Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Vorige

2015 - week 30

Volgende >>
Engeland Schotland

Deze week weer een update van bouwdeel Groot Brittannië in miniatuur. In de inham in het frame komt een Engels kustdorp met boulevard en pier. Op het hoge deel links komt een dicht bebouwde berg. Rechts op het lage vlakke stuk de zee met boulevard. Rechts op de foto zie je dat de laagste sporen bij het Engelse kustdorp zijn gelegd. Er komen hier uiteindelijk sporen en wegen op 5 verschillende hoogtes!

Engeland Schotland

Om de rails te beschermen hebben we speciale opstapplekken gemaakt om op het frame te klimmen.
(zie foto rechts)

Als je als bezoeker binnenkomt, kijk je gelijk tegen een spectaculaire bergwand aan. Bovenin zijn er 2 bruggen, waar de treinen boven je hoofd rijden. Beide sporen zijn nu op de juiste hoogte aangesloten op de metalen profielen, waarop de brug wordt gebouwd. (foto's rechts onder)

Engeland Schotland

De trajecten van één van de kustspoorlijnen begint vorm te krijgen. De multiplex delen zijn voorzien van de blauwe ondervloer voor het ballastbed. De sporen boven en rondom het Engelse Kustdorp krijgen meer vorm. De puzzelstukken zijn gezaagd en worden aan elkaar gezet

Engeland Schotland

Rechts op de foto zie je één van de grootste schaduwstations van het Engelse deel. Dit is een onderdeel van een doorgaande dubberlsporige hoofdlijn. Hieronder de voorlopige ophanging van één van de sporen van de Snowdon Mountain Railway. Bovenop de railspiraal op maar liefst 2m40, komt de hoogste gelegen spoorlijnen van dit bouwdeel te liggen. Ook dit is een onderdeel van de Snowdon lijn. Rechts kun je de plek op de middelste Snowdon lijn zien, waar een stationsgebouw komt te staan.

Engeland Schotland

Diverse delen van schaduwsporen en -stations liggen al klaar om ingebouwd te worden. De grote houten plaat (foto rechts) met de hartlijnen erop gelaserd, wordt de basis voor een middelgroot station in onze Midlands spoorlijn die op 1 meter hoogte door de ruimte gaat lopen.

Engeland Schotland

Tot slot: Het aantal gebouwen voor bouwdeel Groot Brittannië groeit gestaag in onze voorraadkast. Het atelier bouwt tussen alle andere externe en interne opdrachten door aan de projecten voor het Engelse deel van Groot Brittannië in miniatuur.

Engeland Schotland Engeland Schotland Engeland Schotland Engeland Schotland Engeland Schotland Engeland Schotland Engeland Schotland Engeland Schotland
Engeland Schotland
<< Vorige

2015 - week 30

Volgende >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement