Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Previous

2008 - week 10

Next >>

De afgelopen dagen is gestart met het bouwen van de perrons.

Deze perrons zijn de basis waarboven de kap zal worden gebouwd. Dit zijn dus alleen de perrons in het midden. De linker en rechter delen worden later gebouwd.

Ook is verder gegaan met het aankleden van het interieur van het stationsgebouw.

De laatste hand wordt gelegd aan de 3 delige kap van het stationsgebouw.

Hierboven en hiernaast een paar nieuwe foto's van de miniatuurwereld. Het nieuwe Biglift schip ligt er mooi bij! En hieronder is "Heidi's Hoekje" ontdekt. Dit kippenhok was plots in de miniatuurwereld verschenen. Heidi is onze teamleider voor het restaurant en de giftshop. Ze heeft thuis ook een kippenhok!

Deze week kwam Martin Vink (www.vinkendrecht.nl) op bezoek. Zijn hobby is het nabouwen van echte brandweerwagens.

Speciaal voor ons heeft hij 9 nieuwe brandweerwagens gemaakt. Sommige wagens hoefden alleen te worden voorzien van Nederlandse striping. Maar de tankautospuiten, de hulpverleningswagen en de ladderwagen werden geheel opnieuw gebouwd. Het enigste originele van de auto is een chassis en de cabine, de rest van de opbouw werd met de hand gemaakt. Een nauwkeurig en tijdrovend werkje!

Met deze brandweerauto's zijn nieuwe scènes gemaakt in de miniatuurwereld.

Ongeluk op de Calandbrug!

“HV en de SB uitrukken voor een ongeval met een vrachtwagen op de callandbrug, mogelijk gewonden”.

Toen het hulpverleningsvoertuig en de schuimbluswagen ter plaatse waren bij het ongeval troffen ze een enorme ravage aan. Een vrachtwagen op zijn zij en een aantal personenauto's tegen elkaar. Gelukkig was de ambulance ook snel ter plaatse en konden zij zich ontfermen over de slachtoffers. Na een nachtje in het ziekenhuis kon de chauffeur weer naar huis met een paar blauwe plekken.

Dakbrand in de stadshavens!

“2x tankautospuit en 2x ladderwagen voor een dakbrand, stadshavenweg nr 666”.

Brand ontstaan op een dak van een fabriek. Wat een rook en wat een vlammen! Gelukkig was de brandweer snel ter plaatse met 2 tankautospuiten en 2 redvoertuigen. Een werknemer kon niet langer wachten op de ladder en besloot maar te springen. Gelukkig had de brandweer al een vangnet klaar gezet beneden. Inmiddels was de brandweer al druk bezig om de brand binnen te blussen. De ambulance onderzocht de werknemers nog even maar ze hoefden niet mee naar het ziekenhuis.

Parachutist in een boom!

“Help help! Nee, hierboven!”.

Bij boer Harmsen is een parachutist door een windvlaag in een boom terecht gekomen. Boer Harmsen heeft de brandweer gebeld, omdat hij zelf zo'n hoge ladder niet had. De brandweer kwam ter plaatse met een ladderwagen en een auto met laadbak om daar de parachute in te vervoeren. Maar wat een pech : de ladderwagen kon er net niet bij. Brandweerman Dave dacht: "ik zaag de boom wel ff om dan is hij zo beneden.".

<< Previous

2008 - week 10

Next >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement