Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Previous

2007 - week 32

Next >>

Met de laatste gipswerkzaamheden afgerond is Hooghburgt klaar om te worden voorzien van een laag groen. Het groen wordt gefixeerd met witte houtlijm en verdunde witte houtlijm van Bison.

Alle sporen en wegen worden zoveel mogelijk afgeplakt om hier geen onnodige vervuiling te krijgen. Na het groenen moet het testenrijden van de treinen gewoon door kunnen gaan.

Na enige uren groenen ondergaat de modelbaan een ware metamorfose.

Ook een op het laatste moment nog verzonnen recreatievijver wordt zonder probleem ingebouwd. Met eiland speciaal voor de eenden en ganzen.

De linker oever is al gegroend. De rechter zal snel volgen. Terwijl het groenen volop aan de gang is worden in Hooghburgt de eerste gebouwen en modules geplaatst.

Ook al is er een bestemmingsplan van de stad en zijn er kant en klare modules gemaakt in het modelbouwatelier, toch blijft het plaatsen van gebouwen een creatief proces. Na veel schuiven en peinzen is de definitieve plaats van de pakhuizen in de oude stadshaven is een feit.

Sommige modules zijn al zo gedetailleerd dat alle bomen, figuren en scènes al helemaal compleet zijn. Er is zelfs tussen alle bouwactiviteiten door al een tweetal inwoners van Hooghburgt die met elkaar op de vuist willen vanwege een aanrijding. Ook het stationsgebouw van Dordrecht staat op z'n plaats.

Het wordt met 80% van alle gebouwen geplaatst in Hooghburgt duidelijk hoe de stad er uit komt te zien. De grote kerk heeft een mooie plaats gekregen tussen het oude en nieuwe gedeelte van de stad.

Er is zelfs gedacht aan een wijk geïnspireerd door Tuindorp in Rotterdam-Zuid. De ingangen van de metrotunnels zijn gebaseerd op de diverse metrotunnels van RET in de regio Rotterdam.

In het modelbouwatelier is de start gemaakt met de bouw van de 3 grote bruggen buiten de stad. Deze bruggen zijn de toegangswegen en -sporen naar het bouwdeel van 2008, de wereldstad.

De brug die deze week wordt gebouwd is een vakwerkbrug, die vergelijkbaar is met de spoorbrug over het Hollandsch Diep. In deze brug zijn meer dan 5 bouwdozen van bruggen verwerkt. De totale lengte is circa 2,5 meter.

De pijlers worden geheel met de hand gemaakt, op basis van een zelf gegoten vorm van gips.

De volgende brug is geïnspireerd door de HSL-brug (Moerdijkbrug) over het Hollandsch Diep. De basisdelen hiervan zijn in de maak. Ze zijn gemaakt van handgemaakte pijlers van stroken polystyreen.

<< Previous

2007 - week 32

Next >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement