Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Previous

2011 - week 23

Next >>
logo laurenskerk

Dit is het eerste bouwverslag in een reeks verslagen over de bouw van de Laurenskerk in miniatuur. De nieuwste aanwinst voor onze miniatuurwereld wordt deze fantastiche kerk gebouwd van 1449 tot 1525. Dit wordt het oudste gebouw van ons Rotterdam in miniatuur.

Met de komst van deze maquette komt het aantal Rotterdamse maquettes uit op 50 stuks. De bouw wordt mogelijk gemaakt door :

Het belooft een complex project te worden, echter ongetwijfeld met een spectaculair resultaat.

De afmetingen van de Laurenskerk in schaal 1:100 worden circa 86 x 41 cm. De toren wordt circa 64 cm hoog.

Uiteraard wordt de maquette weer volledig gebouwd in ons eigen maquettebouwatelier. Stap één is het omzetten van alle bouwtekeningen en foto's in een technische tekening die verwerkt kan worden door onze computergestuurde freesmachine.

Gezien de complexiteit van het gebouw en de vele kleine details en ornamenten is het veel tekenwerk - zeker 2 tot 3 weken - om alle tekeneningen gereed te krijgen.

Alle boven-, voor- en zijaanzichten worden getekend. Hierbij wordt al gelijk rekening gehouden dat de gevels zullen bestaan uit meerdere lagen polystyreen op elkaar om een mooi diepte effect te krijgen.

Dit betekent dat meerdere lagen worden gefreesd en vervolgens op elkaar worden gezet om bijvoorbeeld een deel van toren te worden.

Zie het voorbeeld hieronder.

Hieronder een ander voorbeeld van het zijaanzicht van de Laurenskerk. Ook deze gaat bestaan uit meerdere lagen.

Uiteindelijk is al het tekenwerk 2 tot 3 weken werk geweest. Als laatste voorbeeld helemaal onderin zie je de uiteindelijke freesplanning voor de Laurenskerk.

Elke wit rechthoekje (met bij de meeste een nummer er boven) is een freesplaat van 60 x 40 cm volgepland met onderdelen. Totaal zijn het 35 freesplaten. Dit staat voor 8,5 m² polystyreen.

<< Previous

2011 - week 23

Next >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement