereld wordt ook de commandocentrale uitgebreid. Er hangen nu ruim 20 schermen om de auto’s, trams en treinen te besturen.

Wethouder Vervat had na de openingspeech nog een mooie verrassing in petto. Wij kregen een splinternieuw reclamebord cadeau om de zichtbaarheid te vergroten van onze attractie. Na de overhandiging van dit cadeau werd de officiele openingshandeling verricht. Met het indrukken van een grote rode knop werd Wereldstad Rotterdam officieel opgestart.

Wethouder vervat opent Rotterdam in miniatuur

Na de onthulling van Wereldstad Rotterdam leidt Marc wethouder Vervat rond langs alle Rotterdamse maquettes. Zoals Ahoy, De Erasmusbrug, de Kubuswoningen en natuurlijk het Rotterdamse Stadhuis. Alwaar wethouder Vervat al snel zijn kantoor aanwijst.

Meer foto's vind je in het weekverslag van week 28.

Wethouder vervat opent Rotterdam in miniatuur

Wethouder vervat opent Rotterdam in miniatuur

Wethouder vervat en Ivo Weekenborg Rotterdam in miniatuur

Wethouder vervat zoekt kantoor stadhuis Rotterdam

Superleuk voor oud en jong!
Anoniem - Land van ANWB

Kinderen komen met rode koontjes naar buiten
Anoniem - Land van ANWB

Heel goed verzorgd en leuk voor jong & oud
Anoniem - Land van ANWB

Zeer leuk gedaan! Ontzettend veel oog voor detail
Anoniem - Land van ANWB

Te gek gewoon, moet iedereen zien
Anoniem - Land van ANWB

Het was boven verwachting. Zeker een aanrader
Anoniem - Land van ANWB

Met mijn kleinzoon nu 2x naar Miniworld Rotterdam geweest. Beide keren het als een feestje ervaren.
dhr. C.H. Heykoop

Respect voor de mannen met de gouden handen! Te weinig tijd om alles te bekijken!
Elly en Henk Giessenburg

Je komt ogen tekort! Het is fantastisch.
J.Broer

Dit slaat alles... Ik ben sprakeloos
Hans Voorburg

De kleinkinderen hebben ademloos rondgekeken en volop genoten!
Anonieme opa & oma gastenboek

Als oud-Rotterdammer sta je met trots te kijken hoe een stukje herkenning zo mooi wordt weergegeven.
dhr. C.H. Heykoop

De dames in het gezelschap vonden het bijna nog leuker dan de mannen!
Wil van dijk - eropuit.nl

We zijn diep onder de indruk van dit meesterwerk in miniatuur!
Fam. Giessenburg

Veel te veel details om in één dag te fotograferen.
Feike & Laurens

Geweest met zoon, schoondochter, kleinzoon (3) en jongste zoon (11). We hebben allen ontzettend genoten.
N.N. - dagjeweg.nl

Onze kleinzoon heeft genoten en raakte niet uitgekeken.
E. van der Horst - eropuit.nl

Echt een aanrader voor andere opa's en oma's met hun kleinkinderen.
E. van der Horst - eropuit.nl

Een droomreis in miniatuur
De Reiskrant

Het is hier buiten verwachting groot en heel goed toegankelijk in de rolstoel.
Fam. Mulder

In het bijzonder genoten van de rondleiding die met onbegrensd enthousiasme werd gegeven.
Toon van Genugten

Zeer klantvriendelijk en warm bedrijf. Hier staan de bezoekers centraal.
Anoniem in gastenboek

Heel knap neergezet, leuk om te zien en te ervaren.
Fam. Zandbergen

Er is zoveel te zien voor jong EN oud, man en vrouw, dat je echt de tijd wilt nemen om alles te zien.
N.N. - dagjeweg.nl

De details zijn geweldig en de subtiele grappen ook.
Jasper Fransen

We hebben uren genoten van het landschap, de poppetjes en de speciale modelhuizen.
Bert Weenders

Fantastische dag gehad. M'n kleinzoon moeten overreden dat het echt tijd werd om te gaan.
Toon van Genugten

We vonden het prachtig! Ook de rondleiding achter de schermen gedaan. Super was dat!
Patricia - eropuit.nl

Elke keer als het donker werd gingen alle lichtjes aan dat vond onze dochter geweldig.
Patricia - eropuit.nl

Mijn dochter vond het geweldig. Echt een aanrader.
Patricia - eropuit.nl

Super leuke middag gehad! De kids keken hun ogen uit en kregen geen genoeg van al het moois.
"Mama" - eropuit.nl

We hadden het niet zo groot verwacht. Het werd ook licht en donker, heel spannend en gaaf om te zien.
"Mama" - eropuit.nl

In Miniworld Rotterdam wordt voor Guus (7) en Kamiel (4) een droom werkelijkheid.
Janneke Staats - Algemeen Dagblad

De eerste minuten in de grote hal vallen Guus (7) en Kamiel (4) van de ene verbazing in de andere.
Janneke Staats - Algemeen Dagblad

Het zijn vooral de details die de kinderen fascineren.
Janneke Staats - Algemeen Dagblad

M'n kleinzoon was er niet weg te krijgen. We hebben alles drie keer langsgelopen.
Gerard S.

Een hele geslaagde vakantiedag en we willen zeker nog een keer terug!
Kidsvakantiegids.nl

Met de rondleiding zie je nog zo veel meer. Een echte aanrader!
Kidsvakantiegids.nl

Heb je kleine kids dan vind je dit zeker een uitstapje waard.
Ronald Meijer

Als je echt goed keek, kwam je ook veel grapjes tegen.
Teunie Luijk

Wel een paar uur rond gekeken. Er was zoveel te zien.
Teunie Luijk

Absoluut de moeite waard. De kinderen hebben genoten.
Tim Dekker on Twitter

Een bezoek aan Miniworld Rotterdam is vooral met kinderen, zeker de moeite waard.
Bas uit Leeuwarden

Als vrouw heb ik me prima vermaakt! Niet verwacht dat ik het zo leuk zou vinden.
Elsbeth - uitzinning.nl

De modelbouwers mogen zich rekenen tot de beste in Nederland.
feijenoordsemeesters.nl

Miniworld Rotterdam ziet er echt heel vet uit.
"afhaalchinees" op gameforum

Ik vind Miniworld Rotterdam keigaaf! Ik ben er al ontelbaar vaak geweest!
Mark

Mijn meiden gingen met papa en opa. Ze vonden het geweldig terwijl ze echt geen treinliefhebbers zijn.
www.viva.nl (forum)

Geweest met dochter van bijna 5 en die vond het geweldig. Echte aanrader. Leuke kinderspeurtocht.
www.viva.nl (forum)

Met de trein naar Rotterdam. Miniworld Rotterdam was echt leuk! Zeker voor herhaling vatbaar.
www.viva.nl (forum)

Jullie wereld was erg indrukwekkend! Succes met alle uitbreidingen en dank voor de mooie rondleiding.
Jeroen van Delft (via Twitter)

De oppervlakte is enorm, veel groter dan de foto's die we vooraf zagen doen denken.
dhr. B. Bouwhuis

Een aanrader. Ook voor diegenen die niets met modelspoor hebben is Miniworld zeker aan te bevelen.
dhr. B. Bouwhuis

Ben samen met de kinderen geweest. Ze hebben enorm genoten! Ook mama en papa vonden het erg leuk.
A. Uijl - www.dagjeweg.nl

De details zijn geweldig en de subtiele grappen ook.
N.N. - www.dagjeweg.nl

Ook voor beginnende fotografen een mekka om lekker te stoeien met de digitale camera. Statief wel meenenemen!
N.N. - www.dagjeweg.nl

Een mooie en met liefde verzorgde miniatuurwereld.
Rail Man - Facebook

Een fantastische miniatuurwereld. Een zeer bijzondere ervaring kan ik u verzekeren!
Ben Tieben

We hebben werkelijk anderhalf uur met groot plezier rondgelopen.
Herman J. Blom

Schit-te-rend. Ruim 2 uur rondgekeken voor de 1e indruk! Prachtig schouwspel voor jong en oud
Rob van der Klugt

Mooi opgezet met oog op detail. Er zitten leuke en grappige scenes in verwerkt. Een rondleiding achter de schermen is ook interessant.
RvdN - ANWB

sterren
10 jaar Miniworld
ANWB
ANWB

SNEAKPREVIEW

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER VIDEO

Bestellen Jaarabonnement

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement