Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Previous

2008 - week 18

Next >>

De wachthokjes op de perrons zijn grotendeels gemaakt. Ook wordt gewerkt aan de kap boven de sporen. Voorlopig blijft de kap open, zodat je straks de treinen in het station het beste kan zien rijden.

Dit rijtjeshuis is een experiment met onze freesmachine. Ongeveer 2 dagen werk van de eerste lijnen in het digitale tekenprogramma tot de laatste veroudering. Er zit geen steenmotief in. Deze modellen zijn met name bedoeld voor achterin de miniatuurwereld. Op een afstand van 2 meter en verder zijn de details zoals bakstenen niet meer met het oog te zien.

Dan de laatste stand van zaken bij de bouw van de BP raffinaderij. Met passen en meten wordt het kavel stukje bij beetje ingevuld. Vooral de tientallen LED's die verwerkt zijn in de maquette zijn een tijdrovende klus. En straks ook een flinke klus om deze met onze lichtorgels met de computer aan te sturen.

En deze week was één van onze meest trouwe bezoekers er voor de 50e keer. Uiteraard lag er een mooi cadeau voor hem klaar!

En gewoon een leuke foto van een stoomloc die Hooghburgt verlaat.

In het modelbouwatelier flashbacks naar ruim een jaar terug : lange rijen van pakhuizen van Holland Scale, bestemd voor het stadshaven deel van Wereldstad Rotterdam. Zie het weekverslag 42 van 2006, circa anderhalf jaar geleden en zoek de verschillen! Het verschil is uiteraard dat er inmiddels ruim 280 m2 miniatuurwereld is gebouwd sinds die tijd :-)

<< Previous

2008 - week 18

Next >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement