Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Previous

2009 - week 48

Next >>

Het werk van deze weken is het bouwen van de portaalkranen in de hal van IHC Merwede. Alle onderdelen zijn speciaal voor deze kranen op maat getekend en gefreesd.

Een aantal van de kranen werkt ook. Dat wil zeggen dat er 2 kunnen rijden. En tenminste 1 kan hijsen en vieren.

Bovenstaande trein is een zelfbouwproject dat op dit moment (tussen de bedrijven door) wordt gebouwd in het modelbouwatelier. Deze locomotief en bijbehorende wagons worden speciaal gemaakt om te kunnen rijden bij ons historische station Delftsche Poort.

Zie ook de foto hier rechts. Deze loc heeft de naam "Brutus" en is nr. 2 uit een serie van circa 30 stuks. Deze zijn gebouwd in het jaar 1866 en zijn in 1867 in dienst genomen op de lijn Amsterdam-Rotterdam, die het station Delftsche Poort in Rotterdam aan deden.

Als basis voor de loc wordt gebruik gemaakt van een standaard verkrijgbaar onderstel. Vervolgens wordt hier omheen een bodemplaat getekend en gefreesd waar dan weer het bovenstel op wordt gebouwd.

Ook een aantal van bijbehorende passagiersrijtuigen worden gebouwd. Ook hier is het teken en freeswerk weer van eigen hand, terwijl het onderstel van bestaande wielen wordt gemaakt.

<< Previous

2009 - week 48

Next >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement