Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Vorige

2014 - week 42

Volgende >>
Opening Kuip in miniatuur

Na maanden lang intensief werken aan de Kuip in miniatuur was het dan eindelijk zo ver! Op vrijdag 17 oktober werd deze bijzondere creatie geopend.

Opening Kuip in miniatuur

In het bijzijn van clubicoon Gerard Meijer en directeur van de Kuip Jan van Merwijk werd de maquette onthuld. De eerste 150 supporters van de Kuip in miniatuur waren ook uitgenodigd om bij de opening te kunnen zijn.

Met het neerhalen van de Feijenoord vlag onder de muziek van "Hand in Hand Kameraden" werd de openingsceremonie gestart. Een prachtig moment!

Opening Kuip in miniatuur

We hebben de Kuip gebouwd zoals deze nu is. De Kuip ondergaat de komende tijd een metamorfose en je herkent deze over een paar jaar niet meer terug. Wij willen de Kuip, zoals die sinds 1994 was, behouden voor Rotterdam, maar dan in miniatuur. Als je heimwee hebt kan je bij ons altijd de oude Kuip nog even komen bezoeken. Tijdens de onthulling spraken Gerard Meijer en Jan van Merwijk over hun band met het stadion en de speciale momenten die zij hier beleefden. De Kuip in miniatuur is ook een manier om de rijke historie en de ontelbare verhalen van de huidige Kuip in stand te houden.

De miniatuurkuip is de grootste maquette van Miniworld Rotterdam geworden. Het is een bouwwerk van maar liefst 3 x 2,4 meter groot geworden. Het duwt daarmee het Groot Handelsgebouw naar een tweede plaats. Hieronder nog een aantal feiten op een rij:

 • Afmetingen 3x2,4 meter.
 • Schaal 1:100
 • 50.000 zitplaatsen
 • inmiddels bijna 1000 kuip supporters, die zichzelf voor €5,- op de tribune hebben laten neerzetten
 • er zitten ruim 600 LEDs in verwerkt
 • Bijna 10.000 mensuren zitten er inmiddels in de bouw van de maquette
 • Opening Kuip in miniatuur Opening Kuip in miniatuur Opening Kuip in miniatuur

  Opening Kuip in miniatuur
  << Vorige

  2014 - week 42

  Volgende >>
  sterren
  Kuip miniatuur

  PARTNERS

  . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

  MEER INFORMATIE

  Bestellen Jaarabonnement