Nationale Molendag in miniatuur Miniworld Rotterdam

Nationale Molendag

Ontdek onze miniatuurmolens tijdens Nationale molendag

Er staan 16 molen in de miniatuurwereld van Miniworld. Tijdens de nationale molendagen van 9 & 10 mei 2015 besteden we hier speciale aandacht aan. In nauwe samenwerking organiseren stichting Meemaken in Miniatuur (MiM) en Miniworld Rotterdam samen Nationale Molendag in miniatuur!

Kinderdijk in het klein

We hebben verschillende typen molens staan. Waaronder ook een aantal polder- en boezemmolens van Kinderdijk. Bij Miniworld kan je ook die karakteristieke rij molens op een rij zien, zoals je bij Kinderdijk ziet.

Alle molens draaien

Een aantal maanden geleden stonden er nog 13 molens in Miniworld. Ongeveer tweederde hiervan draaide al. Op Nationale Molendag moeten natuurlijk alle molens draaien! Daarom zijn de vrijwilligers van MiM de afgelopen weken keihard bezig geweest met het inbouw van motoren in de nog statische molens. Speciaal voor deze molendag zijn er door de vrijwilligers van MiM twee wipmolens en één standaardmolen bijgebouwd. Bovendien hebben alle molens een opknapbeurt gehad.

Nationale Molendag

Mini expositie

De Nationale molendagen in miniatuur worden ook ondersteund door vereniging De Hollandsche Molen, het Gilde van vrijwillig molenaars en het Erfgoedhuis Zuid Holland. Met hen hebben we een kleine expositie ingericht waar je meer te weten kan komen hoeveel inspanning kost om molens in Nederland te behouden. Alleen de wind is gratis, zegt men ook wel!

Miniatuurmolens

Onderdeel van de expositie zijn ook een aantal speciale miniatuurmolens in andere schalen, dan de schalen 1:100 en 1:87 van onze miniatuurwereld. Onder andere 2 molens van Meccano die worden geëxposeerd door dhr. Jan de Goede.

Nationale Molendag

Achtergrond

Eén van de speerpunten van de stichting Meemaken in Miniatuur (MiM) is het inzetten van modellen, miniaturen en maquettes voor het verhogen van het cultuurhistorisch besef in Nederland. Hiermee wordt tevens een educatieve potentie wordt aangeboord. Immers is het visualiseren van cultuurhistorische thema's een laagdrempelige en leuke manier om vorm te geven aan educatieve excursies voor zowel het basis- en voortgezet onderwijs. Miniworld Rotterdam faciliteert deze doelstellingen van MiM.

Nationale Molendag Nationale Molendag Nationale Molendag Nationale Molendag Nationale Molendag Nationale Molendag Nationale Molendag
sterren
10 jaar Miniworld
ANWB
10 jaar Miniworld

SNEAKPREVIEW

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER VIDEO

Bestellen Jaarabonnement

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement