Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Previous

2009 - week 36

Next >>

De dakspanten waren nog de grootste uitdaging van het hele project. Deze moeten de dakconstructie dragen zonder dat deze op de lange termijn gaan doorzakken. We hebben deze van 3 mm dik polystyreen gemaakt om zeker te weten dat de maquette niet implodeert.

De lengte van de scheepshal wordt ongeveer 2 meter lang en 85 cm breed. De wanden worden dus gemaakt van meedere delen van ongeveer 60 cm lang.

Op de foto hiernaast kan je zien hoe de freesmachine bezig is om bovenstaande tekening uit te frezen. Herken je de vormen? De freesmachine kan maximaal 60x40 cm frezen, dus het maken van een werkbare freesplanning voor de verschillende onderdelen was nog een hele toer.

Pouwer & Stevers is gevestigd in watertoren De Esch en heeft bijgedragen aan de realisatie van de maquette van dit mooie historische bouwwerk. Wij hebben kopieen gekregen van de originele bouwtekeningen.

Deze papieren bouwtekeningen zijn op de inmiddels bekend wijze omgezet in digitale tekeningen. Elk detail wat door onze freesmachine nog kon worden gegraveerd is in deze tekeningen overgenomen. Het tekenwerk was dan ook behoorlijk ingewikkeld en kostte tenminste 3 weken ofwel zo'n 120 uur.

Dan moet de hele boel natuurlijk nog gefreesd worden. Alleen de basismuur - de ronde muur - is geheel gefreesd uit 1 plaat. Met alle details in de gekleurde stenen, de bogen en de ramen duurde deze freesopdracht ruim 9 uur!

Dan de schoorsteen, de bogen en de hele bovenbouw nog. Het was een heftig stukje freeswerk, waarin we het uiterste moesten vragen van onze freesmachine en ons digitaal tekenen. Met resultaat. Het is een supergedetailleerd meesterwerk geworden. Niet in de laatste plaats door de vakkundige assemblage in het modelbouwatelier.

Ook het aan het verfwerk en verhouderen is veel aandacht besteed. De maquette is bijna gereed en kan binnenkort geplaatst worden in de miniatuurwereld.

<< Previous

2009 - week 36

Next >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement