Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Previous

2008 - week 28

Next >>

De eerste freestesten voor de RTV Rijnmond maquette zijn gedaan. Nog niet alles is naar wens, dus nog zeker een week tekenwerk te gaan!

De bouw van de dakconstructie van de overkapping van de perrons is gestart. Dit is een houten constructie. We hebben een tijd nagedacht over hoe we deze constructie het beste kunnen nabouwen.

Na een paar testen zijn we uitgekomen op een constructie bestaande uit een metalen rond profiel met houten spanten. Dus een echt houten constructie net als in het echt. We zagen de houtjes op maat met de zaagmachine van Proxxon. Met een malletje wordt in het hout een gat gezaagd op telkens exact dezelfde plaats. Deze "balken" worden aan het metalen profiel geregen en vastgezet met secondenlijm. De secondelijm wordt versneld uitgehard door er Bison activator spray op te spuiten.

De mengsilo's zijn gebouwd en de basislaag verf zit er op. Volgende stap is verouderen.

Er is ook een nieuw binnenvaartschip in gebruik genomen. Deze is ons geschonken door onze adverteerder ERS. Deze is geplaatst tussen de twee grote bruggen in het havengebied, de Calandbrug en de Suurhofbrug.

Vanaf deze week zijn we weer dagelijks open gezien de zomervakantie. We merken het gelijk dat we weer zoveel treinenkilometers maken, dus nog vaker dan normaal worden alle sporen goed schoongemaakt.

<< Previous

2008 - week 28

Next >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement